Коментар №2 на седмицата: Да го духат монтажистите: Как Костадинов реже клипове за пред собствените си избиратели

9946
Коментар №2 на седмицата: Да го духат монтажистите: Как Костадинов реже клипове за пред собствените си избиратели

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 10000 ваши прочитания в Actualno.com.


Ето ситуация. Асен Василев прави изказване от парламентарната трибуна. Минава границата на вулгарното, без да мине границата на правдивото, и заявява, че икономическата философия на ГЕРБ е била такава: да го духат бедните. По вулгарната част може да спорите, по другата - трудно. 

Дотук добре. "Възраждане" обаче не пасат трева, те порят вълните в социалните мрежи, борят се за всеки лайк и човек. В тази битка има един ключов критерий: можеш ли да завъртиш казаното така, че да задоволиш и зашеметиш твоята аудитория, да я изстреляш нагоре и после като опитен пчелар да минеш да обереш меда. 

Ето как го прави Костадинов - или който монтира клиповете в страницата му във фейсбук. Изказването на Асен Василев се появява там. На него пише: СКАНДАЛНО ПОВЕДЕНИЕ с големи едри букви (злодеи на капслока...), а профилът на Костадинов културно допълва: "Недопустимо е да се ползват цинизми от трибуната на Народното събрание". Много хубаво, съгласни сме, макар че "фашистка измет" е доста по-голям цинизъм от "да го духат". Въпреки, че беше на фалцет. 

Оказва се обаче, че на клипчето Костадинов е изрязъл само едно изречение на Василев. И специално пред избирателите на "Възраждане" изказването на Василев звучи така: "Ако мога с едно изречение да обобщя, да го духат бедните". И клипчето свършва. 

Тъй...ако трябва да изведем някакво обобщение, то е че Костадинов може би разбира, че сред неговите избиратели има бедни избиратели. И предполагам, че би трябвало да си дава сметка, че ГЕРБ имат сериозен принос към това да са бедни - нали и Бойко е евроатлантик, колониален брокер. И най-вероятно всъщност е съгласен с изказването на Асен Василев - та самият Костадинов години наред е настоявал същото. 

В социалните мрежи обаче той избира да направи друго - да покаже един Василев, който казва "Да го духат бедните", така сякаш това е неговото надменно и богаташко мнение, плювня от "умнокрасивитета" към социално слабите. От това истината няма да спечели, нито бедните ще спечелят нещо, но Костадинов ще спечели избиратели. В крайна сметка това е най-важното - да колонизирам бедните с лъжата, че някой им е казал да го духат, и да ги настроя срещу него, защото от това ще спечеля аз. Подобно нещо е не просто долнопробно интриганство; то издава и отношението на Костадинов към собствения му електорат. Изглежда вече го вижда в овча перспектива, разбира, че трябва да го направлява като стадо и не предполага, че някой ще забележи чобанския номер. Е, въпреки всичко дори неговите избиратели посочиха в коментарите, че се опитва да ги манипулира. Между другото, ДПС направиха същото, срязаха клипа по същия подвеждащ начин и го пуснаха да върлува в социалните мрежи. Както и ГЕРБ. Като видиш как монтират клипове, разбираш как са монтирали държавата.  

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com