Коронавирусът затвори гастроентеорологията в болницата в Разград

2953
Коронавирусът затвори гастроентеорологията в болницата в Разград
Снимка: iStock/Guliver

Отделението по гастроентерология в разградската болница ще бъде временно затворено. Причината е, че всички лекари, които работят в него са болни, с положителни PCR тестове за коронавирус. Заболели са и четири медицински сестри, информира изпълнителният директор на МБАЛ "Свети Иван Рилски" д-р Гечо Жечев на първото онлайн заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Той е уточнил, че всички пациенти от отделението ще бъдат пренасочвани към други отделения.

Д-р Жеков е предупредил, че броят на заболелите бързо расте и се налага непрекъснато да бъдат разкривани нови легла в болницата. Той е съобщил, че в Инфекциозното отделение има 25 легла, в Отделнието по пневмология и фтизиатрия – 20 легла. В болницата са настанени шест души, които са в тежко състояние и на обдишване.

Разград вече е в рисковата червена зона

Област Разград вече е в рисковата червена зона за разпространение на COVID-19 със заболеваемост от 180 на 100 000 население за период о...

Цялото Интензивно отделение се мести в урологията. Там ще има място за още шест допълнителни легла, на които да бъдат настанявани най-тежките случаи. В здравното заведение от днес се разкриват още 18 легла, като Първо вътрешно става отделение за пациенти с COVID 19. Директорът на болницата е обобщил, че общият брой на леглата за болни от коронавирус в лечебното заведение е 69. От болницата в Исперих също са обявили, че работят по разкриването на допълнителни легла за болни от коронавирус, а от болницата в Кубрат, че вече са готови да приемат такива пациенти. Председателят на регионалната съсловната организация на личните лекари д-р Селиме Карагьозова е повторила предложението си родителите на заболелите ученици да им записват час за преглед по телефона, за да не се получава струпване на пациенти. Тя е пояснила, че изискването по наредба личните лекари да изпращат пациенти за планови прегледи при специалист в този момент не е добър вариант по същата причина - струпване на хора, които няма как да пазят дистанция. Атанас Дончев от РУО е обявил, че в областта вече има проблеми с осигуряването на заместващи учители за заболелите или поставени под карантина педагози.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com