Лютви Местан остана без охрана от НСО

7515
Лютви Местан остана без охрана от НСО
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия ДОСТ и бивш лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Лютви Местан е със свалена охрана от НСО. Това обяви кандидат-депутатът от партията Евгений Михайлов във Facebook.

По думите му това се е случило вчера, 5 април, само два часа след края на пресконференция, на която Местан поиска касиране на предсрочните избори и обвини ЦИК, че е възпрепятствала правото на вот на стотици българи зад граница. Любопитното е, че само преди седмица самият Местан си пожела схватка с лидера на НФСБ Валери Симеонов и поиска "да се разберат като мъже".

Местан поиска оставката на ЦИК, не се съобразила с решение на ВАС за гласуването в чужбина (ВИДЕО)

Това не може да остане ненаказано. ЦИК незабавно трябва да подаде оставка и да бъде разследвана за самоуправство. Незабавно следва да б...

КлубЗ от своя страна информира, че официалното решение за сваляне на охраната е връчено на Местан от офицер на НСО в писмен вид.  Обикновено по процедура изпълнението на такива решения се привежда в рамките на няколко дни след връчването им. Не е ясно кога точно е взето решението на комисията, която преценява наличието или отпадането на заплаха на публични лица. Тя се състои от директора на НСО, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР.

Припомняме, че в края на 2015 г., когато Местан бе свален от поста лидер на ДПС, охраната му отново бе свалена в деня, в който излезе речта на почетния председател на движението Ахмед Доган. Тогава Местан се скри в резиденцията на турския посланик в София. Въпреки обясненията тогава, че Местан не е бил застрашен, след това охраната му бе продължена.

"Днес (вчера, бел.ред.), НСО, която е на подчинение на (п)резидента Румен Радев, е взела решение за сваляне на охраната на Лютви Местан - председател на ДОСТ", пише от своя страна Михайлов в социалната мрежа.

Лютви Местан си пожела схватка с Валери Симеонов

Имаше късмет, че се разминахме. Едно е да се закачаш с 80-годишна бабичка, друго е да се разберем като мъже. Така лидерът на ДОСТ Лютви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика