Майка от "Системата ни убива": Министър Сачева ни обяви за шпицкоманди

4819
Майка от "Системата ни убива": Министър Сачева ни обяви за шпицкоманди
Снимка: Личен профил във фейсбук

"Аз съм майка на дете с аутизъм. Активно съм участвала в протестите за правата на хората с увреждания през 2018 под надслов „Системата ни УБИВА“ и в протеста за оставката на Валери Симеонов, заради думите му „кресливи майки на уж болни деца“.

Аз съм една от „петте майки“ от НГИ „Системата ни УБИВА“ и днес пак протестирам - за оставка на правителството. Това го споменавам, за да е ясно, че съм станала супер дебелокожа относно обиди (лично към мен или към инициативата в която участвам), опити за манипулации на общността и обществото, чрез откровени лъжи, изопачаване на истината и изкривяване на факти, опити за разделяне на общността... Тая помия вече съм я преживяла и въобще и на йота не е променила моите идеали и убеждения. Толкова дебелокожа съм станала, че се забавлявам искрено с безсилието на властта да ни смаже", пише Кристина Николаева в социалната мрежа фейсбук.

Сачева обвини майките от "Системата ни убива", че са деструктивни

Социалният министър Деница Сачева обвини протестиращите в "деструктивно" поведение и "тежка злоупотреба" с каузата на хората с увреждан...

Властта, чрез „острието си“ г-жа Министър Сачева, свика пресконференция, на която присъстваха УЖ независими НПО, за да кажат колко много неща са постигнати при 10+ годишното управление на Борисов, особено за хората с увреждания. Колко хубав и честит е станал живота им и как, ето на, всички го виждали това с изключение на „петте майки“ от „Системата ни УБИВА“...

И тук г-жа Сачева ни обяви за „шпицкоманда“. Ако не знаете какво е това, потърсете в уикипедия. Ще разберете, че Шпицкоманда е специален отряд, създаден специално за терор над мирното население в разбунтували се територии. Шпицкомандата се създава от хора със садистични наклонности, често сред тях има и криминални престъпници, убийци и т.н. Мммм, дааа...

Пресконференцията завърши, с думите на госпожа Министърката „Не системата убива, а омразата“. Веднага във фейсбук се появи рамка за профилна снимка със слоган „Омразата убива, не системата“, целяща да направи „крилати“ министерските думи.

И някак си не е изненада, че с тази рамка се накичиха служители на МТСП, АСП и уж независими представителни на НПО, чиято дейност зависи от финансирането им от властта ( а както знаем тя е еднолична). Мммм, даа ... не се постигна някак си желаният ефект. Последва пародийно участие в сутрешния блок на БТВ на г-жа Владислава Цолова, председател на уж независимо НПО с Вера Иванова – председател на „Системата ни УБИВА“. Е, тук търсеният ефект от властта не само, че не се постигна, но и беше обратен.

Ако си мислите, че властта се е отказала от опитите си да дискредитира „Системата ни УБИВА“, лъжете се. Сега, същата г-жа Цолова, се е набрала и организира кампания, представяйки я за позитивна. Целта на тази кампания е ясна. Същността ѝ е следната, цитирам: “Семействата на деца с увреждания в България не сме само с черни тениски, диалогични сме и работим!

Скандал в ефир: Подкрепила Сачева майка атакува "Системата ни убива"

До скандал в ефира на bTV се стигна след остри реплики между Вера Иванова от „Системата ни убива” и Владислава Цолова от ор...

Родители- майки, бащи, братя, сестри, баби и дядовци, ако за вас чашата е наполовина пълна, продължавайте да изпращате снимки с цветни дрехи!

Когато сме позитивни, можем да постигнем много за децата си и за нас!“

Не, въобще не ме трогва това, че г-жа Цолова се опитва да покаже, че общността на хората с увреждания е разделена. Това е нещо нормално за всяка общност, иначе щяхме да живеем в „мракобесие“. Не ме трогва и това, че госпожата се опитва да ни обяви за „негативни“, като изтъква себе си за „позитивна“.

Това което все още се опитвам да асимилирам е, как и какво може да накара един родител да гледа на детето си като на „чаша“, било то пълна, празна, наполовина пълна, наполовина празна.

Защо, бе хора в омразата си към нас сте готови да стъпчете достойнството на хората с увреждания и на децата си в частност?!

Заркова: ”Политики”, които принуждават две майки да се мразят, имат само един изхoд

”Политики”, които принуждават две майки на неизлечимо болни деца да се мразят, имат само един изход и той е през отходния к...

Ей към такива малоумщини и простотии, още не съм успяла да стана дебелокожа! Хората с увреждания, в това число и детето ми, не са нито полупълни/полупразни чаши, не са и лимони, от които ще си правим лимонада, не са и касички ...

Хората с увреждания са пълноправни граждани със същите права като вас, но имат нужда от подкрепа за да упражняват правата си. Просто е. Но все още не е факт. Потъпквайки достойнството им, наричайки ги полупълни чаши, едва ли ще се случи тази подкрепа за която се борим, без значение от цвета на тениската.

Мразете ни, но не потъпквайте достойнството на хората с увреждания!"

Тя илюстрира поста със снимка на сина си в НС, облечен с тениска на „Системата ни УБИВА“. Тази тениска е символ... и да, не е за всеки, пише още майката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър, провинция Британска Колумбия

Коментар №3 на седмицата: Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Коментар №2 на седмицата: Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Коментар №1 на седмицата: Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com