Майката, "разплакала" Борисов: Той досега не видя ли, да ми се извини!

6873
Майката, "разплакала" Борисов: Той досега не видя ли, да ми се извини!
Снимка: БГНЕС

Бих помолила премиерът да ми се извини лично за снизходителното отношение. Това заяви гневно Красимира Обретенова – майка на дете с увреждания, която през годините многократно беше обект на медийни материали, тъй като случаят с нейната дъщеря е изключително показателен за държавното отношение към хората с уврежданията.

Припомняме, че на вчерашното заседание на Министерския съвет, Борисов каза следното: "Кой е този ненормален администратор, който може да кара тези хора непрекъснато да ходят напред-назад? Ако това е истина – този човек не просто да се уволни, а всичко там да изчистим. Гледах го. Ревах, докато ги гледах. Лично министърът да се занимае със случая! Малко човечност няма ли, бе, какви са тези хора, държавни заплати вземат".

Скандал в парламента заради недопускане на представители на хората с увреждания

Депутатите на БСП и ГЕРБ влязоха в остра полемика в парламента. Поводът бе неосъществена среща в сградата на Народното събрание на БСП ...

"Тази майка се ветрее 15 години по медиитетой не ме е забелязал досега ли, какво? Искам да му припомня, че Ани Цолова организира среща с него, с нейно съдействие направихме едни групи да се подобрява системата и тя все се подобрява", добави с ироничен тон Красимира Обретенова, визирайки началото на репликата на Борисов, в което премиерът използва думите "тази майка". А родители на деца с увреждания, които вчера не бяха допуснати в парламента, казаха на Борисов, че "с рев няма да стане, трябва да слезе при нас".

Припомняме, че дъщерята на Обретенова – Пасионария, след прекаран менингит като бебе, получава непоправими увреждания, с които ще трябва да живее до края на живота си. А днес, 19 април, Красимира и дъщеря ѝ заминаха за Холандия, за да има шанс Пасионария за нормален живот. Красимира директно заяви, че изоставя българската държава, защото тя също я е изоставила.

Същевременно, пред Нова телевизия зам.-социалният министър Росица Димитрова заяви, че на г-жа Обретенова и дъщеря ѝ Пасионария били предоставени всички необходими средства, но нямаше коментар защо Обретенова трябва постоянно да доказва, че дъщеря ѝ не вижда и да бъдат разкарвани по комисии. Стана ясно и, че Пасионария получава 930 лева месечно помощ от държавата. Държавата пък разписала параметри за специалните колички, от които се нуждаят деца като Пасионария, но самата тя, по думите на майка ѝ, е получила сколиоза.

Родители на деца с увреждания обаче заявиха, че само 5000 от 25 000 деца с увреждания всъщност вземат 930 лева месечно – другите са с по-малка помощ.

Децата инвалиди остават на улицата, навършат ли пълнолетие

18-годишно момиче, инвалид може да остане без дом. Надка Йорданова от старозагорското село Петрово е настанена в приемно семейство. Сле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com