Медийната свобода: Те ми казаха - ако не го освободиш, ще освободим теб (ВИДЕО)

18463
Медийната свобода: Те ми казаха - ако не го освободиш, ще освободим теб (ВИДЕО)
Снимка: Румен Скрински/Actualno.com

Мажоритарните собственици на "Нова Броудкастинг груп" трябва да кажат какви са мотивите им да ме освободят. Така Христо Христов коментира решението да бъде освободен от поста на главен изпълнителен директор на "Нет Инфо" АД, което беше оповестено вчера (10 юни).

Припомняме, че напрежението в медийната група, в която влизат сайтовете Vesti.bg, Gong.bg и Dariknews.bg, избуя след реакцията на г-н Христов заради решението от поста на главен редактор на Gong.bg да бъде освободен Ники Александров. Именно по този повод пред Actualno.com вече бившият директор на "Нет Инфо" АД коментира, че има разлики между неговите виждания за това как се прави дигитална медия и тези на новите собственици на "Нова Броудкастинг Груп" - братята Кирил и Георги Домусчиеви. Спортно шоу "Гонг" започна като противопоставяне на Томислав Русев и Ники Александров, докато новият мажоритарен собственик на "Нова" вижда журналистиката като излагане на факти и нищо друго, поясни г-н Христов пред Actualno.com и добави, че всеки нов мажоритатен собственик има своето право да наложи каквото виждане има за управление. А на въпрос дали Ники Александров не си тръгва заради начина на отразяване на ЦСКА и "Лудогорец", г-н Христов подчерта, че официално за такова нещо не е ставало на въпрос, но и добави, че е напълно нормално никой да не е абсолютно безпристрастен що се отнася за спорта, защото всеки е фен на някого или на някой отбор.

Попитан дали е имало напрежение между него и новите собственици още преди случая с Ники Александров, той отговори, че такова е нямало, но намекна, че налагането на определения нов модел на управление в "Нова Броудкастинг груп" е можело да стане по далеч по-добър начин.

Войната в "Нетинфо" се разгоря*

Войната в една от най-големите медийни групи в България - тази на "Нетинфо", продължава с пълна пара. След като вчера, 29 май, един от...

За бъдещето на българския медиен пазар и дали не наблюдаваме края на процеса на окрупняване на най-големите български медии в ръцете на един кръг, който вечно иска да остане на власт, Христо Христов каза следното – че както всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие, така и на медийния пазар такова окрупняване води до поява на нови медии и различни мнения. Конкретно той припомни за създаването на такава нова медия и в България през тази година, явно визирайки Радио "Свободна Европа".

По темата защо КЗК спря Петр Келнер в опита му да вземе "Нова Броудкастинг груп", но не каза и дума по въпроса при офертата на братя Домусчиеви, след като поне публично изглежда, че обстоятелствата много си приличат, бившият директор на "Нет Инфо" АД използва думите "правна фантазия". Според него, в практиката си КЗК я проявява, като той даде пример с дело от 2014 година за политическата реклама и налаганите ограничения на българските медии, които тогава изглеждаха по-различни от YouTube, но не и за КЗК.

Дали Христо Христов ще остане акционер в "Нет Инфо" АД заедно с доведения си баща Радосвет Радев или не – научете повече във видеозаписа:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

"На прав път към Шенген": Стоянов показа на германския вътрешен министър как пазим границите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com