Месечна прогноза за времето през юни

19582
Месечна прогноза за времето през юни
Снимка: Thinkstock/ Guliver

След студените и дъждовни дни с нетърпение очакваме каква ще е месечната прогноза за юни.

Очаква се средната месечната температура да достигне 27-30 градуса. Синоптиците очакват като цяло чудесно, слънчево време със слаби ветрове. Юни 2017 ще ни изненада с прекрасно време. Средномесечните температури през месец юни 2017 ще бъдат обичайни за този период от годината. В равнините те ще варират от 12 до 30 градуса по целзий. По високите полета месечната температура през юни 2017 ще достигне 25 градуса, а най-ниските и стойности ще са между 9-10 градуса по целзий.

По-мрачна и леко дъждовна неделя

През днешния 21 май валежите ще се преместват на югозапад, а в отделни райони, главно на Югозападна България и ще прегърми. Това съобщи...

Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитирана от Канал 3.

По Черноморието температурите ще напомнят за лятото и слънчевите дни ще привлекат много туристи по плажовете. Прогнозата за температурата на морската вода е в началото на месеца ще бъде около 17-18 градуса, като за всеки 3-5 дена ще се покачва с още един градус. Така, в края на месец юни 2017, температурата на морската вода ще надвишава 23-25 градуса. Прогнозата за температурата в големите морски курорти: Варна – 28 градуса, Бургас – 30 градуса.

Любителите на планинският туризъм също ще бъдат доволни от прогнозата за времето. По високите части от планините месец юни 2017 ще предложи средни температури от около 20-21 градуса, като най-ниските ще са в рамките на 5-10 градуса, а най-високите около 20-26. Докато температурите през деня се покачват, все повече хора ще предпочетат да се разхладят разхождайки се по китните ни планински курорти.

През първите 10 дена на месец юни 2017, се очакват по-интензивни валежи от нормалните за месеца, като ще има и опасност от градушки. Температурата ще се задържи около 23-24 градуса. През второто десетневие времето ще утихне, облачността ще намалее, и се очаква значително покачване на средните дневни температури с 4 градуса, достигайки стойности от 26-27 градуса.

Седмична прогноза за времето - от 22 до 28 май

Тази седмица така, както предходния уикенд, се очертава дъждовна. В понеделник отново на много места ще превали и прегърми. Градусите ...

Последните дни от месеца, очаквано ще бъдат най-топли. Прогнозата за времето е подходяща за всички – 30-32 градуса през светлата част на деня и дневни температури около 29. Това се дължи на факта, че земята вече ще бъде подложена на значително нагряване от Слънцето през дългият ден, благодарение на което вечерта ще отделя топлина.

Валежите през месец юни 2017 ще са близки до нормалните стойности е ще са в рамките на от 60 до 90 литра на квадратен метър. В планинските райони ще има около 50% повече валежи и месечната норма ще варира в рамките на 80 - 150 литра на кв.м. По черноморието валежите ще са между 100 и 120 литра на квадратен метър.

Ветровете ще са слаби, предимно южни и югоизточни. В югозападна България както обикновено ще духа влажен, топъл вятър който ще засилва усещането за жега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com