МИЕТ: "Пайнер Медиа" е преминала успешно всички етапи на оценка

20157
МИЕТ: "Пайнер Медиа" е преминала успешно всички етапи на оценка

Проектът на "Пайнер Медиа" ООД е одобрен за финансиране по процедура 2.1.11 "Технологична модернизация в малки и средни предприятия".

Това съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с договор за безвъзмездна финансова помощ между Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕТ и "Пайнер Медиа" ООД, предаде БГНЕС.

Процедурата е открита на 30 декември 2010 г. със Заповед № РД-16-1500/30.12.2010 г. Схемата е стартирана съгласно критериите и обхвата на секторите, одобрени от Комитета за наблюдение на ОП "Конкурентоспособност" и предоставя равни възможности за кандидатстване на всички допустими кандидати. Допустими за финансиране по процедурата са кандидати, които развиват основната си икономическа дейност в следните сектори/раздели/кодове съгласно Класификацията на икономическите дейности 2008 г.:

• Сектор C "Преработваща промишленост"

• Сектор J "Създаване и разпространение на информация и творчески продукти;

далекосъобщения":

- J58 "Издателска дейност";

- J59 "Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и

издаване на музика";

- J60 "Радио- и телевизионна дейност";

- J61 "Далекосъобщения";

- J62 "Дейности в областта на информационните технологии";

- J63 "Информационни услуги".

• Сектор М "Професионални дейности и научни изследвания"

Подадени са общо 189 проектни предложения, като със 121 кандидати са сключени договори за предоставяне на БФП. Общият бюджет на процедурата е 97 791 500 лева (50 млн. евро).

Оценителната комисия е направила оценката и класирането на постъпилите предложения съгласно одобрените критерии и правилата за работа на Управляващия орган. С Решение № 3ТММ – 01-1/19.09.2011 г. е одобрено класирането на подадените проектни предложения. "Пайнер Медиа" ООД е преминала успешно всички етапи на оценка и е в списъка с резервни проекти. След отказ за сключване на договор от фирми, включени в основния списък с одобрени проекти, по процедура Управляващият орган е длъжен да покани фирми от резервния списък по реда на тяхното класиране, сред които е и "Пайнер Медиа" ООД.

Проектът предвижда доставка на оборудване и материали за визуализация, тестване и въвеждане в експлоатация на новозакупеното оборудване, провеждане на обучение на техническите специалисти за работа с новозакупеното оборудване и други дейности,свързани с управлението на проекта.

Всички документи, свързани с провеждането на процедура 2.1.11 "Технологична модернизация в малки и средни предприятия" и решенията на Управляващия орган, са публикувани на интернет страницата на програмата в раздел "Процедури/Процедури в процес на изпълнение".

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com