Министерският съвет не знае кой е собственик на "Юлен"

3644
Министерският съвет не знае кой е собственик на "Юлен"
Снимка: Община Банско

Министерският съвет няма информация кои са физическите лица, собственици на концесионера ски зона Банско - "Юлен" АД. Това става ясно от отговор на запитване по Закон за достъп до обществена информация (ЗДОИ) от сайта "Биволъ".

Припомняме, че в началото на годината адвокатът на "Юлен" Петър Петров обяви в интервю за Нова телевизия, че всички компетентни органи знаят кой е собственикът на концесионера на ски зоната. По думите му, Георгиус Георгиу бил само номинален собственик, а истинският собственик бил надлежно деклариран пред компетентните институции.

Еколози искат БНБ да каже кой е реалният собственик на концесионера в "Пирин"

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" е изпратила отворено писмо до управител...

Тъй като не стана ясно кои са тези институции, от изданието са отправили запитвания по ЗДОИ към двете компетентни институции - Министерството на околната среда и водите и Министерски съвет.

"Данни за това кой или кои са физическите лица, крайни действителни собственици (икономически правоимащи) на "Юлен" АД, не са предоставяни в НКР (Национален концесионен регистър, бел. ред.) и компетентната дирекция в Министерския съвет "Икономическа и социална политика" не разполага с декларираната от "Юлен" АД информация, касаеща поставените въпроси", се казва обаче в отговора на Министерски съвет.

Междувременно по-рано днес (16 януари) от Коалицията „За да остане природа в България“ съобщиха, че са отправили запитвания до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов да обявят официално кой е реалният собственик на ски зона Банско. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com