Министерството на Ангелкова създава от догодина ежегодни туристически награди

3418
Министерството на Ангелкова създава от догодина ежегодни туристически награди
Снимка: БГНЕС

От следващата година Министерството на туризма ще създаде ежегодни награди, които да се връчват за най-добра туристическа дестинация, най-добър туристически град, иновативни форми в туризма, най-посещавана туристическа дестинация. Това обяви в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова при валидирането на пощенска марка "Пловдив – Европейска столица на културата през 2019", предаде "Фокус".

Подробностите за това ще бъдат обявени допълнително, каза министърът.

Ангелкова се хвали с огромен интерес от чужбина към зимния туризъм

Да, възможно е за празниците в България да дойдат 1,2 млн. туристи. Възможно е да има ръст между 5 и 7% като цяло за сезон. Само за Вел...

Според Ангелкова това ще създаде още по-голям стимул на общините и на всички, които работят в сектора, да бъдат още по-конкурентно способни и да предлагат най-доброто качество.

Тя поздрави още веднъж кмета Тотев за избирането на Пловдив за Европейска столица на културата и изрази надежда, че до 2019 година туристите ще нараснат още повече и посещаемостта значително повече. "Откриват се нови и нови фестивали. Сигурна съм че с новата марка разпознаваемостта на Пловдив и България ще бъде още по голяма", каза Ангелкова. Избирането на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 ще спомогне не само за увеличаване популяризирането на Пловдив като туристическа дестинация, но също така и до привличане на нови инвестиции, създаване на нови възможности, каза още министърът на туризма. "Признанието на Пловдив като туристическа дестинация идва и от това, че бе обявен за най-старият жив град в Европа и с това, че където и да вървиш по улиците на Пловдив стъпваш върху една древна история и разпознаваш една древна култура", каза още Ангелкова.

По думите й Пловдив беше в класацията за 2015 година и все още е в топ десет на световната класация за най-добра туристическа дестинация. "Пловдив е един от центровете на културно-историческите дестинации, които Министерството на туризма създаде през тази година именно, за да продължим популяризирането и да създадем още по-голяма добавена стойност към усилията, които полага и кметът Иван Тотев и цялата община, за това Пловдив да бъде една от най-добрите туристически дестинации", каза още Ангелкова.

Според нея Пловдив може да развива всички видове туризъм и неслучайно следващата година ще бъде домакин на световния конкурс за виното от 29 април до 1 май, където повече от 5000 сомелиери ще се съберат, за да изберат и наградят най-добрите вина със златни сребърни и бронзови медали. "Сигурна съм, че това събитие ще бъде във фокуса на вниманието, да не говорим, че повече от 70 туристически атракции са в новия онлайн регистър на туристическите атракции, които се намират на територията на община Пловдив, а в областта те са много повече", каза още Ангелкова. Това са Античният театър, Римският стадион, и още много други, които всеки един разхождайки се по улиците на града, може да види.

Пловдив получи приз "Балканска столица на туризма"

Пловдив бе отличен официално за Балканска столица на културата. Призът от тазгодишните Балкански награди за туристическа индустрия бе в...

По данни на общината с 6% са нараснали посещенията за тази година само до ноември месец, и с 8% нощувките, което отново показва какви усилия се полагат в посока увеличаване на туристопотока, добави министърът на туризма. Старият град в Пловдив е избран за най-посещаваната туристическа дестинация, посочи още тя.

По повод валидирането на новата марка Ангелина Ангелкова поздрави и художничката Татяна Узунова. По думите и, "Узунова е специалист във филателните миниатюри и много добър познавач на българската история".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com