Миролюба Бенатова влезе в нова неочаквана роля

44010
Миролюба Бенатова влезе в нова неочаквана роля
Снимка: Facebook/Миролюба Бенатова

Как един топ журналист става шофьор на такси? Изненадващо за мнозина, това е новото превъплъщение на Миролюба Бенатова. Бившият кадър на bTV и NOVA, която слезе от екран през юни 2019 г., вече работи в една от големите софийски таксиметрови компании – Yellow Taxy.

Очаквано новината бързо обиколи медиите. Някои подозират, че журналистката може да е влязла в тази роля, за да натрупа впечатления за нова поредица. А може би просто е начин да си изкарва прехраната.

Бенатова и Шикерова напуснаха "Нова" с думите "И честит рожден ден, Бойко Борисов"

Разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са напуснали официално Нова телевизия. Това става ясно от техни публикации&...

Самата Бенатова потвърди новото си поприще и даде да се разбере, че не се срамува от новата си професия. "Истината е, че днес работя като таксиметров шофьор. Плащам си всеки ден аренда за колата и други разходи. После започвам да изкарвам за себе си. Това е свободна професия", споделя тя във Facebook.

Журналистката разказва за раздялата си с NOVA и начина, по който е напуснала телевизията.

"През юни ми предложиха да стажувам като журналист. Разбира се, нарекоха го по друг начин. Казаха, че искат да ме задържат в НОВА, но със стажантски договор, в никакъв случай трудов. При никакви обстоятелства да не съм в нюзрума, но да правя материали. Неясно как, но със категорично без да използвам оператори и монтажисти от телевизията. В средите на "Човешки ресурси" наричат тези оферти отказващи. Предложение, което не можеш да приемеш, но после ще бъде представено като възможност. Хитро", обяснява тя.

"Нямам работно място и рубриката ми се оказа излишна за българския медиен свят", споделя журналистката. "Никъде не ми предлагат да задавам въпроси. Този жанр в репортерството върви към закриване. Обикновените въпроси вече са екзотика", отбелязва Бенатова.

"След 26 години в журналистиката, реших да стажувам на друго място. След като междувременно тук – там ми казаха, че няма място за репортер като мен. Имали желание, но нямали възможност. Разбрах ги. И потърсих поприще, в което още търсят хора", разказва тя.

Бенатова и Шикерова са с прекратени трудови договори с Нова телевизия

Две от знаковите телевизионни лица в България - Миролюба Бенатова и Генка Шикерова вече не са с трудови договори с Нова телевизия. Това...

"Като изключим "предложението" от ПИК да правя рубрика при тях, от другаде не ми предложиха работа. Практикувам журналистика като хоби, което обичам с цялата си душа. И пиша за списания. От "Жената днес", L’Europeo и "Мениджър" се обадиха да ми предложат теми за писане. Единият текст вече излезе, другите предстоят. Благодаря и за тази възможност. Наистина", разказва тя.

Усеща предизвикателствата новата професия и постепенно "правилата" ѝ. "Сега се уча да се ориентирам бързо във всички квартали на София, питам, когато навигацията ме обърка и се извинявам на пътниците, ако изпусна отбивката или не знам улицата, която ми казват. От репортерството съм научила, че когато не знаеш нещо, трябва да питаш. Практикувам го. Когато трябва мълча, не избирам най-бавната лента, връщам ресто, имам дребни, слушам неангажираща музика и колата е чиста", обяснява Бенатова.

Журналистката размишлява върху срива на свободата на словото у нас и срамно ли е да бъдеш таксиметров шофьор.

"Срамно е да те поръчват за поръчкови репортажи. Да ти пишат въпросите и да ти диктуват отговорите. Срамно е да убиваш за пари. Да обслужваш корпоративни и лични интереси зад маската на журналистиката. Да си ПР или ченге на щат като репортер, продуцент и директор на новини, е срамно. Да те държат за топките, а ти да задраскваш думи по тази причина, е смърт", пише тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com