Младежки обмен Естеството на ученето

1099
Младежки обмен Естеството на ученето
Снимка: estestvoizpitateli.org

На 19 юни започва младежкия обмен “Естеството на ученето”. “Естеството на ученето” е проект по ключова дейност К1, сектор Младеж, програма “Еразъм +”. Проектът събира в България 25 младежи и техните лидери на възраст между 18 и 25 години от 5 държави – България, Румъния, Португалия, Италия и Латвия, които водени от нас – Естествоизпитатели, ще изследват естеството на ученето сред природата и връзката ни с нея и как можем да предаваме послание от нашето преживяване.

Проектът се провежда от 19 до 28 юни на 3 места – град София, язовир Голям Беглик, Родопи и град Пловдив. Програмата включва престой в планината и в града. В планината, в Горски център Чатъма чрез разнообразни дейности на открито като къмпингуване (спане на палатки), колоездене, плаване с кану, въжена градина, преход ще преживеем и изследваме своята среща с природата. Ще търсим и откриваме заедно посланията си и артистичните средства за тяхното изразяване. След това ще отидем в града.

Очаквайте ни в град Пловдив между 25ти и 27ми юни. На 27ми юни в първата половина на деня, между 9 и 13 часа, младежите ще реализират 3 представяния. Чрез тези представяния младите хора ще предадат на публиката тяхното преживяване с природата, ще изразят себе си и своите послания. Локациите на представянията са: Цар Симеоновата Градина, Парка на Джумаята и сцена “Ядрото” в Капана. Вечерта на 27ми ще бъдем в Стария град. За повече конкретика следете фейсбук страницата ни Естествоизпитатели / The Naturalexplorers.

Младежкият обмен поставя фокус върху нуждата на младите хора от връзка с природата. Той предлага възможност те да открият свой път към нея, да развият умения ползвайки я като среда и инструмент за учене, както и да изразяват преживяванията си. Целта на проекта е да стимулира личното и професионално развитие на младите хора, предоставяйки им пространство и преживяване сред природата, да изследват процесите на учене в природна среда, изразяване, взаимодействие и свързаност с природата, с другите и със себе си. Методът “Учене чрез преживяване” е в основата на проекта.

Опитът ни показва, че децата и младежите имат нужда от време на открито сред природата в преживяване, рефлексия и учене, игри и взаимодействие с другите. Каузата на сдружението ни е да възстановяваме и засилваме връзката на младите хора с природата. Ние от “Естествоизпитатели” смятаме, че тази връзка е жизненоважна за израстването и реализирането на всеки млад човек – осъзнаване на взаимосвързаността и взаимозависимостта, за развиване на увереност и доверие в себе си, усещане за себестойност и вътрешен мир, умения за учене. Посредством връзката си с природата младите хора разбират своето място като част от заобикалящия ги свят.

Сдружение „Естествоизпитатели“, estestvoizpitateli.org

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com