На протеста в София: Съдружник на Божков и хора от ВИС-2

21554
На протеста в София: Съдружник на Божков и хора от ВИС-2
Снимка: СДВР

Лица от ВИС-2 преди убийството на Георги Илиев през 2005г. и съдружник на Васил Божков гравитират около протеста и шестват по жълтите павета с искания за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, забеляза 24 часа.

Оказва се, всяка вечер Мартин Влайков, известен още като Марто Къдравия минава заедно с шествието от протестиращи покрай Градската градина пред Народния театър “Иван Вазов”, където в нощта на 20 февруари 2007 г. е прострелян 7 пъти и по чудо оцелява. По това време той е съдружник в близо 40 фирми, една от които е СИБИЛД БГ, където си партнира с ВАБО 2005, която от своя страна е еднолична собственост на Васил Божков. Криминалната кариера на Марто Къдравия започва през 1996 г., когато е на 36г. Той минава през импресарската къща “Ексграунд” заедно с покойния Дим Дуков, участва и в редица фирми на групировката ВИС-2, повечето от които свързани с управлението на нощни заведения. След като е бил прострелян Влайков заминава за Тибет, но се връща в България заради пандемията.

Организация за протест срещу националната конференция на ГЕРБ, вероятно с намерение на блокада

След като вчера стана ясно, че на днешния 5 август ще има национална конференция на ГЕРБ в "София Тех Парк", която започва в 12:00 часа...

Александър Стефанов-Пинокио от бившата ВИС-2 боготворял Главния, както наричали Георги Илиев. Според "24 часа" Стефанов често може да бъде забелязан на протеста с други по-дребни представители на столичния ъндърграунд.

Управителят на няколко нощни клуба Христо Джуров също протестира по жълтите павета. Около него се забелязват и много модели, неуспели актриси и красавици, бивши моделки и приятелки на Васил Божков, твърди изданието. Те могат да се разпознаят по скъпите маркови дрехи и аксесоари като шапка за 400 лв., например.

Друго лице на ъндърграунда също може да се забележи на протестите - Жоро Френския. Подсигуреният от реституцията кореняк софиянец винаги е твърдял, че няма нищо общо с търговията с женска плът, макар през годините да е организирал множество конкурси за красота с подозрителна слава, пише 24 часа.

Почти всяка вечер недоволството си от властта изразява и добилият слава преди десетина години бизнесмен – Пламен Стоянов - Дамбовеца. За последно за бившия участник в групата “Октопод” бизнесмен се чу преди година, когато в складовете на фирмата му за рециклиране на метали в столичния квартал “Кремиковци” избухна пожар.

Изпратиха жандармерия при протестиращите на ГКПП "Капитан Андреево"

Екипи на жандармерията бяха изпратени при протестиращите край ГКПП „Капитан Андреево“. Пунктът е блокиран от по-рано тази в...

Изданието публикува и снимки на някои на забелязаните емблематични фигури от някогашните “Магура” и “Хавана”, а по-късно и “Кимбо” от протестите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com