На протеста в София: Съдружник на Божков и хора от ВИС-2

21511
На протеста в София: Съдружник на Божков и хора от ВИС-2
Снимка: СДВР

Лица от ВИС-2 преди убийството на Георги Илиев през 2005г. и съдружник на Васил Божков гравитират около протеста и шестват по жълтите павета с искания за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, забеляза 24 часа.

Оказва се, всяка вечер Мартин Влайков, известен още като Марто Къдравия минава заедно с шествието от протестиращи покрай Градската градина пред Народния театър “Иван Вазов”, където в нощта на 20 февруари 2007 г. е прострелян 7 пъти и по чудо оцелява. По това време той е съдружник в близо 40 фирми, една от които е СИБИЛД БГ, където си партнира с ВАБО 2005, която от своя страна е еднолична собственост на Васил Божков. Криминалната кариера на Марто Къдравия започва през 1996 г., когато е на 36г. Той минава през импресарската къща “Ексграунд” заедно с покойния Дим Дуков, участва и в редица фирми на групировката ВИС-2, повечето от които свързани с управлението на нощни заведения. След като е бил прострелян Влайков заминава за Тибет, но се връща в България заради пандемията.

Организация за протест срещу националната конференция на ГЕРБ, вероятно с намерение на блокада

След като вчера стана ясно, че на днешния 5 август ще има национална конференция на ГЕРБ в "София Тех Парк", която започва в 12:00 часа...

Александър Стефанов-Пинокио от бившата ВИС-2 боготворял Главния, както наричали Георги Илиев. Според "24 часа" Стефанов често може да бъде забелязан на протеста с други по-дребни представители на столичния ъндърграунд.

Управителят на няколко нощни клуба Христо Джуров също протестира по жълтите павета. Около него се забелязват и много модели, неуспели актриси и красавици, бивши моделки и приятелки на Васил Божков, твърди изданието. Те могат да се разпознаят по скъпите маркови дрехи и аксесоари като шапка за 400 лв., например.

Друго лице на ъндърграунда също може да се забележи на протестите - Жоро Френския. Подсигуреният от реституцията кореняк софиянец винаги е твърдял, че няма нищо общо с търговията с женска плът, макар през годините да е организирал множество конкурси за красота с подозрителна слава, пише 24 часа.

Почти всяка вечер недоволството си от властта изразява и добилият слава преди десетина години бизнесмен – Пламен Стоянов - Дамбовеца. За последно за бившия участник в групата “Октопод” бизнесмен се чу преди година, когато в складовете на фирмата му за рециклиране на метали в столичния квартал “Кремиковци” избухна пожар.

Изпратиха жандармерия при протестиращите на ГКПП "Капитан Андреево"

Екипи на жандармерията бяха изпратени при протестиращите край ГКПП „Капитан Андреево“. Пунктът е блокиран от по-рано тази в...

Изданието публикува и снимки на някои на забелязаните емблематични фигури от някогашните “Магура” и “Хавана”, а по-късно и “Кимбо” от протестите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com