НДК със спектакли и изложби навън, на платформа

33734
НДК със спектакли и изложби навън, на платформа
Снимка: iStock

Концерти, детски спектакли, кино, конгресни, конферентни и корпоративни събития, изложения, изложби, базари ще се провеждат от юни до октомври месец, в новоизградената мултифункционална платформа, в която Националният дворец на културата изнася дейността си. Тя се намира пред вход А6. Това обяви пред БГНЕС председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков.

„Тази година с оглед на кризисните обстоятелства и нуждата от пространства, в които да се провеждат културни и конгресни събития решихме да създадем тази мултифункционална платформа. Тя разполага с 1200 кв.м покрита площ със сцена 18 х 8, така че да може да осигурим необходимата дистанция за артисти и музиканти. На практика изнасяме дейността на НДК навън. Това е най-голямото покрито мултифункционално пространство в София. Погрижи ли сме се да има вход и изход, разделяне на потоците, достатъчно разстояние между седалките. Важно е посетителите да се почувстват сигурни тук. Към момента тук може да съберем 550 души съгласно действащите заповеди. Това е в рамките на 50%. Реалният капацитет на платформата е 1100 души“, каза Велков и подчерта, че вече имат опит в организирането на събития навън от миналата година, когато са направили лятна сцена именно с тази цел – събитията на Двореца да се провеждат навън през летните месеци.

Велков обяви, че пространството ще заработи в първите дни на юни, но все още не са избрали с какво събитие ще открият.

„В момента сме в процес на преговори и нямаме избрано събитие, с което ще открием. Преговаряме с филхармонията, различни театри и културни оператори. Ще се опитаме да направим и конгресни събития, които бяха планирани да се случат в НДК“, чертае Велков плановете и обяви, че също така се водят преговори със „София филм фест“ и Master of Art да направят летни фестивали, както и сe подготвя лятно издание на „Киномания“, но датите все още не са уточнени.

Превръщат топлоцентралата на НДК в Център за изкуства и култура

Бившата топлоцентрала на НДК ще бъде превърната в Център за изкуства и култура. За целта Столична община вече е избрала изпълнител. В ...

От думите му стана ясно, че тази платформа е създадена в партньорство с различни компании, специализирани в събитийния пазар и всеки участва в нея с това, в което е специализиран.

„НДК участва с пространство, наш екип и част от логистиката“, посочи Велков. Стана ясно още, че тя ще се отдава под наем за различни събития като това е опит Дворецът да подпомогне и месечните си приходи, тъй като е 100% държавно дружество и не получават субсидия.

„Животът в НДК никога не си е отивал. Фокусът през тези месеци беше в три насоки – първо да спасим по-голяма част от събитията, които искаха да бъдат отказани. Опитахме се да ги пренасочим за други дати. Това беше много важно, за да може сега да предложим тази платформа. Много внимателно използвахме времето да огледаме бизнес развитието и управлението си. Предстои ни сериозна трансформация от гледна точка на търговска политика, администриране на процесите, проактивност, адаптиране на екипите към външното търсене“, обобщи той и добави, че също така са анализирали и вътрешни пространства в сградата, както и че подготвят залите за отваряне в съответствие на изискванията на здравните власти.

Според него обаче най-важно е дали и колко са готови да инвестират спонсорите, както и дали са готови хората да се върнат в залите, преодолявайки страховете си и пренареждайки приоритетите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com