Невиждано от 20 години учение на сухопътните сили започва на празника на ВВС

3260
Невиждано от 20 години учение на сухопътните сили започва на празника на ВВС
Снимка: БГНЕС

Тактическо учение на 61-ва механизирана бригада "Балканска стена - 2020" ще се проведе от 19 до 30 октомври на учебен полигон "Корен" под общото ръководство на командването на сухопътните войски. В него ще участват близо 3 000 военнослужещи, до 200 единици бронетанкова и до 550 единици автомобилна техника. Учение в такъв мащаб не е провеждано от почти 20 години. Темата на учението е "Участие на 61-ва механизирана бригада в отбранителна операция на Сухопътния компонент", пише БГНЕС.

В учението ще се включат щабът и формирования от състава на 61-ва механизирана бригада, танкова рота от състава на Центъра за подготовка на специалисти, реактивна батарея от 4-ти артилерийски полк, рота от 55-ти инженерен полк, огнеметно-димов взвод и отделение за санитарна обработка от 59-ти батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология (ЯХБЗ и Е), отделение за санитарна обработка от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е, модул CIMIC от 78-ми батальон за осигуряване, механизирани роти от 2-ра механизирана бригада, алпийска рота от 101-ви алпийски полк, логистичен модул от състава на 110-ти логистичен полк, формирования от служба "Военна полиция", екипи на ВМА София, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка и медицинска евакуация от състава на Военновъздушните сили.

Започва националното военноморско учение „Бриз 2020“

Военноморските сили (ВМС) на Република България провеждат националното военноморско учение „Бриз 2020”, което ще продължи д...

Офицерът, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Офицерът, провеждащ учението, е заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, директор на учението е началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.

Тактическото учение "Балканска стена – 2020" ще се проведе по условен сценарий. С изпълнението на поставените в него задачи ще бъде проверена готовността на щаба и формированията на 61-ва механизирана бригада за провеждане на маньовър със сили и средства, изпълнение на бойни стрелби, заемане на отбранителни райони и рубежи, поразяване на цели с огън и други въпроси, свързани с подготовката на бригадата.

Комисия от командването на сухопътните войски провери на 6 и 7 октомври готовността на щаба и формированията на 61-ва бригада и връчи на командира на бригадата бригаден генерал Деян Дешков допуск за участие на бригадата в учението.

Днес, 19 октомври, министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства в Пловдив на отбелязването на бойния празник на Военновъздушните сили (ВВС) и Деня на парашутиста в рамките на информационната кампания за популяризиране на военната професия "Бъди войник". Основните събития ще се проведат на площад "Централен" в град Пловдив от 16:00 часа.

Голямо учение на военноморските ни сили в Черно море

Ежегодното тактическо учение на флотилия бойни и спомагателни кораби "Черно море - 2020" ще се проведе от 8 до 12 юни в националните ни...

В рамките на кампанията "Бъди войник" ще бъде представена военна техника, въоръжение, специално оборудване и екипировка от видовете въоръжени сили.

Пловдивчани и гости на града ще могат да наблюдават атрактивни авиационни демонстрации на самолети и вертолети от състава на ВВС, които включват: вертолет Бел-206 (въздушно разузнаване), самолет J-27 "Спартан" (симулиране на въздушна цел); самолет МиГ-29 (мисия Air Policing); вертолет Ми-24 (непосредствена авиационна поддръжка); самолет Ан-2 (десантиране по парашутен способ) и вертолет "Кугър" (мисия по търсене и спасяване).

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще изпълнят алпийски техники, действия по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, военни ръкопашни техники и парашутни скокове.

С показ на типове военна техника ще участват и Сухопътните войски. Специализиран екип за разузнаване, извличане и обезвреждане на мини, невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства от 55-ти инженерен полк ще представят оборудването, с което изпълняват поставени задачи в помощ на населението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com