X
 
 

Първи сме в Европа по боклуци на глава от населението

България е на първо място в Европа по количество на отпадъците на глава от населението, пише шведският вестник „Дагенс нихетер”.

На второ място е Люксембург, а на трето Финландия. Швеция е на пето място в Европа по количество на отпадъците на човек от населението.

България - предпоследна в ЕС по третиране на боклука

България е на предпоследно място в ЕС по третиране на отпадъците, като по-зле от страната ни е само Гърция. Двете страни са оценени с...

Ако жителите на скандинавската страна продължат да произвеждат толкова отпадъци, то до 2013 година количество на боклука ще се удвои, прогнозира в свой доклад Агенцията за защита на природата.

По 410 кг битова смет се падат на човек в България годишно. От тях през обработка минават 404 кг. В Европейския съюз на гражданин за една година се падат по 502 кг отпадъци.

В доклад на европейската статистическа служба "Евростат" от началото на годината се посочва, че в България никакво количество от отпадъците не се изгаря или рециклира. Рециклирането е най-разпространена практика в Германия, Белгия и Словения.

Редактор: Десислава Ушатова

Само Гърция по-зле от нас по третиране на боклука

България е на предпоследно място в ЕС по третиране на отпадъците, като по-зле от страната ни е само Гърция. Двете страни са оценени ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...

Последно в Актуално