X
 
 

Нов случай на чума в Държавно ловно стопанство "Витошко-Студена"

1789 0
photo of Нов случай на чума в Държавно ловно стопанство "Витошко-Студена"
Снимка: Getty Images/Guliver
Нов случай на африканска чума е регистриран в Държавно ловно стопанство „Витошко-Студена“. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие.

Това по думите му е четвърти случай в предприятието, заедно с регистрираните в ДЛС „Искър“, ДГС „София“ и ДГС „Елин Пелин“.

Отменят събора в Юндола заради ново огнище на чума по свинете

Отменят събота в Юндола заради второ огнище на африканска чума по свинете, регистрирано на територията на Велинград, съобщи БНР. Има в...

„Няма намерени умрели трупове, а въпросното диво прасе е намерено в капан и пробата е положителна. Тъй като пробата е излязла вчера, днес трябва да излезе заповед от БАБХ и респективно веднага след това ще има заповеди от Изпълнителната агенция по горите, която ще определи инфектираната зона в рамките на 200 кв. км, за да се види къде ще бъде забранен лова и къде ще бъде ограничен достъпа за посещение в горските територии, доколкото е възможно“, посочи инж. Дамян Дамянов.

Той допълни, че от началото на август в държавните райони на територията на Югозападно държавно предприятие са отстреляни 136 диви свине, а в районите на ловните сдружения - около 53. Според Дамянов, ловците са направили над 500 претърсвания в техните ловно-стопански райони за трупове на диви свине, а в държавните ловно-стопански райони претърсванията са 230. При ловците работят 50 капана за улов на дива свиня, а в държавните райони - 90.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Спецполицаи изведоха барикадиралия се софиянец

Полицията изведе от дома му 57-годишния мъж, който се барикадира в дома си в столичния квартал "Овча купел". По време на операцията няма пострадали...