Нова област със случай на коронавирус у нас

16266
Нова област със случай на коронавирус у нас
Снимка: БГНЕС

Общо 21 са новите случаи на коронавирус COVID-19 у нас за последното денонощие. 173 от тях са настанени в болница, като 20 са в интензивни отделения. Това съобщи професор Венцислав Мутафчийски - ръководител на Националния оперативен щаб, по време на редовния брифинг. Досега заразените в Бълагрия са 498 сигурно доказани. Новата област, в която има регистриран заболял от коронавирус, е Враца. От новозаразените 8 са в област София, в Бургас са двама. Там заболели са един мъж на 34 г. от Несебър, завърнал се е от Банско на 01.04.20 г., и 33-годишна жена от Бургас. От област София, 5 от заразените са от Костинброд.

В Пазарджик също са двама, дали положителни проби - на 71 г. и на 43 г. Хората са имали придружаващи заболявания - диабет и двустранна пневмония. В Добрич с COVID-19 е заразено бебе на 1 г. То е диагностицирано с ларингит, а и двамата му родителите са с доказани коронавирус инфекция. Във Варна - 1 жена на 59 г. е заболяла, която е настанена в болница "Света Марина". В Благоевград заразен е мъж на 67 г., във Видин - мъж на 66 г., във Враца - 57-годишен мъж, който не е настанен в болница, в Кюстендил - мъж на 57 г., приет в многопрофилната болница в града. В Троян - мъж на 44 г., в Сливен - мъж на 27 г., в Стара Загора - мъж, настанен в Университетската болница.

Мрачен рекорд във Франция - 588 смъртни случая от коронавирус

Франция отчете в петък нови 588 смъртни случаи от коронавирус в болниците, това е мрачен рекорд за едно денонощие от началото на епидем...

Над 350 души са изследвани през последните 24 часа. Излекуваните до момента са 34-ма. Починалите от вчера са мъж от Кюстендил на 83 г. и възрастна жена в "Александровска болница". Мъжът е бил с вид левкимия и отделно с възрастта попада във всички рискови групи. Друг мъж на 49 г., който все още не е доказан, вчера около 16:30 ч. е интубиран. Той е бил със сърдечна недостатъчност и е починал в 21:00 ч. По клинични и параклинични параметри, по всяка вероятност той е починал от коронавирус. Без него, жертвите на заболяването у нас са 14.

"Нямаме растеж на смъртността. В България се води статистика за обща смъртност. Нямаме скрита такава, вкъщи. Труповете няма как да се скрият. Мерките дават добри резултати. Имаме плавно покачване в кривата, намираме се на път към увеличаване на броя на случаите. Не сме преодолели опасността и ако някой смята така, това са наивни и безотговорни разсъждения", каза професор Мутафчийски. Той съобщи и за починал в Лондон 31-годишен български гражданин, като той е загинал само от COVID-19, без данни за придружаващи заболявания.

"Призоваваме всички български граждани да не възприемат Великден и другите наближаващи празници, като такива. Не е време за празници. Не ходете на църковните служби. Там ще се заразите. 5 000 души се заразиха в Сеул именно на църковна служба. Не си правете резервации в хотели и не ходете по къщи за гости. Там ще се заразите. Отбележете празника само с тези, с които живеете, без да събирате с други свои приятели и роднини. Не е нужно, а и не е разрешено да се ходи на гости", припомни генерал Венцислав Мутафчийски. И допълни, че лекарите трябва да приемат всеки един свой пациент като потенциален с коронавирус, за да може да се предпазят от заразяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com