Нови изисквания за пристигащите българи в Германия

7412
Нови изисквания за пристигащите българи в Германия
Снимка: iStock

Считано от 24 октомври 2021 г., неделя, Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България, след като страната ни бе класифицирана като високорисков регион заради COVID-19.

Всички влизащи в Германия от България ще трябва да попълнят дигитална форма за предварителна регистрация и да разполагат с получено потвърждение от https://www.einreiseanmeldung.de/#/. Всички влизащи в Германия е необходимо да представят COVID сертификат - отрицателен тест (PCR-тест, направен не по-късно от 72 часа или бърз антигенен тест, не по-стар от 24 часа преди влизането), сертификат за ваксинация или сертификат за преболедуване. Тест не се изисква от деца под 12 години, съобщиха от МВнР.

Сертификатът трябва да бъде качен на https://www.einreiseanmeldung.de. Пътуващите следва да използват индивидуалния линк, който са получили в потвърждението за направена дигитална предварителна регистрация (PDF документ).

Като COVID сертификати се признават: сертификат за ваксинация – пълна ваксинация като от поставянето на последната доза да са изминали 14 дни; сертификат за преболедуване - положителен PCR тест за COVID-19, направен най-малко 28 дни и максимално 6 месеца преди влизането в Германия; отрицателен тест – признават се PCR, LAMP, TMA, като пробата трябва да е взета не повече от 72 часа преди влизане в Германия. Може да бъде представен и антигенен тест, не по-стар от 24 часа, при престой в регион с висок риск. Не се признават тестовете за антитела.

Германия обяви България и Хърватия за високорискови държави с коронавирус

Германия обяви България и Хърватия за високорискови държави, в които епидемията от коронавирус се разпространява в опасни размери, пред...

Подробна информация за видовете признати тестове може да бъде намерена на следния линк: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html

Всички граждани, които не са ваксинирани или не могат да докажат, че са преболедували коронавирусната инфекция в рамките на последните 6 месеца, подлежат на задължителна 10-дневна домашна карантина. Тя може да бъде прекратена след предоставяне на отрицателен PCR-тест най-рано 5 дни след влизане в Германия. Резултатът трябва да се съхранява в продължение на 10 дни след теста.

Децата под 12 годишна възраст подлежат на задължителна пет дневна домашна карантина, която изтича автоматично на 5-ия ден от пристигането в Германия. Следва да се има предвид, че е възможно изискванията да се различават в различните федерални провинции.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с Посолство на Република България във Федерална Република Германия, Берлин на тел.: +49 30 201 09 22; С Генералното консулство във Франкфурт на Майн на следните телефони: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10; С Генерално консулство на Република България в Мюнхен на следните телефони: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15. Дежурен телефон в извънработно време: +49 172 888 10 56.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com