Нови разкрития за реалната история на България

42525
Нови разкрития за реалната история на България
Снимка: Фондация "Българска памет"

Историята на България се опира на дати, които изкривяват разбирането не само на нашата историческа памет, но и на европейската история. Три централни дати - създаването на България през 681 г., покръстването й през 864 г. и създаването на „славянската" азбука през 855 г. са само началото на едно страхотно разкритие, което е направено благодарение на доц. Веселина Вачкова с подкрепата на известния български филантроп и председател на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски. Историци, почитатели на българската история и радетели на родовата българска памет с нетърпение очакват премиерата на книгата, посветена на реалната българска история.

Чрез методично доказване на историческата неоснователност на извеждането на тези дати като определящи за културното и политическото развитие на България в книгата се изясняват историографските фактори, довели до тираничното налагане на този прочит на миналото, които най-често нямат нищо общо с науката. Те са конюнктурни и обслужват каузи, различни и от академичния интерес, и, разбира се, от българските национални интереси.

Книгата ще направи истинска революция в прочита на българската история и отсега се очакват бури в академичните среди. Доц. Вачкова, известна с алтернативното изучаване на богомилството, е създала литературно-исторочески шедьовър, който ще разкрие важни тайни, неизвестни за българите.

Доц. Вачкова има зад гърба си сериозна академична дейност – тя е историк и културолог, експерт по Късна античност в БАН, преподавател, сред научните й интереси са степените на съвпадение между сведенията за миналото, съхранени в писмените и в художествените исторически паметници.

Книгата на доц. Вачкова се очаква не само у нас, но и сред представителите на българската диаспора в различни кътчета на планетата, нетърпеливи да разберат истината за историческата ни памет. Скоро ще можем да научим реалните сведения за историята на България – книгата вече е факт благодарение на д-р Милен Врабевски, известен с благородните си инициативи в името на българщината. Благодарение на д-р Врабевски преди време се роди патриотичният шедьовър „Моята България. Кратка история за млади читатели“ - учебно помагало, създадено с цел да накара децата с удоволствие да учат интересни факти от българската история.

Д-р Милен Врабевски е известен с родолюбивите си инициативи, за които е награден с приза „Европейски гражданин на годината“, става носител на наградата „Мъж на годината“. Сред многобройните признания, които получава, е „Апостол на българщината“, „Почетен гражданин на Варна“ и много други за благородните му инициативи не само у нас, но и в други държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com