Нови разкрития за реалната история на България

42660
Нови разкрития за реалната история на България
Снимка: Фондация "Българска памет"

Историята на България се опира на дати, които изкривяват разбирането не само на нашата историческа памет, но и на европейската история. Три централни дати - създаването на България през 681 г., покръстването й през 864 г. и създаването на „славянската" азбука през 855 г. са само началото на едно страхотно разкритие, което е направено благодарение на доц. Веселина Вачкова с подкрепата на известния български филантроп и председател на Фондация Българска Памет д-р Милен Врабевски. Историци, почитатели на българската история и радетели на родовата българска памет с нетърпение очакват премиерата на книгата, посветена на реалната българска история.

Чрез методично доказване на историческата неоснователност на извеждането на тези дати като определящи за културното и политическото развитие на България в книгата се изясняват историографските фактори, довели до тираничното налагане на този прочит на миналото, които най-често нямат нищо общо с науката. Те са конюнктурни и обслужват каузи, различни и от академичния интерес, и, разбира се, от българските национални интереси.

Книгата ще направи истинска революция в прочита на българската история и отсега се очакват бури в академичните среди. Доц. Вачкова, известна с алтернативното изучаване на богомилството, е създала литературно-исторочески шедьовър, който ще разкрие важни тайни, неизвестни за българите.

Доц. Вачкова има зад гърба си сериозна академична дейност – тя е историк и културолог, експерт по Късна античност в БАН, преподавател, сред научните й интереси са степените на съвпадение между сведенията за миналото, съхранени в писмените и в художествените исторически паметници.

Книгата на доц. Вачкова се очаква не само у нас, но и сред представителите на българската диаспора в различни кътчета на планетата, нетърпеливи да разберат истината за историческата ни памет. Скоро ще можем да научим реалните сведения за историята на България – книгата вече е факт благодарение на д-р Милен Врабевски, известен с благородните си инициативи в името на българщината. Благодарение на д-р Врабевски преди време се роди патриотичният шедьовър „Моята България. Кратка история за млади читатели“ - учебно помагало, създадено с цел да накара децата с удоволствие да учат интересни факти от българската история.

Д-р Милен Врабевски е известен с родолюбивите си инициативи, за които е награден с приза „Европейски гражданин на годината“, става носител на наградата „Мъж на годината“. Сред многобройните признания, които получава, е „Апостол на българщината“, „Почетен гражданин на Варна“ и много други за благородните му инициативи не само у нас, но и в други държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com