Новини или Novini - картината на печата за 13 ноември

4142
Новини или Novini - картината на печата за 13 ноември
Снимка: iStock/Guliver

По-добър живот – тези думи си остават лайтмотивът на седмицата, предвид продължаващите протести. Да, за разлика от неделя, миналата вечер бяха по-малко, но отново имаше много хора на улиците. В София – с искане за оставката на Валери Симеонов поради отношението му към майките с деца с увреждания, а в Перник, Стара Загора и Варна – заради стандарта на живот, "Гражданска отговорност" и цените на горивата. Какво обаче виждат вестниците от обществения живот – нека научим заедно в следващите редове:

Вестник "Сега"

Основен акцент е реакцията на властта спрямо протестите. Прави впечатление, че винаги словоохотливият Бойко Борисов го нямаше. Появиха се Цветан Цветанов, който за толкова години в политиката не разбра, че КЕВР не отговаря за цените на горивата, Владислав Горанов, който не видя нищо лошо да се вдига данъкът на старите автомобили, но и призна, че от екологична гледна точка няма смисъл, както и Росен Желязков, който не вижда противопоставяне на властта, защото имало различни протестиращи с различни каузи.

Вестник "24 часа"

Тук няма как да не се усмихнем на новината, че столичният кмет Йорданка Фандъкова иска до две години да направи така, че в София всяко тригодишно дете да ходи на детска градина в района, в който живее. И един мармот завива шоколада в станиол.

Иначе вестникът залага на горивата - че бензин A95 вече е поевтинял до 2,21 лева на литър "на някои търговски обекти", а дизелът се движи в диапазон 2,36 - 2,38 лева. Според fuelo.net средната цена на A95 в България за днес, 13 ноември, е 2,25 лева на литър, като за седмица поевтиняването е от 10 стотинки, но няма разлика спрямо вчера. Единствено при метана има поскъпване през последната седмица - с 1 стотинка, до 1,42 лева.

Вестник "Труд"

Водещото заглавие е все едно са го писали Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, с подсказка от Волен Сидеров. "Отървахме се", ликува медията, визирайки обещанието, че няма да подписваме Пакта за мигрантите на ООН. Защото явно според Джамбазки далеч по-добре е да си караме както досега – с привилегировани канали за трафик на хора. Иначе ще има конкуренция, лошо си е. Пък и легална работа значи истинска проверка от службите, с европейски надзор – т.е. нормална работа, а нашите не са по работата, дай им далавера.

Вестник "Монитор"

Няма челна новина тук, ако не се громи някой враг. Наред е Лозан Панов – крие се от проверка за корупция, тръби перлата в короната на Пеевски. Скандалът тук е как Антикорупционната комисия призовава Панов да обяснява за свое имущество – като гражданин или като председател на Върховния касационен съд (ВКС). Разбира се, Панов е черният – че може ли другояче, нали бяга от проверки! Пълните подробности защо точно не са толкова важни – например, че призовката е написана така, че се погазва разделението на властите. Светът е черно-бял!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com