Новини или Novini - картината на печата за 18 февруари

2676
Новини или Novini - картината на печата за 18 февруари
Снимка: iStock/Guliver

Започва поредната нова седмица – а тя може би ще е взривоопасна поне в политическо отношение. Защото след случилото се с преференцията в Изборния кодекс, БСП вече обяви, че напуска парламента и няма да се върне, докато преференцията не бъде спасена. Дали това не означава ускорен край на сегашното управление – може би ще стане по-ясно именно в следващите дни.

Вестник "Сега"

Помните ли, че финансовият министър Владислав Горанов си има кръстник, който му дарява жилище? Ако не помните, нищо чудно – мина си време, откакто стана ясно. Е, като за България не е толкова много – месец-два-три, но то така си отива на разтъкаване. А разтъкаването в случая е заради нежеланието на прокуратурата да се поразбърза с проверката дали пък не е толкова безкористна работа – първо Антикорупционната комисия трябвало да свърши, пък после и прокуратурата ще мисли какво и кога да свършва. Май отива да я свършат като кучето на нивата ...

И като добавим Законът за мерките срещу изпиране на пари и как вече вървят здраво семинари срещу такса от по около 200 лева, за да те обучат да различаваш какво е корупция, то е ясно, че на тези с малко мозък в главата и без такса отдавна им е светнало.

Вестник "24 часа"

Медията обръща внимание, че денонощните аптеки са изчезващ вид. Счита се, че денонощните аптеки са под 1% от всички, но това не са официални данни, защото такива досега никой не е оповестил.

И освен това, след като взе решение да излиза от парламента, БСП реши засега да не пуска други в коалицията, с която всъщност е в парламента – "БСП за България". Но пък щели да говорят с когото могат – и с който им "върже".

Вестник "Труд"

Медията пресмята колко са ни парите за втора пенсия – 3000 лева. Това са две що годе добри месечни заплати – дали да продължим с това колко тогава се очаква да живеем?

И да не се чудите колко се чака – защото това НЕ Е водещата новина на "Труд". Водещата е криминалната история в Кюстендил

Вестник "Монитор"

Пълна активизация на политическа тема. Първата цел – Иван Костов. Както знаем, той е виновен за всичко. И хич не иронизираме – виновен си е. Ако не беше се споразумявал с БСП през 1997 година под етикета "национално единство", а беше раздадена истинска справедливост, щеше да е различно. Но според „Монитор” работата е така, както е сега, защото Костов стига до тези висини благодарение на Андрей Луканов. Само че кръговете и кръгчетата изобщо не са единствено на и около Костов – вътре са много повече и далеч по-силни хора в момента – да, за един добре закръглен млад мъж говоря.

Вторият за деня е Андрей Райчев и какво бил правил "за политическа употреба". Не че нещо, но в България тези, които не правят нещо за политическа употреба, колко точно са?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com