Новини или Novini - картината на печата за 22 януари

3518
Новини или Novini - картината на печата за 22 януари
Снимка: iStock/Guliver

Ще спре ли някога презастрояването на София, Тереза Мей отмени таксата за граждани на ЕС, най-образованите общини са в Смолянско... Това бяха акцентите от вчерашния 21 януари, а ето на какво наблягат вестниците днес. 

Вестник "Сега"

Вестникът извежда на първа страница фактът, че с всяка изминала година, желаещите да получат българско гражданство се увеличават, но все по-малко от тях владеят езика ни. Вицепрезидентът Илияна Йотова, в чиито правомощия е да дава гражданство предлага процедурата за издаване на удостоверения за произход да бъде премахната. Друг важен акцент в изданието е мръсният въздух в София и причините, които Общината си измисли, за да не издаде "зелен билет".

Вестник "24 часа"

Многодетни родители на деца до 12 години ще могат да ползват услугите на държавни детегледачки, ако децата им се на приети в детска градина, съобщава изданието. Срокът за кандидатстване е до 28 февруари. Вестникът информира и че 30-годишен българин е получил 2-годишна ефективна присъда заради каналджийство. Той е бил хванат да превозва 10 виетнамски мигранти.

Вестник "Труд"

Посредници взимат между 600 и 2500 лв., за да осигурят пълна документация за издаване на ТЕЛК. Вестникът описа случай, в който жена с 93% загуба на зрението е работила като шивачка. Изданието информира, че ще бъдат закупени 10 нови метровлака, както и че предстои ремонт на бул. "България" на стойност от 6,5 млн. лв.

Вестник "Монитор"

Държавата е погасила студентски кредит на стойност 81 540 лв. Заемът е отпуснат на следващ в специалността "Медицина", сочат данни на МОН, предоставени от изданието.  Вестникът съобщава за трагичен случай, при който 27-годишен мъж загива от токов удар в банята. Мъжът бил бос върху мокрия под. Криминалисти проверяват версията за късо съединение в ел. инсталацията и дали електрическата самобръсначка е била в изправно състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com