Новините: Най-важното за деня, 10 май

6323
Новините: Най-важното за деня, 10 май
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден.

АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ: ИМА НЕСЪОТВЕТСТВИЕ В ИМОТНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПОРОЖАНОВ

Проверка на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е установила несъответствие в подадената от министъра на земеделието Румен Порожанов имуществена декларация за 2018 г. Това съобщиха за БНР от Комисията, без да уточнят за какво точно несъответствие става дума.

ДОГОВОРЪТ, КОЙТО СТАНА ЧУДОВИЩЕ ЗА ОБЩИНА И РОГ НА ИЗОБИЛИЕТО ЗА КОНТРАГЕНТА Ѝ

Уникален договор е бил подписан преди 10 години в община Костинброд. Подписът под него е на кмета Красимир Кунчев (БСП). След изпълнението му управата е трябвало да плати 424 хиляди лева, но тя не го прави. Три години по-късно сумата набъбва на повече от 4,5 млн. лв., защото за забавянето се начисляват по 4239,67 лева на ден!

СЕДМИЦАТА В АБСУРДИ (6 - 10 май)

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

Започнахме тази седмица с почивен ден - но миналата имаше два, заради което не ви занимавахме с абсурди. И все пак няма как да пропуснем достойният за зона "Шампионска лига" абсурд на предните седем дни. Ето го и него:

ХРИСТО БИСЕРОВ СЪДИ ПРОКУРАТУРАТА, ИСКА 70 000 ЛВ. OБEЗЩEТEНИE

Бившият зам.председател на парламента, и ръководен кадър на СДС и ДПС Xpиcтo Биcepoв cъди пpoĸypaтypaтa зa нeзaĸoннo oбвинeниe и иcĸa 70 000 лeвa oбeзщeтeниe зa нaнeceниттe мy вpeди, съобщава "Де факто".

ЦИК СЕ СРЕЩНА С РАДЕВ ЗА ЕВРОИЗБОРИТЕ, ОПРАВДА БОРИСОВ ЗА КАМПАНИЯТА

ЦИК не е открила нарушения на премиера Бойко Борисов свързани с предизборната кампания, а от ГЕРБ няма сигнал срещу президента Радев. Това съобщи говорителят на комисията Александър Андреев пред журналисти след среща на ръководството на ЦИК с президента Румен Радев. Темата на срещата беше подготовката за предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

БЛИЗО 390 ХИЛ. ЛВ. Е ИСКЪТ СРЕЩУ СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЗА РЕМОНТА НА "ГРАФА"

387 059,75 лева е стойността на колективния иск на търговци, опериращи по протежението на ул. „Граф Игнатиев”. Днес, 10 май 2019 година, искът срещу Столична община бе внесен в Софийски градски съд. От исканата сума 364 182,76 лева са за пропуснати ползи, а 22 876,96 са за претърпени вреди, съобщиха от сдружение "Справедливост за всички".

МОН РАЗЧИТА УЧИТЕЛИТЕ ДА НЕ ДОПУСКАТ ОТПАДАНЕТО НА ДЕЦА ОТ КЛАС

Разчитаме на учителите да възпитават децата ни и да не допускат отпадането им от системата на образованието. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на 22-рия Национален конкурс на синдиката на българските учители „Учител на годината 2019“, предаде агенция „Фокус“.

АВРАМОВА ПРИЗНА ЗА НЕОБЕЗОПАСЕН ПЪТ, ОПРАВДА ГО С ЛИПСА НА СРЕДСТВА

С оглед обезопасяване на движението до края на юни се планира изкърпване на участъците, които са компрометирани по пътя Велинград-Сърница. Това каза от парламентарната трибуна регионалният министър Петя Аврамова в отговор на въпрос за рехабилитацията на пътя.

KATHIMERINI: ТУРЦИЯ ПОДГРЯВА ИЗТОЧНОТО СРЕДИЗЕМНОМОРИЕ

Източното Средиземноморие отново се очерта като особено критична област за международна и регионална стабилност, сигурност и икономически растеж. На неговата геополитическа шахматна дъска се развива конкуренция.

УКРАЙНА ИСКА МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ДА ОСВОБОДИ ЗАДЪРЖАНИТЕ В РУСИЯ МОРЯЦИ

Украйна поиска от Международния трибунал по морско право (МТМП) незабавното освобождаване на 24 украински моряци, задържани от Русия след инцидента в Керченския пролив. Киев обвини Москва, че нарушава международното право, предаде AFP, цитирана от bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com