Новините: Най-важното за деня, 11 април

4523
Новините: Най-важното за деня, 11 април
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за деня, 11 април.

МИХАИЛ КОНСТАНТИНОВ: ЩЕ БЪДЕ СЪСТАВЕН И ГЛАСУВАН НОВИЯТ ПАРЛАМЕНТ

Ще бъде съставен и гласуван новият парламент. В това е убеден председателят на "Информационно обслужване" професор Михаил Константинов. "Ще има правителство с пълна подкрепа. Няма да има политическа сила, която да е мнозинство - всички ще са важни. Безумно е да се провеждат нови избори през лятото, защото няма кой да гласува. И в момента би било крайно безотговорно да се отива към предсрочен вот, защото ни трябва стабилно управление", заяви той.

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ ИЗКЛЮЧВА КОАЛИЦИЯ МЕЖДУ БСП, ДПС И ИТН

"Управлението на държавата е упражнение за мъдри хора", заяви бившият президент Росен Плевнелиев. Според него, България ще види много нови роли. А тези избори са били с висока избирателна активност, спрямо кризата, в която се намира страната заради пандемията от коронавирус. По думите му, сега на ход са политиците, които трябва да докажат, че са държавници.

КУРУМБАШЕВ: АКО СЛАВИ ТРИФОНОВ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО, НЯМА ДА ИМА ОПОЗИЦИЯ

Очевидно голямата изненада е Слави Трифонов, според бившия депутат от левицата и един от създателите на "Ку-ку" Петър Курумбашев. "Формалният победител е ГЕРБ. Но неформалният е "Има такъв народ" (ИТН). Това се определя по много прост критерий - нито една политическа сила няма желание да направи коалиция с ГЕРБ", заяви той.

АРМАН БАБИКЯН: ИМАМЕ СЕРИОЗНО СХОДСТВО С ИДЕИТЕ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ

"С "Има такъв народ" (ИТН) просто си разговаряме. Налучкваме идеите. Има много сериозно сходство по огромна част от идеите. Това заяви Арман Бабикян - един от лидерите на Отровното трио и избран за депутат от коалиция "Изправи се! Мутри вън!". Това не е първият случай, в който шоумен влиза в политиката, допълни той.

БИВШ ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ: ЩЕ ИМАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО НА ПОБЕДЕНИТЕ

Птичка е кацнала на рамото на Слави Трифонов. Никога в българската история не се е случвало зад един кандидат за министър-председател да има зад гърба си 165, макар и победени, депутати. Това заяви Георги Марков - бивш депутат от ГЕРБ.

МАРЕШКИ: ТАКАВА БЕЗПРИНЦИПНОСТ, ЖАЖДА ЗА ПОСТОВЕ И ЗА КОКАЛА НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки коментира резултатите от изборите. „Ние останахме под чертата - вярно е, но останахме и над блатото, в което в момента се е превърнало 45-ото Народно събрание. На фона на новоизбраните депутати, ВОЛЯ стои почтено и авторитетно, патриотично. Ние се гордеем, че не сме част от този сбирщайн”, заяви Марешки.

БОРИСОВ: СКОРО ЩЕ ДОСТИГНЕМ 3 МЛН. ВАКСИНИРАНИ БЪЛГАРИ (ВИДЕО)

Министър-председателят Бойко Борисов продължава с инспекциите си из страната. Днес той извърши оглед на изграждането на локалните платна на пътя Асеновград - Пловдив. После пристигна и при строежа на новостроящата се спортна зала в асеновградското село Тополово. Същата ще с ползва и за физкултурен салон към ОУ "Отец Паисий" в населеното място. Борисов припомни, че за строежа на многофункционалната спортна зала за волейбол и баскетбол са отпуснати от правителството над 800 000 лева. Очаква се съоръжението да е готово до два месеца.

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ПРОГНОЗИРА СКОРОШНО РАЗХЛАБВАНЕ НА МЕРКИТЕ

В рамките на посещението си в Мулдавския манастир министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също беше на място с премиера Борисов, заяви, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. „Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки“, заяви Ангелов. Според премиера, е добре да се обмислят и възможностите за връщане на публиката по стадионите.

ПАК СПАД НА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС, НО ОЩЕ НЯМА УСТОЙЧИВА ТЕНДЕНЦИЯ В БОЛНИЦИТЕ

Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза спад и като абсолютно число, и като процент. 1352 са новооткритите случаи за 10 април, като това е с 1451 по-малко на дневна база. Направени са общо 9 118 теста (PCR и антигенни) т.е. 7847 по-малко. Така процентът на положителни проби намалява - от 16,52 на сто до 14,82 на сто!

СЕДМИЦАТА НА КОРОНАВИРУСА: СПАД НА НОВИТЕ СЛУЧАИ, НО ПРИ АНТИГЕННИТЕ ТЕСТОВЕ РАСТЕЖЪТ ПРОДЪЛЖАВА

Втора поредна седмица на седмична база има спад при новите случаи на коронавирус в България както като абсолютно число, така и като процент на положителни проби. Този път обаче са направени по-малко тестове (общо PCR и антигенни), но отново е премината границата от 100 000 теста - за четвърта поредна седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com