Новините: Най-важното за деня, 11 септември

4628
Новините: Най-важното за деня, 11 септември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 септември.

БОРИСОВ ВИДЯ ВРЪЗКА МЕЖДУ КУПУВАНЕТО НА F-16 И ШПИОНСКИЯ СКАНДАЛ

Опитват се да се поставят на една плоскост отношенията ни с Русия. Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство реагира така, както реагират и в Унгария. Не виждам никакво основание да се свързват едното и другото. Това беше първият коментар на премиера Бойко Борисов за шпионския скандал. Той го направи в началото на правителственото заседание, предаде репортер на БГНЕС.

БСП ПОДКРЕПИ МАНОЛОВА ЗА КМЕТ НА СОФИЯ, БИЛА СИМВОЛ НА ПРОМЯНАТА

БСП ще подкрепи Мая Манолова за кмет на София, тъй като вижда в нея идеален непартиен кандидат със социално мислене, който може да донесе промяна в столицата. Кандидатурата на Манолова бе подкрепена от 142-ма делегати от общо 144 на заседанието на софийската организация на левицата. В нейна подкрепа се изказаха някои от водещите фигури в партията – Кристиян Вигенин и Калоян Паргов, а лидерът Корнелия Нинова намекна, че също ще я подкрепи, но с условие.

ДАНС: ФИНАНСИРА СЕ СХЕМА, КОЯТО ПРЯКО ЗАСЯГА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА СТРАНАТА

В хода на работата в ДАНС е установена схема, която е свързана с изградено, функционирано действие по пране на пари. Според данните, с които разполагаме чрез изградената схема, се финансират мероприятия, които пряко засягат националната сигурност на страната.

ВЕРСИЯТА НА НИКОЛАЙ МАЛИНОВ ЗА ШПИОНАЖА - С ДОПИРНИ ТОЧКИ ДО ВИЗИЯТА НА ПРОКУРАТУРАТА

Все пак и в Библията, и по закон те съдят за дела. Може да искам и вятърни мелници да направя. Това, че предлагаш някаква идея за подкрепа и не те подкрепят, не мисля, че е подсъдно. Така бившият издател на вестник "Дума" коментира пред bTV твърдението на прокуратурата, че Малинов е предлагал през генерал Леонид Решетников на приближения до руския президент Владимир Путин олигарх Константин Малофеев да вземе безвъзмездно активи за над 500 млн. евро, сред които Vivacom, военните заводи "Дунарит" и "Авионамс", както и медийната група на ТВ7, с цел да не бъдат в ръцете на българската държава.

ПРАВИТЕЛСТВОТО РЕШИ ДА ПРЕГОВАРЯ ЗА КРАЙ НА ДОГОВОРА С ЕДНА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ

На днешното си редовно заседание правителството взе решение да бъдат водени преговори с една от американските централи - "Контур Глобал" (бел. ред. - бивша ТЕЦ "Марица Изток 3"), за прекратяване на договора за изкупуване на ток.

НС ДАДЕ ПРАВОМОЩИЯ НА ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ, БЛИЗКИ ДО ТЕЗИ НА ОРГАНИ НА МВР

Общинските служители ще могат да подпомагат осъществяването на административно-наказателната дейност на територията на общината, като изпълняват функционалните си задължения в униформено облекло и отличителни знаци на съответната община, утвърдени от кмета на общината. Това прие парламентът чрез промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация на първо четене.

ДИМИТЪР КУМАНОВ: НАРОЧНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПРЕДИЗВИКА ДРУГА КАТАСТРОФА С ЯЗ. "ПЧЕЛИНА"

Следя с най-голямо внимание случващото се с яз. „Пчелина“. То е дълбоко възмутително. И не само поради факта, че вече се е случило, а и заради това как реагират в момента държавните институции, заяви за Actualno.com основателят на риболовен клуб „Сдружение Балканка“ Димитър Куманов.

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ ЗАКАНИХА ДА ОГРАДЯТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ С БИНТОВЕ (ВИДЕО)

Днес пред Народното събрание медицинските специалисти (медицински сестри, рехабилитатори, фелдшери и др.) от цяла България (Пловдив, Хасково, Златоград, Ардино, Свиленград, Стара Загора, Казанлък, Карлово, Сопот, Бургас, Видин и др.) излязоха на поредния протест, организиран от самите тях.

За пореден път те настояха за промяна в законодателството - специално да могат да бъдат учредявани съсловни организации, за достойно заплащане на труда им, както и за алармиране на обществеността за безобразията, които се извършват в болниците, вследствие на сега действащата здравна система в България.

ДОКЛАДЪТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ - ОГРОМНА КОРУПЦИЯ СРЕД ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ

Най-често корупционни престъпления през 2018 година са хващани при обществените поръчки и сред общинските чиновници, които отговарят за процедурите за реализация на инвестиционни обекти в имотния бранш т.е. строителство.

ОБВИНЕНИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ТЕРОРИЗЪМ В СИРИЯ НА СЪД, НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА "БЪЛГАРСКАТА ВРЪЗКА"

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу шест лица – петима сирийци и българска гражданка, за участие в организирана престъпна група за финансиране на терористични организации, действащи на територията на Сирия. 39-годишната Исения Асенова е задържаната българска гражданка.

18 ГОДИНИ СЛЕД 11 СЕПТЕМВРИ: "АЛ КАЙДА" СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА "ТИХО И ТЪРПЕЛИВО"

Изминаха осемнадесет години от терористичните атаки на 11 септември и „Ал Кайда“ като че ли е износена. Всъщност днес терористичната организация изглежда забележително различна от групата, която уби хиляди американски граждани на американска земя.

РУСКИ ПОРТАЛ: СОФИЯ Е ЦЕНТЪР НА АМЕРИКАНСКОТО ПРИСЪСТВИЕ

"Обвинението към председателя на движение „Русофили“ Николай Маринов в шпионаж може да е направено по заповед на западни интересчии." Това заяви директорът на Фонда за прогресивна политика и ръководител на портала „Балканист“ Олег Бондаренко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com