Новините: Най-важното за деня, 11 юли

5097
Новините: Най-важното за деня, 11 юли
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 юли.

ПЛАЩАЛО ЛИ СЕ Е ЗА РАБОТА ПО "ГРАФ ИГНАТИЕВ", КОГАТО ОФИЦИАЛНО СЕ Е ПОЧИВАЛО?

За незаконно строителство по ул. "Граф Игнатиев" сезираха прокуратура от неправителствената организация "Спаси София".

15 КЪЩИ ЗА ГОСТИ НЕ РАБОТЯТ КАТО ТАКИВА, ЩЕ ВРЪЩАТ 4.5 МЛН. ЛЕВА

15 къщи за гости у нас не функционират като такива и ще трябва да върнат предоставените им общо 4.5 млн. лева европейски средства. Това е установила двуседмичната проверка на инспекторите от Държавен фонд "Земеделие", при която 113 екипа са проверили на място общо 288 къщи, обяви министърът на земеделието Десислава Танева.

При 15-те нарушители липсват документи и категоризация, както и списъци на гостите, което означава, че на практика не работят като къщи за гости. Сред тях е и къщата за гости на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев, финансирана с 380 000 лева европейски пари. Той подаде оставка заради скандалната схема.

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НЕ ЗНАЕЛ КАКВО ПИШЕ В НОВ ЗАКОН И ПУСКА ПРОТИВОРЕЧАЩА МУ НАРЕДБА ЗА КЪМПИНГУВАНЕТО

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков реши да не спира новата наредба за обществения ред в Царево, която въвежда рестриктивни мерки срещу къмпингуването. Според любители на природата, в наредбата има същите пороци, каквито и в предишната, която беше спряна от съда.

НАЙ-ДЪЛБОКО ПАЗЕНАТА ТАЙНА НА ПЛОВДИВ СИ ОСТАВА ... ТАЙНА И СЛЕД РЕШЕНИЕТО НА ВАС

Оказа се, че въпреки съдебното решение на най-висока инстанция, служителите от община Пловдив затрудняват достъпа до документите за Транспортния проект в Пловдив и кой носи отговорност да се плаща за несвършена работа.

СПОРЕД "АТАКА" КОАЛИЦИЯТА "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ" Е СЧУПЕНА, НО ТЕ СИ ОСТАВАТ В УПРАВЛЕНИЕТО

Събрали се колегите от ВМРО и НФСБ и решили да променят правилника на парламентарната група. С вторичен акт решили да променят първичен акт, т.е. коалиционното споразумение, заяви зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов.

МВР РЕГИСТРИРАЛО ПО ДЕСЕТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ЧАС ПРЕЗ 2018 Г.

Вътрешното министерство е регистрирало десет сигнала за престъпления на час през 2018 г. Това става ясно от годишните доклади за дейността на МВР и прокуратурата. Според данните през миналата година у нас са регистрирани общо 96 187 престъпления, от които 87,9% – против личността и собствеността на гражданите, и 12,1% – икономически.

БЪЛГАРИТЕ СА ПОД 7 МИЛИОНА, А ЗАСТАРЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА
ПРОЧЕТИ ОЩЕ : HTTPS://WWW.ACTUALNO.COM/SOCIETY/BYLGARITE-SA-POD-7-MILIONA-A-ZASTARJAVANETO-NA-NASELENIETO-PRODYLJAVA-NEWS_767404.HTML
© ACTUALNO.COM

БЪЛГАРИТЕ СА ПОД 7 МИЛИОНА, А ЗАСТАРЯВАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА

През 2018 г. населението в България е наброявало 6 957 642 жители. Това показват последните данни от анализ на "Евростат" за броят на жителите в отделните страни членки на ЕС, както и статистически данни за пребиваването на граждани на ЕС (или извън ЕС) във всяка една страна поотделно.

ИМА ЛИ ПАРИ ЗА ВТОРА ПЕНСИЯ - ОФИЦИАЛНО ДА, НО ДАЛИ ЗА ВСЕКИ?

Парите, които внасяме в пенсионни фондове за задължително допълнително осигуряване, изчезват, вместо да се увеличават. Недоумявам какво става!? Доходност няма никаква - напротив, само за една година натрупаните пари по партидата на мъжа ми са намалели с близо 400 лева, вместо да се увеличат с 270 лв.". Това казва пред Actualno.com Валентина Ценова от Варна.

ВЪВЕЖДАТ ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В ДАНЪЧНИТЕ СКЛАДОВЕ

Камерите са необходими, за да не се извършва манипулация на уредите и да не се извеждат количества, които не са регистрирани в системите на контрол.

ОТХВЪРЛИХА ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЗАБРАНА ЗА ПУШЕНЕ НА НАРГИЛЕ НА ЗАКРИТО

Парламентът отхвърли въвеждането на забрана за пушене на наргиле на закрито. Тя бе заложена в измененията в Закона за здравето, но не бе подкрепена на второ четене от депутатите.

1500 БЪЛГАРИ СА БОЛНИ ОТ РАК ЗАРАДИ РАБОТА

1498 са случаите на професионални ракови заболявания у нас. Това сочи доклад на Международната организация по труда за 2017 г. Раковите заболявания, свързани с работа, са причина за 53% от смъртните случаи при професионални заболявания, цитира европейската статистика националният секретар по безопасност и здраве към КНСБ Огнян Атанасов. Той припомни, че в ЕС на всеки час умират 10 души от рак, свързан с работата, а 200 000 души умират всяка година от професионални заболявания. През 2035 г. се очаква те да бъдат 185 000. У нас през последните години липсват данни за професионалните ракови заболявания, обясни още експертът, цитиран от в. "24 часа".

АУДИОЗАПИС ПОДСКАЗВА, ЧЕ САЛВИНИ Е ФИНАНСИРАН ОТ КРЕМЪЛ В НАРУШЕНИЕ НА ИТАЛИАНСКИТЕ ЗАКОНИ

Близък помощник на италианския вицепремиер Матео Салвини провежда тайни разговори, за да изпомпва руски петролни капитали за крайнодясната си партия "Лига". Това твърди в свое разследване американският сайт Buzzfeed, като изважда на бял свят данни за тайна среща на приближени на Салвини с влиятелни руски фигури.

НОВ ЗНАК ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ НА МЕРКЕЛ

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изслуша седнала химните на Германия и на Дания по време на срещата си с датския министър-председател в Берлин, съобщава „Ди велт”. Изданието посочва, че пристъпите на треперене се появяват, когато Меркел трябва да стои права дълго време. По тази причина двете с министър-председателя на Дания изслушаха седнали химните на двете държави, като протоколът е претърпял промяна по настояване на германския канцлер.

РУСИЯ ДАДЕ НА ГРУЗИЯ ПОСЛЕДЕН ШАНС

Русия и Грузия направиха стъпки един към друг. Владимир Путин заяви, че налагането на санкции срещу Тбилиси е нецелесъобразно. А Саломе Зурабишвили осъди действията на радикалите и ги призова да не застрашават стабилността на страната.

МЕЖДУ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ДОМОВАНИЯ НА САЩ И РУСИЯ СТОИ ЕВРОПА

Тези, които се интересуват от политика в САЩ, най-вероятно са забелязали спадането в последно време на обвиненията за руска намеса в страната. След всичкото изписано мастило и посветено ефирно време в последните три години, изглежда, темата за Русия вече едва се появява в публичното пространство. Това пише Лил Голдстайн в статия за авторитетното издание The National Interest, цитирана от агенция "Фокус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

Над 340 кандидати за българско гражданство от Русия са подали фалшиви документи

Без конкуренция: Само “Сиела Норма“ иска да осигурява машинния вот

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com