Новините: Най-важното за деня, 12 януари

8777
Новините: Най-важното за деня, 12 януари
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 12 януари.

ПЕТКО КОВАЧЕВ: И БНТ, И ДРУГИ МЕДИИ ОПИТВАТ ДА ПРОФАНИЗИРАТ ТЕМАТА НА ПРОТЕСТА ЗА ПИРИН

Симпатизанти и активисти на "Зелените" се събраха пред сградата на Българската национална телевизия (БНТ), за да изразят несъгласие относно начина, по който БНТ отразява техния протест срещу решението на Министерския съвет от 28 декември, 2017 година, с което бяха направени определени изменения в Плана за управление на Национален парк "Пирин".

СИМЕОНОВ: ЩЕ ПРИТИСКАМ ИНВЕСТИТОРА ДА ИЗВЪРШИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВТОРИЯ ЛИФТ ЧАС ПО-СКОРО

Ще притискам инвеститора да извърши изграждането на втория лифт час по-скоро, дай Боже след две години да се похвалим с втори лифт. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по темата "Банско".

ВЕТОТО ВЪРХУ АНТИКОРУПЦИОННИЯ ЗАКОН ПАДНА, ДПС ПОДКРЕПИ ГЕРБ

Народното събрание отхвърли поредно вето на президента Румен Радев - този път на антикорупционния закон, внесен от ГЕРБ.

ТРЪМП ОТЛОЖИ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ ИРАН

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ за отлагането на санкциите срещу Иран, но според неговите съветници, това е последният път, пише вестник The Hill.

ФАЛШИВ СИГНАЛ ЗА БОМБА В НДК

Стандартни действия за проверка бяха предприети от полицията във връзка със злоумишлено обаждане, получено минути преди 17 часа днес. Проверката приключи, нищо съмнително не е открито, съобщиха от МВР.

СИДЕРОВ СЕ РАЗСЪРДИ НА ГЕРБ ЗАРАДИ ДПС

Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров отправи критика към коалиционния си партньор от ГЕРБ Цветан Цветанов, че по време на срещата между българските и европейските политици в парламента днес е замълчал, когато лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е говорил за участието на националисти във властта.

НОВ ЕПИЗОД НА "ХАСКОВОГЕЙТ": БСП С ОБВИНЕНИЯ КЪМ ДЕЛЯН ДОБРВ, ТОЙ ЩЕ СЪДИ ЙОНЧЕВА

БСП ще сезира прокуратурата за обществени поръчки за над 50 млн. лв., спечелени от фирми, свързани с депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Това съобщи на брифинг в парламента народният представител от левицата Елена Йончева.

ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ПРОТЕСТИ СПИРАТ...ЗАСЕГА

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е взела решение временно да спре с протестите. Това съобщиха от профсъюза. Решението идва ден, след като премиерът Бойко Борисов обеща на МВР да се отпуснат още 100 млн. лв. за увеличение на заплатите.

МАНИЯ ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ - КЛИПЪТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НИ ПООЩРЯВАЛ СЕКСУАЛНИЯ ТОРМОЗ

"Не" никога не значи "да". Основно правило за съгласие и уважение към жените. Това написа относно клипа за българското председателство на ЕС в официалния си профил в Twitter френския евродепутат Карима Дели.

ДОМУСЧИЕВ ПОЛУЧИ 100 МЛН. ЕВРО ПО ПЛАНА "ЮНКЕР"

През втория ден от официалното посещение на Колегиума на Европейската комисия беше подписано споразумение за най-големия до момента проект в България по плана „Юнкер“. По-късно самият Юнкер обяви, че България не е напреднала достатъчно, за да влезе в Еврозоната.

ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА СРИНА ПЛЕВНЕЛИЕВ И БОРИСОВ ЗАРАДИ ПОДХОДА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Правото на протест е свещено. Нима протестите срещу член 1 бяха проява на робска психика? Така бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова задочно разкритикува бившия президент Росен Плевнелиев, който вчера (11 януари) определи готвените протести в София за израз на робска психика и байганьовщина.

ПРОКУРАТУРАТА СЧИТА ПОДПИСАНА ОТ БОЙКО БОРИСОВ ЗАМЕНКА "СТРЕЛБИЩЕ" ЗА НАРУШАВАЩА ЗАКОНА

Един от най-спорните и добили шумна известност опити за застрояване на София отива на съд – при това след като прокуратурата реши да го вкара там, а не заради граждански иск.

ПОЧИНА ПРОСТРЕЛЯНИЯТ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ДАНЪЧЕН СЛУЖИТЕЛ

Починал е простреляният данъчен служител Иво Стаменов. Това потвърдиха от пресцентъра на ВМА.

СТРАСБУРГ СЪДИ БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ МАКЕДОНСКАТА ОМО "ИЛИНДЕН" ПО ОЩЕ 3 ДЕЛА

Европейският съд за правата на човека в Страсбург постанови за пореден път държавата да плати компенсации на ОМО "Илинден" и нейни членове заради отказа на организацията да бъде регистрирана и забраната да провеждат митинги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com