Новините: Най-важното за деня, 12 ноември

6189
Новините: Най-важното за деня, 12 ноември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 12 ноември.

СЪДЪТ ЗАПОРИРА БАНКОВИ СМЕТКИ НА МИНЬО СТАЙКОВ, ВСЕ ОЩЕ ИЗДИРВАТ СИНА МУ

Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.

ЗА ОПАСНО ВИСОКА ЗЛОУПОТРЕБА С АНТИБИОТИЦИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ АЛАРМИРА СЗО

Световната здравна организация (СЗО) предупреди в понеделник, че употребата на антибиотици е опасно висока в някои страни, докато недостигът в други стимулира рисковата злоупотреба, водеща до появата на смъртоносни инфекции с устойчиви на лекарства бактерии.

ОТ "АЛМА МАТЕР" СЕ СМИЛИХА НАД БАШАР РАХАЛ, А КЛИПЪТ СЪС СМЕТАНКАТА ИЗЧЕЗНА

Със значително закъснение управителният и програмният съвет на телевизия "Алма матер" най-сетне взеха отношение по случая със скандалният клип, в който директорът на студентската програма Башар Рахал призоваваше младежи за кастинг с обещание да ги направи известни по модела на секретарката Цвети, която му носи кафе с къса пола и му предлага сметанка.

ОТНОВО МАСОВИ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ГОРИВА В ЦЯЛАТА СТРАНА

Масови протести срещу високите цени на горивата се провеждат в редица градове на България, предаде репортер на БГНЕС. В София протестът за горивата се сля с протеста на майките на деца с увреждания.

БЕЗРАБОТНИТЕ ВЕЧЕ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ КВАЛИФИЦИРАТ ЗА НУЖДИТЕ НА ХОТЕЛИТЕ

Двамата ресорни министри, Николина Ангелкова и Бисер Петков, се срещнаха с туристическия бранш и работодатели, за да обсъдят проблема с кадрите, предаде БГНЕС. По време на междуведомствен съвет бе обсъден недостигът в сектора да се набавя чрез Агенцията по заетостта.

РАДЕВ СЧИТА ПРОТЕСТИТЕ ЗА ЗАКОНОМЕРНИ И ОЧАКВА КАБИНЕТЪТ И НС ДА ПОСОЧАТ ИЗХОД

Протестите са демократично право и те възвръщат надеждите и достойнството също така на българите като граждани. Затова според мен и тези протести са закономерни. Това заяви президентът Румен Радев, който посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, предаде БГНЕС. Държавният глава посочи, че очаква правителството и Народното събрание да посочат изход от тази ситуация.

КМЕТОВЕ НА МАЛКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА СПИРАТ ПРОТЕСТИТЕ СЛЕД СРЕЩА ПРИ БОРИСОВ

Доволни сме от срещата с премиера Бойко Борисов. Това каза пред журналисти кметът на град Калофер и председател на Национално сдружение на кметовете на малките населени места Румен Стоянов след среща при премиера Бойко Борисов, предаде агенция "Фокус".

20 ГОДИНИ ПО-МЛАД ПО ДОКУМЕНТИ - КАК ЕДНО ДЕЛО Е НА ПЪТ ДА ПРОМЕНИ СВЕТА

В Холандия се разглежда уникално дело по иск, подаден от мъж, който иска да докаже, че е с 20 години по-млад, следователно данните в документите му трябва да бъдат променени. Колкото и парадоксално да звучи, казусът може да се превърне в сериозен икономически и обществен проблем. 69-годишният Емил Ратълбанд иска да бъде признат за 49-годишен. Основният му довод е неговото физическо състояние.

БИВШ ДИРЕКТОР НА ДЗИ: ЗАСТРАХОВАТЕЛИ МОЖЕ ДА ФАЛИРАТ ЗАРАДИ "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ", НО НЕ ЗАРАДИ СМЪРТТА НА ПЪТЯ

Проектонаредбата за въвеждане на системата "бонус-малус" що се отнася до застраховката "Гражданска отговорност" предизвика бурни дискусии и множество критики. Извън обикновени хора, и експерти посочиха, че има недомислици в предложението. Ето какво смята г-н Валери Алексиев, бивш изпълнителен директор на едно от най-големите застрахователни дружества в България - ДЗИ, който говори по темата пред Actualno.com.

ЖЪЛТА ЗОНА И УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ ЗА ПАРКИРАНЕ ПРЕДВИЖДА НОВ ПЛАН ЗА СОФИЯ

Насочване на автомобилното движение по четирите транспортни ринга в града, изграждане на буферни паркинги при станциите на третия лъч на метрото при булевардите "Монтевидео" и "Ботевградско шосе", увеличение на цените на зоните за паркиране при достигане на запълняемост над 85%, въвеждане на жълта зона в останалата част от града, ограничаване на тежкотоварното движение само в най-външния ринг.

КМЕТЪТ НА ЧЕПЕЛАРЕ: РИСКУВАМЕ ПРОВАЛ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ СЕЗОН, АКО ДЪРЖАВАТА НЕ ФИНАНСИРА УКРЕПВАНЕ НА СВЛАЧИЩА

Няколко месеца, след наводненията и свлачищата в Чепеларе и региона, общината все още чака помощ от държавата, за да извърши аварийни ремонти по няколко влошаващи състоянието си обекта.

БАН СЪЗДАВА НОВО САМОСТОЯТЕЛНО НАУЧНО ЗВЕНО НА МЯСТОТО НА НИМХ

С решение на общото събрание на БАН се създава ново самостоятелно научно звено с работно наименование „Институт за изследване на атмосферата, климата и водите“. Това се посочва в съобщение на Учредителния научен съвет на института за изследване на атмосферата, климата и водите на БАН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com