Новините: Най-важното за деня, 13 ноември

4796
Новините: Най-важното за деня, 13 ноември
Снимка: tourism-hotels-bulgaria.com

Редакционният екип нa Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 13 ноември.

КЪЩИТЕ ЗА ТЪЩИ – ПИТО ПЛАТЕНО ИЛИ МИНАЛО СВЪРШЕНО? (ВИДЕО)

Доста от къщите за тъщи вече са продадени и това не може да се атакува законово. Това твърди отлично информиран източник пред Actualno.com.

ИМА ЛИ ЧАДЪР ЗА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ПО ДОГОВОР ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ГРАНИЦАТА? (ВИДЕО)

Дадени ли са на тъмно десетки милиони левове от държавната хазна на фирма, свързвана с известно име в криминалните среди? Неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ), чието най-разпознаваемо лице е бившият журналист на в. "Капитал"Николай Стайков, призовава Специализираната прокуратура и Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) да направят проверка.

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПОИСКА ДА ОБЯСНИ ПРЕД СЪДА КАКВО ЗНАЧИ "ДП" И "ДП1"

Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото "КТБ", съобщава БНР. Припомняме, че Василев все още е в Сърбия и адвокатите му го защитават задочно. Другите 17 обвиняеми са изправени пред Специализирания наказателен съд.

ОКОНЧАТЕЛНО: ЗАБАВЕНИЯТ РЕМОНТ НА ЛАРГОТО НЯМА ДА БЪДЕ НАКАЗАН

Т.нар. скандал "Ало, Банов" всъщност приключи на съдебна фаза, след като Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решенията на долните инстанции, а именно - обектът е бил приет без нито една забележка от Министерството на културата (МК). И вместо да бъдат присъдени неустойки заради забавяне в размер на 753 000 лева, сега МК ще трябва да плати 73 000 лева разноски по съдебното дело.

ЩЕ ИМА ЛИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ ЗАРАДИ НОВ ДАНЪК?

На последното заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси (Екофин) България и още седем държави са се съгласили, че авиотранспортът замърсява с въглеродни емисии и може да се помисли за данъчно облагане на самолетните полети. Експертът Боян Рашев коментира възможно ли е рязко увеличение на цената на самолетните билети.

АБСУРДНА ГРЕШКА: НАП ОБЪРКА ДЛЪЖНИК, ГЛОБИХА ГИ С 55 000 ЛВ.

Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) глоби с 55 000 лв. Националната агенция за приходите (НАП) за абсурдна грешка. Приходната агенция запорирала сметки на жена, въпреки че нито имената ѝ, нито рождената ѝ дата съвпадат с тези на длъжница, която била издирвана от германските власти.

БЮДЖЕТ 2020 МИНА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ МЕЖДУ УСТОЙЧИВОСТТА И ЗАСТОЯ

Депутатите приеха Бюджет 2020 на първо четене със 126 гласа "за" и 92 "против". Никой не се въздържа. Вчера на първо четене в Народното събрание минаха и бюджетите на НЗОК и ДОО.

ПЕРНИК Е ЗАСТРАШЕН ОТ ХУМАНИТАРНА КРИЗА, СПЕШНО ВЗЕМАТ МЕРКИ

„Вчера след встъпването ми в длъжност поисках информация от управителя на ВиК за това защо се стигна до нуждата от воден режим в Перник. За съжаление, не получих такава". Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров след среща с управителя на ВиК-Перник, съобщиха от пресцентъра на Общината.

БЮДЖЕТ 2020 - ПОД ПАРАВАНА ЗА УСТОЙЧИВОСТТА И ПРЕДВИДЕНИЯ НИСЪК РАСТЕЖ

 Депутатите продължават с разглеждането на законопроекта на държавния бюджет за 2020 година на първо четене. В проектозакона за държавния бюджет е записано: "Ключови цели продължават да бъдат запазването на фискалната устойчивост и провеждането на последователна, прозрачна и предвидима фискална политика, която да допринася за подобряване на бизнес средата, насърчаване на инвестициите и стимулиране развитието на трудовия пазар за постигане на икономически растеж и заетост, придържайки се към общите правила на ЕС".

ЦЕНТЪРЪТ НА ЦВЕТАНОВ ВИДЯ АЕЦ "БЕЛЕНЕ" И "ТУРСКИ ПОТОК" КАТО ЗАПЛАХА ЗА ЕНЕРГИЙНАТА НИ СИГУРНОСТ

Сравнително новосформираната организация на бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов - Евроатлантически център за сигурност (ЕАЦС) - твърди в своя позиция, разпространена до медиите, че "понастоящем два енергийни проекта създават предпоставки за притеснение относно влиянието им върху енергийната сигурност на България - "Турски поток" и АЕЦ "Белене".

ОЩЕ ПРЕДИ 11 ГОДИНИ ЖЕСТОК УБИЕЦ В РУСИЯ Е МОЖЕЛО ДА БЪДЕ СПРЯН

Съдът остави в ареста до 8 януари доцентът от университета в Санкт-Петербург Олег Соколов, който уби и разчлени студентката Анастасия Йещенко. Престъплението провокира дискусия за безнаказаността на лицата, извършили домашно насилие, пише френското издание Le Monde.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com