Новините: Най-важното за деня, 14 август

6009
Новините: Най-важното за деня, 14 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 14 август:

БОРИСОВ ПРЕДЛОЖИ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И НОВА КОНСТИТУЦИЯ (ВИДЕО)

Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение. Необходимостта от нова Конституция на Република България е тема, която през последните години е водеща за много граждани и обществени организации.

РУМЕН РАДЕВ: РАЗГОВОР ЗА КОНСТИТУЦИЯТА Е ВЪЗМОЖЕН САМО СЛЕД ОСТАВКИ И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

Повече от месец продължават протестите с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Доверието в управляващото мнозинство е безвъзвратно загубено, а промените в правителството нямаха очаквания ефект. Това заяви в обръщение президентът Румен Радев. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира недоволството само нагнетяват нарежението.

РАДАН КЪНЕВ: КОНСТИТУЦИЯТА НЕ Е ДЪВКА ЗА УПЛАШЕНИ ПОЛИТИКАНИ В ЗАТРУДНЕНИЕ

Ето какво написа по повод днешната реч на премиера Бойко Борисов евродепутатът Радан Кънев в профила си във Facebook: "Решенията" на Борисов са безотговорно и несериозно отношение към иначе важния и труден дебат за конституционни промени. Темата за нова българска Конституция не може да бъде дъвка за уплашени политикани в затруднение. Отговорът на институционалната, здравна и социално-икономическа криза не може да бъде даден в панически опити за оцеляване

РУМЕН ХРИСТОВ: КОНСТИТУЦИЯТА Е ДЕЛО НА БСП И ИМА НУЖДА ПРОМЯНА (ВИДЕО)

Конституцията е дело на БСП и има нужда промяна. Това сподели председателят на СДС Румен Христов в предаването "Студио Actualno" тази сутрин в разговор, който се състоя преди историческото предложение на премиера Борисов за свикване на Велико народно събрание и изработване на нова Конституция. По думите на Христов следващият парламент няма да изкара пълен мандат, защото ще има проблем при сформиране на правителството, но може би обществото ни има нужда от това.

АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА: БОРИСОВ ИСКА РЕСТАРТ НА РЕПУТАЦИЯТА СИ (ВИДЕО)

Не видях анонс за рестарт на държавата, видях един уплашен човек, който иска рестарт на репутацията си. Това заяви в предаването "Студио Actualno" бившият евродепутат д-р Антония Първанова. Тя коментира лансираните предложения от премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията на страната.

20% ОТ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ СЕ СТРАХУВАТ ДА СЕ ВЪРНАТ В КЛАСНИТЕ СТАИ

1500 души са подписали петицията да има избор в каква форма да се обучават учениците - присъствена или дистанционно. Майката на две деца (в 1 и в 4 клас) Марияна Евтимова сподели в интервю за bTV, че в училище винаги има риск. По думите ѝ малките деца не могат да се пазят. Евтимова отбеляза, че самостоятелната форма на обучение нее вариант, тъй като тя изхвърля детето от училище. Според майката камера в класната стая би позволила на децата, предпочели дистанционно обучение да виждат какво се случва в клас.

РАБОТИ ЛИ ВСЪЩНОСТ БЦЖ СРЕЩУ COVID-19 - СПОРЕД БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ

Не може да кажем категорично, че БЦЖ помага срещу COVID-19, може да кажем след известно време. Има тези, че живите ваксини помагат и тренират неспецифичния имунитет т.е. за кратко време след ваксиниране човек е относително по-невъзприемчив към всякакви вируси. Спорно е доколко този ефект продължава години напред – сигурно е, че трае 1-2-3 месеца.Това каза пулмологът д-р Велизар Шиваров пред БНТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com