Новините: Най-важното за деня, 14 август

5325
Новините: Най-важното за деня, 14 август
Снимка: БГНЕС

Екипът на Actualno.com ви представя най-важното от днешния ден в традиционния информационен бюлетин.

200 000 КОЛИ ОСТАВАТ БЕЗ "ГРАЖДАНСКА" ЗАРАДИ ОТНЕТИЯ ЛИЦЕНЗ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ "ОЛИМПИК"

Близо 200 000 автомобила у нас ще останат без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" от петък. А причината е отнетият лиценз на застрахователната компания "Олимпик", която е регистрирана в Кипър, а в България действа нейна клонова мрежа.

ХИЛЯДИ ЗАСТРАХОВАНИ В "ОЛИМПИК" ОСТАВАТ БЕЗ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ?

Българският гаранционен фонд не покрива дейността на застрахователи от други държави от Европейския съюз, които извършват дейност у нас при правото на установяване. Това се казва в позиция на Фонда относно информацията, че лицензът на застрахователната компания "Олимпик" е отнет.

КФН ОБЯВИ КОГА ЩЕ БЪДАТ ПРЕКРАТЕНИ ЗАСТРАХОВКИТЕ НА КЛИЕНТИТЕ НА "ОЛИМПИК"

Застраховките на клиентите на "Олимпик" ще бъдат прекратени на 17 август, обяви Комисията за финансов надзор. Тогава се очаква в кипърския държавен вестник да бъде публикувано обявление за назначаване на ликвидатор на компанията.

МОСТ СЕ СРУТИ В ГЕНУА, ИМА ЖЕРТВИ (ВИДЕО)

Към момента се съобщава за 35 жертви, сред които и едно дете. Ранени са 14 души, пет от които се намират в критично състояние.

ПОЯВИХА СЕ ПЪРВИТЕ ВЕРСИИ ЗА ТРАГЕДИЯТА НА МОСТА МОРАНДИ В ГЕНУА

Очевидци, които са били в близост до моста Моранди в Генуа разказват, че съоръжението е било ударено от мълния. По време на трагедията времето е било лошо, валял е дъжд с гръмотевици. По непотвърдена инфрмация срутването е причинено от проблеми с конструкцията.

КОЛА СЕ ВРЯЗА В ЗАГРАЖДЕНИЯТА НА БРИТАНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Заподозреният се заби с колата си в пешеходци и колоездачи в близост до парламента в Лондон, ранявайки трима души. Инцидентът се смята за тероризъм, но полицията все още не е изяснила причината.

МВР ТЪРСИ КОЙ ДА ГО РЕФОРМИРА ЗА 1.5 МЛН. ЛВ.

МВР цялостно ще реорганизира дейността на структурите си, за да повиши ефективността им. Това става ясно от обществена поръчка на прогнозна стойност от 1 150 000 лева, публикувана на ведомствения сайт в понеделник.

ДОКАТО РУМЪНЦИТЕ ПРОТЕСТИРАТ, УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ МИСЛЯТ ЗА ОСТАВКИ

Продължава недоволството срещу правителството в Румъния. Управляващите, които са обвинявани в корупция, отговарят на протестиращите, недоволстващи от съдебните реформи. Депутатът от управляващата партия Каталин Радулеску обаче е категоричен, че правителството няма да подаде оставка.

GPS СИСТЕМА ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ МАРШРУТА, КОЙТО ТРЯБВА ДА ИЗМИНЕ КАНДИДАТ-ШОФЬОРЪТ

GPS система ще определя маршрута, който трябва да измине кандидат-шофьорът. Това се прави с цел инструкторите да не определят пътя, по който трябва да мине водачът, защото съществува хипотезата, че с цел да бъде „скъсан” даден водач, се определя по-дълъг и по-труден път.

ПСИХИЧЕСКИ ЗДРАВ ЧОВЕК ЛИ Е БОСИЯ - УВЕРЕТЕ СЕ САМИ (ВИДЕО)

На 12 юни Николай Колев-Босия обяви началото на гладната си стачка с декларация, с която поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски и разпускане на Народното събрание.

ПЕТТЕ СТРАНИ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ЗАСЕГНАТИ НАЙ-ТЕЖКО ОТ BREXIT, БЕЗ СПОРАЗУМЕНИЕ

Страните-членки на Европейския съюз вече броят потенциалните разходи от Brexit без споразумение преди преговорите, които продължават след кратката лятна почивка, в която двете страни вярват че могат да отблъснат това, което ще се превърне в катастрофално за Брюксел членство, пише британският евроскептичен ежедневник The Daily Express.

ТУРСКИТЕ ЛИРИ ИЗЧЕЗНАХА ОТ СОФИЯ

Турските лири станаха най-трудно откриваемата валута в България. Парите на нашите югоизточни съседи буквално се „изпариха“ от обменните бюра в столицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com