Новините: Най-важното за деня, 15 август

3458
Новините: Най-важното за деня, 15 август
Снимка: БГНЕС

Човешка грешка е водещата версия за катастрофата на магистрала "Тракия" от снощи, при която сръбски автобус излезе от пътното платно в участъка между Нова Загора и Стара Загора, обяви пред БНР заместник - главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов. 360p geselecteerd als afspeelkwaliteit "Това е водещата версия - за човешка грешка. Не са налице неравности по пътя, някакви други препятствия, които да са причинили отклонението на автобуса. Не е налице и техническа неизправност, която да е възникнала внезапно по време на движението", смята той.

Прокуратурата: Задържаният за убийството на Удо Ланге е бил в лични и служебни отношения със съпругата му

Има задържан за извършеното деяние. Има достатъчно събрани доказателства, че същия е съпричастен към него. Същият е задържан за срок до 72 часа и предстои документално вече внасяне на искане за постоянна мярка. Това съобщи ст. комисар Павел Млеканов, директор на ОДМВР - Перник по време на брифинг. Той бе по повод действията по разследване по воденото досъдебно производство за умишлено убийство в село Кладница. Actualno.com припомня, че на 11.08.2022 г. в селото бе открито тялото на гражданина на Швейцария Удо Ланге, постоянно пребиваващ в България. В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи.

Енергийният министър заговори за преговори с "Газпром" следващата седмица

Най-рано следващата седмица, ако е необходимо, ще се водят разговори с "Газпром". Това стана ясно от думите на служебния министър на енергетиката Росен Христов, който днес посети "Мини Марица-Изток". 360p geselecteerd als afspeelkwaliteit Той говори и по темата за интерконектора с Гърция, след като миналата седмица министърът на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заяви, че по тръбите няма газ. Това обаче беше опровергано от експерти, а на по-късен етап и от представители на служебното правителството.

Наказателните процедури срещу страната ни са във фокуса на работа на служебния екоминистър

Наказателните процедури срещу страната ни са във фокуса на работа на служебния екоминистър. Това стана ясно от думите на служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова. Нейни заместник-министри са Петър Димитров, Ренета Колева. Стана ясно, че министър Карамфилова и екипът й ще имат три приоритета. Министърът заяви, че първият й приоритет са спешни мерки по стартиралите наказателни процедури срещу страната ни. "

Борисов: Ако и този път българите са наивни - и Господ няма да ги спаси

Ако и този път българите са наивни - и Господ няма да ги спаси. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Кюстендил. Той присъства на богослужението по случай Успение Богородично. "Всички сме виновни, че допуснахме тези измамници да ни ограбят. Грабежът няма да свърши дотук", прогнозира Борисов.

"Демократична България" се регистрира сама в ЦИК

"Демократична България" ще се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 2 октомври още утре, съобщава "24 часа". Срокът на партиите да подадат документи за регистрация пред Централната избирателна комисия (ЦИК) изтича в 17:00 часа в сряда. Повечето от големите партии избраха да подадат документите си в последния момент, като за "Демократична България" и "Продължаваме промяната" обаче се чакаше да решат дали няма да се явят заедно на вота.

Историческата комисия с голям пробив: Цар Самуил е владетел на българско царство

Цар Самуил е владетел на голяма средновековна държава, която по-голямата част от съвременната историческа наука смята за Българско царство с център в територията на днешната Република Северна Македония. Това се казва в официални препоръки на Съвместната историческа комисия до правителствата в София и Скопие за съвместно отбелязване на личности и събития от общата ни история, съобщава БНТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...