Новините: Най-важното за деня, 15 декември

10041
Новините: Най-важното за деня, 15 декември
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния 15 декември, събота.

СБЛЪСЪЦИ И ДЕСЕТКИ АРЕСТУВАНИ "ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ" В ПАРИЖ

Поредна събота на протести във Франция. Сблъсъци между демонстранти и полиция станаха на емблематичната улица "Шанз-Елизе", десетки хора бяха арестувани, а пътните блокади доведоха и до жертви.

КАРАКАЧАНОВ: НЯМА КОРУПЦИЯ, СВЪРЗАНА С ХРАНАТА В АРМИЯТА

От три години и половина армията няма доставчик на храна заради проточена процедура. Внушения са, че едни 31 млн. лева са си отишли без конкурс. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. По думите скандалът тръгнал от фирмата, която си въобразила, че трябва да спечели.

НОВА РОМСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА 2019 Г.

Новата формация ще се фокусира върху това да образова ромите и да изкара ромските деца от училищата в гетата, за да може те да учат заедно с връстниците си от български произход. Тя ще се казва „Европейска народна партия – България”.

ПОДЦЕНЯВАНЕТО НА ТРУДА У НАС ДОВЕДЕ ДО ЛИПСАТА МУ, СМЯТА ГОРАНОВ

Опитвам се да внуша на работодателите, бидейки по принцип център-десен икономист, че всъщност подценяването на труда доведе до неговата липса. А когато говорим за държавна политика, не е важно само едностранчиво и канонично да гледаш на макроикономическите пропорции, а в момент, в който и мързеливи не можеш да намериш за работа, да осъзнаеш, че ти си провалил обществото, оставяйки ценните хора да изтекат, подчинявайки съотношенията между труда и капитала на догмата, че евтиният труд произвежда по-ефективно. Това казва финансовият министър Владислав Горанов.

ДЕСИСЛАВА РАДЕВА: ИНЦИДЕНТЪТ С КОЛАТА НА НСО БЕШЕ ПРЕДСТАВЕН ПРОВОКАТИВНО

Съпругата на президента даде първото си телевизионно интервю, в което коментира този инцидент, връзката си с Радев и познанството си с телевизионния водещ Слави Трифонов.

БИВШИЯТ ШЕФ НА КАТ: РЕСУРСИТЕ НЕ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ АМБИЦИОЗНИЯТ ПЛАН ЗА "ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ"

„Не бих казал, че БДЖ е в криза. Има известна криза в „Пътнически превози” и тя се свързана с това, доколко е възможно с наличния ресурс да се изпълнява амбициозният график, който ръководството на „Пътнически превози" си е заложило, и доколко ремонтната програма, изработена по този график, е в състояние да бъде изпълнена”, заяви Владимир Владимиров.

СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗКАРАТ ЯНУАРИ С ПО-НИСЪК ДОХОД

Причината – спират така наречените „инвалидни добавки” върху сумите, които Националния осигурителен институт изплаща. От новата година те ще бъдат заменени от нов вид подпомагане, което ще се дава от социалните. Социалните обаче, за разлика от НОИ, изчакват да мине съответният месец и правят плащането в следващия. Тоест, януарската сума ще я платят на 15 февруари.

УЧИЛИЩЕ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ: АКО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДЕЦАТА ДО 18 Ч., ТЪРСЕТЕ ГИ В РАЙОННОТО

„Родителите са информирани за графика на групите с целодневен режим на обучение. Не виждаме друг начин, по който можем да предадем децата на системно закъсняващите родители”, коментира Светлана Лазова – заместник-директор на 39 СУ „Петър Динеков”.

ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ИЗБИРАТ ДА НЕ ПРЕКАРАТ КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ У ДОМА

Увеличават се българите, които избират да не прекарват коледните празници у дома, отчитат туроператори. Според анализите над 500 000 души ще пътуват. 110 000 от тях са решили да прекарат празниците зад граница.

УКРАЙНА ВЕЧЕ ИМА ЦЪРКВА, НЕЗАВИСИМА ОТ РУСИЯ

Историческият събор на православните свещеници в Киев създаде Украинска църква, независима от Русия. Това обяви украинският президент Петро Порошенко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com