Новините: Най-важното за деня, 15 септември

4502
Новините: Най-важното за деня, 15 септември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 15 септември.

БСП ЕДИНОДУШНО ПОДКРЕПИ МАЯ МАНОЛОВА ЗА КМЕТ НА СОФИЯ

Националният съвет на БСП единодушно подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.До момента са утвърдени 160 кандидатури за кметове, като на пленума днес са утвърдени още 100. През седмицата софийската организация на БСП почти единодушно подкрепи кандидатуратa на Мая Манолова, издигната от инициативен комитет за кмет на София. Председателят на столичната структура на социалистите и водач на партийната листа за общински съветници Калоян Паргов подчерта, че БСП се нуждаят от символна победа в столицата.

РАШИДОВ: УЛИЦАТА ЗАПОЧНА ДА КАДРУВА, СТИГА С ТАЗИ СВОБОДА НА СЛОВОТО

"Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари. Стига сте се заигравали с тази свобода. Трябва да внимаваме обаче, защото се минават границите на свободата и идва свободията. Онова, което мен ме притеснява - улицата започва да кадрува. Не може само един да носи отговорността и да яде шамарите. Общественото мнение е много важно, но е мнение. То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират. Това заяви в ефира на БНТ председателят на медийната комисия Вежди Рашидов.

МАЯ МАНОЛОВА: ГЕНЕРАЛНО ОБЪРКАН Е МОДЕЛЪТ, С КОЙТО СЕ УПРАВЛЯВА СОФИЯ

"Моделът за управление на столицата е генерално сбъркан, и той бе наложен преди 14 години. Така се работи и до днес. Това е модел, при който публични пари се харчат неефективно, като два пъти се плаща за едно и също нещо, като се плаща на едни и същи хора", съобщи кандидатът за кмет на София Мая Манолова за БНТ.

СЛАВИ ТРИФОНОВ: ГЛАВАНАЦИТЕ ДА НАПРАВЯТ КОШЛУКОВ И ШЕФ НА БНР, АКО ИСКАТ ДА ЗАГЛУШАТ РАДИОТО

Ако на "главанаците" наистина им е толкова важно да заглушат и националното радио, да направят Емил Кошлуков директор и на БНР. Това предлага в ироничен пост във "Фейсбук" популярният телевизионен водещ Слави Трифонов, който е в процес на подготовка на нов телевизионен и нов политически проект.

ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА Е СЪС СЧУПЕНА КЛЮЧИЦА СЛЕД КАТАСТРОФАТА КРАЙ ХИТРИНО

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е със счупена ключица след катастрофата край Хитрино, предаде БГНЕС. Както по-рано ви съобщихме, автомобил, в който е пътувала Караянчева, катастрофира днес по пътя Шумен - Силистра.

ОПЕРИРАТ ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА В СОФИЙСКА БОЛНИЦА

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева влиза в операционната зала на болница "Лозенец", за да бъде оперирана, състоянието ѝ към момента е стабилно. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на Университетската болница про.ф д-р Любомир Спасов, предаде БГНЕС.

"Приключиха изследванията на г-жа Караянчева. Сега я качваме в операционната. Има фрактура на лява раменна става и тя трябва да бъде оправена", допълни проф. Спасов.

БСП ИЗДИГНА БИВШ МИНИСТЪР НА ОРЕШАРСКИ ЗА КМЕТ НА ВАРНА

Депутатът от БСП Анелия Клисарова е утвърдена за кандидат-кмет на БСП във Варна. Това решиха участниците в днешния пленум на столетницата. По предложение на ръководството Клисарова ще води и червената листа за общински съветници във Варна, а Борислав Гоцанов отпада от нея. Това е предизвикало бурен спор сред червените на пленума.

АТАКАТА СРЕЩУ САУДИТСКИ РАФИНЕРИИ МОЖЕ ДА ВЗРИВИ СВЕТОВНИЯ ПЕТРОЛЕН ПАЗАР

Въздушният удар на хутите с дронове върху най-важните енергийни съоръжения на Саудитска Арабия и суровите изявления на САЩ срещу Иран могат да се превърнат в нова пълномащабна война в Близкия изток. Саудитска Арабия вече призна загубата на половината от производството на петрол. Експертите прогнозират увеличение на цените на петрола над 100 долара за барел и нова глобална икономическа криза, пише руският вестник "Взгляд".

20 Г. СЛЕД БОМБИТЕ НАД БЕЛГРАД: ПОСЛАНИКЪТ НА САЩ ПРИЗОВА СЪРБИТЕ ЗА ПОМИРЕНИЕ

Напускащият посланик на САЩ в Сърбия Кайл Скот в прощалното си интервю призова сърбите да погледнат "по-широката перспектива" на бомбардировките на НАТО в Югославия от 1999 г. Интервюто с американския дипломат беше публикувано в австрийския вестник Kurier, цитиран от TACC.

"Нито Сърбия, нито Съединените щати не могат да си върнат времето назад. Но можем да разгледаме по-широката перспектива на 1999 г. Опитах се да припомня, че отношенията между Съединените щати и Сърбия исторически погледнато са били предимно отлични, с изключение на 90-те години и събитията по време на режима на Милошевич. Минаха 20 години оттогава, тенденцията е продължим напред и да подобрим отношенията си, а ние имаме много добра основа за такъв напредък", заяви Скот.

"ТУРСКИ ПОТОК"  И "АЕЦ БЕЛЕНЕ" БЕЗПОКОЯТ САЩ

Съединените щати са загрижени за „увеличаващата се концентрация на руски енергийни източници“ във връзка с АЕЦ „Турски поток“ и АЕЦ „Белене“ в България, съобщава Haber7. Турските потребители реагираха на тази загриженост много емоционално, съветвайки Америка да не се тревожи за това, което се намира на разстояние 15 хиляди километра от нея.

ДА СЕ РАБОТИ НАД 40 ЧАСА СЕДМИЧНО Е ВРЕДНО И БЕЗСМИСЛЕНО

Производителността на труда намалява, ако хората работят повече от 40 часа седмично – това показва мащабно проучване, основано на данни от фабриките от Първата световна война, цитирано от BBC.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com