X
 
 

Новините: Най-важното за деня, 15 юли

2554 33
Новините: Най-важното за деня, 15 юли
Снимка: Lockheed Martin
Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на новинарските акценти от днешната неделя, 15 юли.

ЗАРАДИ F-16: КАБИНЕТЪТ ИСКА ОЩЕ 2,1 МЛРД. ЛВ. КЪМ БЮДЖЕТА НА ВОЕННОТО ВЕДОМСТВО

Правителството осигурява необходимия ресурс за придобиването на бойните самолети F-16 Block 70. Това става чрез проект на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Кабинетът ще настоява да се увеличи размерът на разходите по бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. с 2,1 млрд. лева заради закупуването на изтребителите.

ОТ НАП ИЗТЕКЛИ ДАННИ ЗА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ И ФИРМИ, ДАНС РАЗСЛЕДВАТ СЛУЧАЯ

До проверката се стигна, след като по-рано през деня на електронната поща на определени медии бяха изпратени файлове, за които се твърди, че са на Министерството на финансите. Данните съдържали ЕГН-та, имена и доходи. По информация в някои електронни медии, течът е дело на анонимни хакери, които са разпратили през руски имейл сървъри масив от 57 папки.

ЕВРОСТАТ: ПРЕЗ 2100 ГОДИНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ СТОПИ ДО 4 МИЛИОНА ДУШИ

До 4 милиона ще се стопят българите до 2100 г., а населението ще застарява все повече, показват прогнозите на "Евростат". Отрицателната тенденция е отчетена и тази година, пише в. 24 часа.

ВАС ОКОНЧАТЕЛНО ЗАБАВИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА "ТУРСКИ ПОТОК" ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ

Строителството на "Турски" поток през България ще се забави, след като Върховният административен съд окончателно забрани на "Булгартрансгаз" да подмени строителя на продължението на "Турски поток" през българска територия. "Булгартрансгаз" трябваше да подпише договор със свързаното с руската ТМК обединение "Газово развитие и разширение в България". Подписването няма са стане, докато не приключи спорът за отстраняването на саудитския консорциум "Аркад". А определението на съда потвърждава решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която отмени решението на "Булгартрансгаз" да подмени "Аркад" като строител на "Турски поток" през българска територия.

ХОТЕЛИЕРЪТ, БИЕЩ СЕ С ИЗРАЕЛСКИ ТУРИСТКИ, СЕ СЧИТА ЗА НАПАДНАТ

Ситуацията е извадена изцяло от контекста на случилото се. Това заяви Иван Тодоров, управител на четиризвездния хотел "Бест Уестърн" в Слънчев бряг, който се прочу със скандал с израелски туристи – жени.

КОНСПИРАЦИЯТА НА ВЕКА - ОПАСНА ЛИ Е ЗА ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА 5G ТЕХНОЛОГИЯТА?

Човечеството е на прага на въвеждането на 5G връзката. Това е технология, надграждаща 4G скоростта, която използваме в момента на мобилните ни устройства. 5G е петото поколение мобилна мрежа. Всъщност 5G, както и 4G/LTE преди това, е развитие в технологията, използвана от радиостанциите в продължение на повече от 100 години. 5G мобилната мрежа вече беше пусната в някои градове в Обединеното кралство и е доведе до множество въпроси относно това дали новата технология представлява риск за здравето.

ЩЕ ПОЗВОЛИ ЛИ РУСИЯ СЪЗДАВАНЕТО НА ДЕЦА В ЛАБОРАТОРИИ?

Руски учен планира да създаде генетично модифицирани деца. Той вече дори е намерил родители, желаещи да участват в експеримента, пише германското издание Süddeutsche Zeitung.

Генетикът Денис Ребриков е открил пет двойки, които са готови да вземат участие в експеримента веднага, след като получи одобрение от руските власти. Това е заявил самият той в интервю за New Scientist.

ПО ЗНАКОВО ДЕЛО С КЛЮЧОВА РОЛЯ НА ЦВЕТАНОВ ЛЕКАР ОСЪДИ ПРОКУРАТУРАТА

Прочулият се и заради бившия вътрешен министър Цветан Цветанов лекар Михаил Милатович окончателно осъди прокуратурата заради набеждаване за убийство на новородено. Лекарят е от Горна Оряховица, а т.нар. случай с "бебето от фризера" стана много популярен, след като Цветанов чете записи от специални разузнавателни средства от пленарната трибуна.

КОГАТО ЕХОТО НЕ ЗАГЛЪХВА ИЛИ КАК ПЛОВДИВ МОЖЕ ДА ОСЪМНЕ БЕЗ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

Злополучният транспортен проект в Пловдив в частта си за електронната система за таксуване продължава да ражда новини, вместо да издава билети и карти. Последната е, че тримата големи превозвачи в изцяло частния градски транспорт в Пловдив предупредиха днес съвсем сериозно, че някоя близка сутрин от гаражите им може да не излезе нито един автобус поради простата причина, че няма гориво.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 28 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  С всеки изминал ден в българия става все по зле и по зле... Сега пък ни знаяг к кътйите зъби колко парк кмаме ,фирмк,лични данни...ебало си е майката интернета....долй правителството....
 • Анонимен 28.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  На 63 съм и мк е през уя за киберсигурниста...аз съм на пражоле ,сужуци и кюфтаци по сръбски на жарава и студена бира....да живеят гакерите.....
  : 0 !
 • Анонимен 28.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Деби 28.1, ти гиди дежурна русофобна СОРОСпио, да не мислиш че на някой му пука за твойте психически отклонения???
  : 0 !
 • Всейзвестно е! Русофоб, ром, гей✌ иска да ви разкаже вица на деня 27 Всейзвестно е! Русофоб, ром, гей✌ иска да ви разкаже вица на деня преди 7 месеца Профил на трол?
  Летял със самолет на нискотарифна компания (на разноски на чичко Шорош) едната от двете дежурни в Актуално русофобни сороспии – Деби. До него седи блондинка и той решил да се избъзика: – Искате ли да играем на една игра? Аз ще ви задавам въпрос, ако не отговорите ще ми дадете $5, а ако аз не ви отговоря ще Ви дам $5. – А, не не мога, уморена съм. – Добре де, ако аз не позная ще ви дам $500. – А не виж още ›› ,… е добре хайде. Деби, понеже се имал за суперинтелект решил да я вкара в капан и задал въпрос от неговите стари опорки: -Абе,говнояд изми ли кенефа на посола? Блондинката не знаела ДА или НЕ да отговори и му дала $5. Дошъл неиния ред: – Кое е това нещо, което се качва в гората на четири крака и слиза на три? Деби се изприщил от „мислИнИ”, мислил, мислил нищо не измислил. Извадил лаптопа (купен му за служебни цели с пари на чичко Шорош) и почнал да рови. Накрая се отказал, въздъхнал тежко, че трябва да й даде паричките, които бил събирал от тролене цяла година, извадил и й дал $500. Дошъл негов ред: – Добре де, какво е? – Ами, и аз не знам – казала блондинката и му дала $5.
 • СЪГЛАСЕН СЪМ, НЕКА ПИШАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ! 26 СЪГЛАСЕН СЪМ, НЕКА ПИШАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ! преди 7 месеца Профил на трол?
  Нека пишат за Народния съд, за лагерите, за държавна сигурност, за липсата на свобода. Нека да е така. Ще е справедливо обаче, ако в този раздел има снимката на Бойко Борисов – той 10 години е служил на „престъпния” режим и е участник във Възродителния процес – при Голямата екскурзия с пожарните е разгонвал митинги на турците. Нека да има това. И още да има: не разказвателно, а просто тезизсно! 1. виж още ›› В онова „мръсно „ време България е космическа страна – не само с космонавти, но и с продукти. 2. България е трета в света – след САЩ и Япония, която произвежда записващи устройства 3. България има външнополитическо разузнаване в първата петица – наред с Мосад, КГБ, МИТ… 4. България е жертва на провокацията на века –стрелбата срещу папата 5. България първа в социалистическата система произвежда кока-кола – още в 1965 година 6. България е първа с капиталистическа формация – ТЕКСИМ, а Георги Найденов е първият капиталист в соцсистемата… 7. България е първа кооперирана да сглобява Рено у нас – Булгаррено, 1968 година. 8. България има с хиляда повече киносалона от родината на киното Франция – три хиляди! 9. През седемдесетте години България има икономическа мощ повече от Гърция и Турция взети заедно 10. В този „мрачен” период – творят такива писатери като Димитър Талев, Димитър Димов, Емилиян Станев, Павел Вежинов, Николай Хайтов, Йордан Радичков ,Антон Дончев, Веселин Ханчев, Иван Пейчев, Георги Джагаров, Пеньо Пенев – сега какво има? 11. В този „жесток” период във всеки по-голям завод имаше Дом на културата и библиотека 12. Здравеопазването беше задължително – профилактичните прегледи, почивката в санаториумите беше от 20-30 лева за двайсет дни! 13. 80 на сто от българите ходеха на море с карти от 20- до 40 лева не за един уикенд, а за 14 дни! Вярно е, нямаше лукс, но хората се радваха на морето! 14. У нас се провеждаха Международни писателски срещи и най-големите световни творци идваха – а сега? 15. В киното се създадоха шедьоври – „Крадецът на праскови”, На всеки километър, Козият рог, Осъдени души, Време разделно, Капитан Петко Войвода… 16. Знам, че не е е всичко – но, нека: СЛЕД ТЪПИТЕ ИМ РАЗКАЗИ ЗА „ЗЛОДЕЙСТВАТА” НА ОНОВА ВРЕМЕ ДА ПОМЕСТЯТ И ТЕЗИ НЕЩА, ПРОСТО КОНСПЕКТИВНО! Стефан Северин svobodnoslovo.eu
 • КОМПЕНСАТОРНО КУРВЕНСКО ЩАСТИЕ 25 КОМПЕНСАТОРНО КУРВЕНСКО ЩАСТИЕ преди 7 месеца Профил на трол?
  Има циганско щастие. Но то е друго. Днес цялата нация прелива от курвенско щастие. Това е някой да те заведе на море. Заради развитите ти млечни жлези. Морето стана клоака, отходен канал на снимката, която дефинира колко много, ама много сме щастливи. Дупе срещу морето. Замечтан празен поглед, предлагащ жена, снимана близо до морето. Крака срещу морето. Питие в ръката, краката са от същото тяло. К виж още ›› ато че ли. Вижте ме какво тяло имам. И съм на море. Красива съм и съм богата. И пиша мисли за любовта, така каkто кръвта попива в дамската превръзка. Напразно. Чиния с недоядена салата. Цигари, чаша розе. Епохата иска от нас да сме курви и да изглеждаме добре. Също и да сме щастливи. Справяме се още по-добре. Светът на днешното българче е направен от дупета и цици, печени на пясък, чужбински. Щастливи сме, без да работим. Богати сме. Щот сме тарикати. Уникални сме. Какво работите? Почти нищо. Курви сме. Е, аз съм в шоубизнеса. А аз съм пиар. Само заради думата “уникални” трябваше някой да ви набие. Всичко ни е “уникално”. Преливаме от щастие. Опитваме се да представим ситния си курварлък за детска мечта. Ама никой не ходи с деца на морето, за да спи с тях. Почти никой. Последното беше опит за политическа метафора. Ама ние сме твърде буквални курви. Храна, гледки, бански, питиета, пясък, лъскава фалшива презентация на щастлив курваrлък. Кола, джет, лодка, яхта, монокини, разкрачени крака. Кого лъжете, бе? Че сте коври, коври сте. Това е професия. Ама не сте щастливи. Вкараха ви в състезание за най-добра гумена усмивка, като прелюдия към успешното фелацио. Потребители на дилдо, производители на нищо. О, не става дума само за жени, това е само метафора! Мъжете са някъде там и състезанието по курвенско щастие е организирано за тях. Старайте се, момчета. Фасадата е всичко, целувайте фасадата, тя е вашата единствена възможна свобода. Измислена е за вас от скъпо платен специалист по робска психология. Не искам да бъда груб. Просто се питам какво работите. Нежно да напомня, че сме най-бедни, най-прости и най умиращи. Класацията е това. Не е вашата класация за персонални уникални автозаблуди. Почивате ли си? От какво си почивате? От три отгледани деца, от висок брутен вътрешен продукт, от тоновете земеделие, които хранят половин Европа или от това, че сиренето в магазина ви не е холандско? Уморени ли сте? От какво сте уморени – от истинска работа и заслужен хляб, от добро възпитание, от перфектен обществен ред и класическо здравеопазване? От това, че майките ви гледат евростарци и ви пращат пари от Атина, за да се чекнете на Халкидики? Само робите имат нужда от курвенско щастие. Всички останали имат нужда от работа, мечти и строеж на храмове. Саграда Фамилия? Уникална, у-ни-кал-на. Колкото по-разкалян е светът на българите през зимата, толкова по-лъскав е през лятото. Компенсирайте, компенсирайте. Мартин Карбовски http ://lentata.com
 • СЛЕД 30 ГОДИНИ НЕВЕРОЯТНА ДЕМОКРАЦИЯ 24 СЛЕД 30 ГОДИНИ НЕВЕРОЯТНА ДЕМОКРАЦИЯ преди 7 месеца Профил на трол?
  Българийо, който веднъж те погледне, той вечно жалее… И не защото не е млад, а защото разрухата е страшна, защото една шепа се къпят в блага, а два милиона тънат в мизерия… Стефан Северин,фейсбук
 • ТРУС В ОБЕДИНЕНИТЕ ИДИОТИ 23 ТРУС В ОБЕДИНЕНИТЕ ИДИОТИ преди 7 месеца Профил на трол?
  НОВИНИТЕ ОТ ДЕНЯ: – ТАРАЛЯСНИЦИ ЗА 1, 256 МИЛИАРДА ДОЛАРА. Правителството упълномощи Каракачанов да подпише договор за 8 Кефки, които евентуално ще получим през 2023 година. Парите сега, Кефките – когато на стратегическите партньори им е кеф. Лошо няма, и без това надали ще вършат някаква работа, а и вече остана ли кого да пазят. При положение, че Турция все най-модерните ракетно-зенитни комплекс виж още ›› и от Русия, а Путин подари на Сърбия танкове и самолети, ние с осемте кефки, не знам къде сме тръгнали. Може би за парадите на Гергьовден, да не се срамим много. Въпросът е защо трябва да даваме милиарди не за нещо качествено и изгодно, а за да се покажем лоялни към отвъдатлантическите ни господари? То, че управляващите ще си получат комисионната, е ясно, ама ние какво получаваме освен кефа да платим от джоба си? И когато дойдат кефките, ще е останал ли българин, когото да пазят? – 1,9 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА БЕЖАНЦИТЕ В ТУРЦИЯ. По онова споразумение, съгласно което ЕС им дава 3 МИЛИАРДА ЕВРО, за да не пускат бежанците към съюза. А защо България да плаща, не успях да разбера. Ние не сме ги канили, не сме имали колонии в Африка и не сме воювали с държавите, откъдето идват, за разлика от „стратегическите“ ни европейски партньори. Децата в България умират заради липса на лекарства, ние плащаме на Турция да хрантути бежанците. – САМО „ЦИВИЛИЗОВАНО КЪМПИНГУВАНЕ“. Както им стана традиция, депутатите отново гласуваха върнатите от Президента Радев спорни текстове за „дивото къмпингуване“ в Закона за Черноморското крайбрежие. В Коституцията е предвидено вето да се налага, когато законът противоречи на Конституцията, когато е нелогичен, ще доведе до проблеми или не е добре изработен. Но….депутатите дори не се замислят. Гласуват на конвейр спуснатото по партийна повеля и дори не се замислят върху мотивите на ветото. Защо ли тези ристрикции срещу къмпингуващите свободно ми напомнят Средновековието, когато на плебеите не е било разрешено да ходят в кралските гори и горите на аристокрацията. Според Конституцията плажовете са публична държавна собственост, от важно обществено значение. Това е наша, българска земя. А сега едни политици казват на българите, че всеки мутренски концесионер може да си кара джип по плажа, да ограничава хората с такси от по 30-40 лева, за да могат да отидат на плажа за един ден, но те нямат правото дори от палатка или кемпер да се наслаждават на родното море. Явно нашата земя е собственост на политиците, а ние продължаваме да мълчим! – ТРУС В ОБЕДИНЕНИТЕ ИДИОТИ. По стара българска традиция всяко едно формирование под наименование за обединение или съгласие, се разпада с гръм и трясък. Нагледахме се на истериите на обединените трапезни войводи около кокала. Днес пък успяха да махнат Волен Сидеров от председателския пост на парламентарната група. Всъщност ми е дълбоко безинтересно. Те нямат самостоятелно съществуване. Единственото, което ги държи живи, е че са патерица на гербавите и заедно с тях грабят народа си. Практикуващите патриотинг …… – ТОЛ ТАКСИ, АМА ДОГОДИНА. След големите очаквания и обещания, се оказва, че тол – системата ще работи чак догодина….евентуално. Това добре, но е много интересно какво става с десетките милиони, които бяха предвидени в държавния бюджет за системата. Изобщо е много интересно как се прави държавен бюджет с приходи и разходи, когато не знаеш Премиерът-Слънце като се събуди и какво ще реши – какво да се прави, къде ще даде едни милиони или пък другаде ще забрави, че трябва да плати…. – БИТКАТА Е НА 27 ОКТОМВРИ. Президентът Радев насрочи местните избори за 27 октомври. Ако има смисъл. ГЕРБ премахват машинното гласуване, променят правилата така, че служебната им победа е сигурна. С избори явно не можем да ги махнем, защото те гласуват правилата и те броят гласовете. Мислете! – ПО СВЕТА: Свободата на словото започна да звучи като обида. Страната на свободата, братството и равенството – Франция, прие закон срещу омразната реч. В САЩ пък съдът забрани на Тръмпи да блокира критици в Туитър. Само едно мога да добавя – омразата, когато се подтиска и не може да се каже истината, особено когато пречи това мълчание и на справедливостта, се натрупва и един ден, махалото ще отиде на другата страна. С тези проекти, създавате някъде в момента един нов Адолф. Танте Меркел отново се тресе на официално събитие. Бог не прощава на такива като нея! Елена Гунчева svobodnoslovo.eu
 • Анонимен 23.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  2023 ще получим кошниците ама друг път...ще пием студена вода....цекта е бойко и лайката да лапнат сега клмисионните и да бегат...2023- та от тия няма да има ни един във властта...арода да се вдига и да не допуска тази национална катастрофа с ф16....
  : 0 !
 • МЯСТОТО ИМ Е НА КЛАДАТА. МОЕТО СЪЩО 22 МЯСТОТО ИМ Е НА КЛАДАТА. МОЕТО СЪЩО преди 7 месеца Профил на трол?
  Пичове, паркирам колата през деня пред офиса – малка закътана уличка в центъра на Мордор, адреса е посочен в Гугъл мапс, съвсем удобно за запалване, бомба или поне за кирки. Самия офис е пълен с хартия и би горял чудесно. Точно, както снощи изгоря колата на професор Велислав Минеков, запалена от някой недоволен от критиките срещу корупцията и срещу властта, което у нас е едно и също или по негов виж още ›› а заръка У дома имам хиляди книги. Много хиляди, повечето от които съм прочел по няколко пъти. Мястото им е на кладата. Моето също. Това ви го казвам не за друго, а за да знаете, че не смятам да мълча и не мисля да мирясвам, докато корупцията и беззаконието са навсякъде. Ако трябва утре да умра, то няма да е защото съм мълчал, нежели от страх….. Николай Хаджигенов svobodnoslovo.eu/
 • МЕРКЕЛ КАКВО ОЩЕ ЧАКА? 21 МЕРКЕЛ КАКВО ОЩЕ ЧАКА? преди 7 месеца Профил на трол?
  Заради болната Танте Меркел Германия промени и протокола. Тя вече посреща официални гости и слуша химна седнала. За да не й личи как се тресе като желе. За мен е необяснимо как тази жена не пуска властта, дори когато тялото й е видно, че я предава. Явно властта е сладка. Още повече, когато само тя осмисля живота й, в който липсват деца и внуци. Болният човек не може да управлява. Той дори не може виж още ›› да взема правилни решения. Защото каквото и да говорим за духа, който побеждава материята, когато те боли, когато ти се вие свят, когато не можеш да се концентрираш заради заболяване, когато единствената ти мисъл е как да не умреш или да спре болката, няма как да вземаш адекватни решения за голям брой хора. Меркел отдавна показва признаци на неадекватност. Включително и като покани „гостите“ – план, толкова противоречащ със здравия разум, че още тогава се усъмних, че има някакво психично заболяване. И тя дължи на Европа обяснение. Защото заради предателската й и антихристиянска политика докара Европа до огромни проблеми, които поколения наред ще се опитваме да разрешим. Защото, ако тези решения са взети от един болен човек, на когото болестта се отразява върху възможността да взема адекватни решения, какво правим? Германия е лидер в ЕС. Затова и всички гледат сега към Берлин и тресящата се Меркел…. А всъщност това важи и за България. При тежки психични проблеми, синдроми и заболявания, болният политик трябва да се оттегли. Но всъщност виждаме как начело е човек, чието заболяване го кара да се мисли най-малкото за Наполеон. Явно той няма сили сам да осъзнае, че трябва да се откаже. Време е за принудително лечение и оставка! Елена Гунчева svobodnoslovo.eu
 • ФОЛКСВАГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН 20 ФОЛКСВАГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН преди 7 месеца Профил на трол?
  НОВИНИТЕ ОТ ДЕНЯ: – ФОЛКСВАГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН. Надали някой освен Премиерът-Слънце си е въобразявал, че немците ще направят такава инвестиция в най-корумпираната и бедна държава в Европа. Големи хвалби бяха. Добре, че електоратът на Баце е от дебили, че не помнят повече от три дни, та сега не им се налага да им обяснява защо няма да има нов завод с 5000 нови работни места. Толкоз за просперите виж още ›› та. На Територията просперират единствено простотията, корупцията, простащината и некадърността. – ПОСЛЕДЕН ПИРОН В КОВЧЕГА НА ТУРИЗМА. От няколко дена се върти един клип с български хотелиер, който рита израелски туристки. Той нагло се обяснява, че те си го заслужили. Класа! Стил! Направо занемявам пред подобно поведение. Едва днес обаче държавата се размърда. По новините току-що даже отбелязаха, че Министерството на туризма „незабавно реагира“. Верно!?! Аз лично не забелязах таквоз нещо! Но някак си неохотно се изпълвам с възхищение към последователността на черноморските мутри. Решиха да изгонят всички туристи и успяха! Наплюха и напсуваха рускини, наритаха евреи, изгониха българи! Браво! Последните клипове избиха и у най-големите оптимисти желанието дори да стъпят на българското Черноморие. Май смятат, че е за предпочитане да те отнесе ураган на Халкидики, нежели хотелиер на Слънчака! -НО ПАСАРАН. Днес отмяната на машинното гласуване не мина в Народното събрание, защото БСП и ДПС отказаха да осигурят на ГЕРБ удобен кворум. Забелязвам, че гербавите от ден на ден стават все по-нагли. Дариткова коментира, че това били подли ходове. Явно смята, че е подло да отстояваш мнението си, но не е подло диктаторски да налагаш правилата на една партия върху цялата държава. ДПС са си прави. Техният електорат си е сигурен, не е нужно нито да си го купуват, нито да правят схеми и манипулации при броенето. Затова са толкова смели. Но ГЕРБ не са. Знаят, че без манипулациите и купуването на гласове ще останат треторазрядна политическа сила. И присъди, затвор, конфискация….не смеят да рискуват. Дори диктатурата за тях е за предпочитане пред това да пуснат властта. – ПАРИ ЗА ХВЪРЧИЛА ИМА, ЗА БЪЛГАРИ – НЯМА. Горанов /света вода ненапита, който вместо в затвора, продължава да се подвизава като министър/, обясни, че имало пари да платим накуп парите за кефките. И витиевато обясни, че принципно в бюджета бил заложен нов вътрешен дълг до 1 МИЛИАРД лева, ама то нямало връзка. Интересно е кой ще ги връща тези пари. То комисионните ясно ще си приберат, но нашите внуци ще им ги плащат! – 100 НА 8. Не е много точно. Но Турция ще поръча нови 100 самолета. Най-вероятно от Русия, както се предполага. Ракетните комплекси С-400 вече са пристигнали /явно в Русия не са на принципа на разсрочената доставка до пет години!/. Турция има и още стотици самолети. Та се питам ние къде с кефките….Оставам с усещането, че най-страховитетото ни оръжие са политиците ни – разрушителната им сила е поне колкото една атомна бомба. Въпросът е военните стратези да разработят план как да ги внедрят при противника. – ИЗБОРИ ИДАТ. ДПС днес заявиха, че управлението било пълен провал и вина за това носи ГЕРБ. Преди половин година казаха същото. Файда – йок! Защото ако медиите на Пеевски и хората му не работиха за управляващите, те нямаше да се задържат повече от няколко месеца. Лъжат ни в очите. ГЕРБ и ДПС са едно и също. Без значение от участието на обединените идиоти. Скачени съдове, които правят зрелища за матрияла! – ОСНОВАТА НА РАЗРУХАТА. Утре е денят, в който се отбелязва приемането на сегашната Конституция на България. Конституцията, в която е заложена зависимост на съдебната система, основата на корупцията, на унищожаването на българския народ, на катастрофата. Там безплатното образование и здравеопазване са допълнени с „при условия, определени в закон“, там депутатите не носят отговорност за политическите им решения и изказвания, там изпълнителната власт и законодателната се бъркат в съдебната. И ремонтът, или по-скоро разрушаването и изграждането отново трябва да започне оттам! Елена Гунчева svobodnoslovo.eu
 • ПРЕПИКАВАТЕ ЛИ РЕДОВНО ВЕЛИКАТА СЕВЕРНА БЪЛГАРСКА ОГРАДА?!!? 19 ПРЕПИКАВАТЕ ЛИ РЕДОВНО ВЕЛИКАТА СЕВЕРНА БЪЛГАРСКА ОГРАДА?!!? преди 7 месеца Профил на трол?
  На страницата на БАБХ е пълно с открити незнайно как нови огнища на африканска чума. Има и следното извънредно интересно съобщение: „Потвърден е и нов случай при дива свиня, в землището на село Дуранкулак, община Шабла, област Добрич. Пробата е взета от намерена умряла, вследствие на пътнотранспортно произшествие, дива свиня.“ Тоест, дивото свинче е станало жертва на ПТП. При което, узнавайки за виж още ›› трагичната му гибел, БАБХ незабавно са го изследвали и са установили, че освен блъснато, е и чумаво. Та по този повод – какво стана с Великата Северна Българска Попикана Ограда?!? Ааааа?! Нали тя трябваше да ни пази от дивите свине? Враговете на държавата и правителството още тогава казаха, че тази ограда не диво прасе, ами и заек няма да спре, ама те защото са хибридчици, пратени от Путин и враговете на ГЕРБ. За достоверност, направиха обществена поръчка за вълча урина и прословутата ограда беше и попикана. Та като гледам африканскочумавите диви свинки как се размотават и даже стават жертви на ПТП, не мога да не се запитам – БЕ ВИЕ ПРЕПИКАВАТЕ ЛИ РЕДОВНО ОГРАДАТА? Че то доста пари се хвърлиха. Ако трябва, вземете там командировайте гербавите от региона на дежурства да минават през няколко дена и да препикават, поне и от тях някаква полза да има. Че то иначе изклахте прасетата на Територията. Само едни 240 в София ще ни останат! А пък Коледа идва…. Елена Гунчева svobodnoslovo.eu
Нагоре