Новините: Най-важното за деня, 16 ноември

12412
Новините: Най-важното за деня, 16 ноември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 15 ноември във вечерния информационен бюлетин.

ТРЯБВАТ ПОНЕ 10,5 МЛРД. ЕВРО, ЗА ДА БЪДЕ РЕАЛИЗИРАНА АЕЦ "БЕЛЕНЕ"

Строителството на АЕЦ "Белене" зависи от способността да привлечем капитал. Това стана ясно от доклада на БАН относно условията, при които може да бъде реализиран проектът. Ресорният министър Теменужка Петкова от своя страна обяви, че докладът няма да бъде обявен публично в цялост.

БСП БОЙКОТИРАТ ПАРЛАМЕНТА, АКО ГЛАВЧЕВ НЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА

Депутатите от левицата няма да участват в заседанията до оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

ПУШИМ, ПИЕМ, ЗАТЛЪСТЯВАМЕ И ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ ОТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ

Високи нива на тютюнопушене, употреба на алкохол, затлъстяване и собствени плащания за здраве. Това са част от основните изводи на изследвания, направени за България, от Световната здравна организация (СЗО).

БОРИСОВ ОПТИМИСТ, ЧЕ ДО КРАЯ НА 2018 Г. ЩЕ СМЕ ИЗПЪЛНИЛИ ИСКАНИЯТА НА ЕК

Ще си изпълним ангажиментите. Виждате, че пак изпреварваме Румъния. Убеден съм че към края на 2018 г. ще сме извършили всичко така, както го иска ЕК. Оптимист съм. Такава оценка направи премиерът Бойко Борисов.

РУМЕН РАДЕВ: ДОКЛАДЪТ НА ЕК Е ВИТИЕВАТ

Като "витиеват" определи доклада Европейската комисия за България президентът Румен Радев.

ПРАВНАТА КОМИСИЯ ПРИЕ ЗАКОНА НА ПЕЕВСКИ СРЕЩУ ВТОРИЧНОТО РАЗГРАБВАНЕ НА КТБ

Правната комисия прие на първо четене промените в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от народните представители от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид.

БЮДЖЕТНАТА КОМИСИЯ ОСТАВИ ПЛАЩАНИЯТА В БРОЙ ДО 10 000 ЛВ.

Прагът за кешовите разплащания се запазва на 10 000 лева, реши на второ четене бюджетната комисия в парламента. За трети път управляващите не могат да прокарат текстовете за намаляването на този праг.

ВОЕННАТА КАРТА НА СВЕТА - БЪЛГАРИЯ Е ДРЕБЕН ФАКТОР, РУСИЯ УВЕЛИЧАВА ЗА ВОЕННО ДЕЛО

България отделя само 1,51% от своя БВП за отбрана. Това сочи мащабен доклад на консултантите от PricewaterhouseCoopers (PWhC). Изследването представлява "глобална карта" по отношение на отбраната, уточняват от компанията.

ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПРЕЗ ЗИМАТА И ГЛОБИТЕ, АКО НЕ ГИ СПАЗВАМЕ

В последно време бяха направени изключително много промени в Закона за движение по пътищата на България. Затова, предвид предстоящия зимен сезон, МВР публикува кратко резюме на промените, съвети и по-важно - какви са глобите, ако не спазване новите правила.

КАРАКАЧАНОВ ЗА ОГРАДАТА: НОРМАЛНО Е НЯКОЙ НЯКЪДЕ ДА ПРЕСКОЧИ

Нормално е някой някъде да прескочи. Въпросът е, че стената възпрепятства масовото нахлуване на мигранти в страната. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в коментар за филма на Елена Йончева "Граница".

НС НАМЕРИ РЕШЕНИЕ ЗА НЕДОСТИГА НА ПОЛИЦАИ, ЗАОБИКАЛЯЙКИ ЗАКОНА

Народното събрание прие окончателно текстове в Закона за МВР, които предвиждат назначаване на лица по трудови правоотношения, които ще имат правомощията на униформени. Това ще става по описаните в Кодекса на труда процедури.

ЦВЕТАНОВ ПАЗИ КАТО ОРЛИЦА БОРИСОВ, БИЛО ОБИДНО ДА СЕ КАЗВА, ЧЕ УНИЖАВА ДЕПУТАТИТЕ

Според вас нормално ли е една парламентарна група да говори така спрямо министър-председателя? Така вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов коментира вчерашния скандал в Народното събрание.

РЕВИЗОРО: ЩЕ ПИТАМЕ ЦАЦАРОВ ЗАЩО СЕ РАЗТОВАРВАТ ТАНКЕРИ С ГОРИВО, СЛЕД КАТО ЕС НЕ ДАВА?

Не са се променили нещата – затова сме поканили на изслушване главния прокурор в парламента. Така бившият шеф на Агенция "Митници" и настоящ депутат от "Обединени патриоти" Емил Димитров коментира поредната новина, че всеки трети литър гориво в България е нелегален.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ПУШЕНЕТО ЗАБРАНЕНО И В НАЙЛОНОВИТЕ ЗАГРАЖДЕНИЯ

Табелите "Пушенето забранено" да бъдат върнати в заведенията. Това предвижда искане на сдружение "България без тютюнев дим", което вече е внесено в Министерството на здравеопазването.

ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПРЕДЛОЖИ СПОРАЗУМЕНИЕ НА САКСКОБУРГГОТСКИ ЗА "ВРАНА"

Държавата ще предложи споразумение на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски по делото за собствеността на двореца "Врана". Това се стана ясно от поредното заседание по процеса в Софийския градски съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com