Новините: Най-важното за деня, 17 февруари

2003
Новините: Най-важното за деня, 17 февруари
Снимка: Pixabay

Нова лавина в Пирин отне човешки живот, а нелеп инцидент прекрати мача Димитров – Гофен. Президентът Румен Радев поиска по-скоро Македония да стане член на НАТО, а германският външен министър предрече сваляне на санкциите срещу Русия, при „сини каски“ в Донбас. Тези и още акценти избра за вас редакционният екип на Actualno.com във вечерния информационен бюлетин, събрал най-важното за днес, 17 февруари, събота.

НОВА ЛАВИНА В ПИРИН, ЗАТРУПАН Е ЧОВЕК

Турист е затрупан от лавина в Пирин в района на хижа "Синаница", съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. По-късно уточниха, че затрупаната туристка е открита мъртва.

НЕНО ДИМОВ:САМО УСТНО Е ЗАЯВЕНО ЖЕЛАНИЕТО ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ВТОРИ ЛИФТ НА ПИРИН

Процедурата за строителството на нов лифт в Пирин не е напреднала, защото все още трябва да се издадат поредица от нормативни документи и чак тогава може да се престъпи към процедурите по оформянето на цялата документация. Това подчерта в предаването "Седмицата" на Дарик радио министърът на околната среда и водите Нено Димов.

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ В СКОПИЕ: ОБЩАТА ЦЕЛ Е ДА ВИДИМ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ В НАТО И ЕС

Държавният глава Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДМПНЕ и Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Християн Мицкоски и Али Ахмети. Разговорите се състояха в рамките на двудневното официално посещение на българския президент в Скопие.

ОБВИНЕНИЯТА ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ - САМО СРЕЩУ РУСНАЦИ, БЕЗ ТРЪМП ДА БЪДЕ ЗАСЯГАН

След публикуването на обвинителния акт срещу 13-те физически и 3 юридически лица от Русия за намеса в изборите на САЩ в помощ на настоящия американски президент Доналд Тръмп, зам.-министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Род Розенщайн обяви, че опитите за влияние върху изборния процес не са повлияли пряко върху избора на гласоподавателите и окончателните резултати от вота.

"Тези обвинения не доказват, че който и да е бил американец е участвал съзнателно в тези незаконни действия. Няма и достатъчно аргументи, че подобни деяния са довели до промяна на резултатите от изборите през 2016 година", заяви Розенщайн на пресконференция, излъчена на уебсайта на ведомството му.

НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ ПРЕКРАТИ МАЧА ДИМИТРОВ – ГОФЕН, ГРИГОР Е НА ФИНАЛ

Зрелищната битка между Григор Димитров и Давид Гофен приключи по крайно злополучен начин. Световният №4 се класира за финала на турнира в Ротердам, но след като белгийският му опонент се наложи да се откаже от срещата поради ужасен инцидент. На финала, от 16:30 часа в неделя, Григор излиза срещу легендата Роджър Федерер!

ЛУКОВ МАРШ ПРЕДИЗВИКА ЗАГРИЖЕНОСТ ОТ ПОСОЛСТВОТО НА САЩ У НАС

Посолството на САЩ в България е натъжено и загрижено от проявата на нетолерантност, намерила израз в провеждането на Луков марш. Това се посочва в декларация на Посолството на САЩ в България, изпратена до медиите.

ЛАВРОВ: ИЗЯВЛЕНИЯТА ЗА РУСКА ЗАПЛАХА СА ИРАЦИОНАЛЕН МИТ

Русия е готова за равноправно партньорство с Европейския съюз и САЩ. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. В същото време той определи като ирационален мит изявленията за руска заплаха.

САЩ ЦЕЛЯТ ПОВИШАВАНЕ НА ПРАГА НА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ

САЩ промениха ядрената си стратегия, като си поставят за цел повишаване на прага на използване на ядрено оръжие. Това заяви в събота съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Хърбърт Макмастър в рамките на Мюнхенската конференция по сигурност.

ЗИГМАР ГАБРИЕЛ: ЕС МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ОТМЯНА НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ПРИ „СИНИ КАСКИ“ В ДОНБАС

Европейският съюз може да започне поетапна отмяна на санкциите срещу Русия, ако се осъществи идеята за въвеждане на мисия на ООН в Донбас. Това съобщи в събота министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com