Новините: Най-важното за деня, 17 октомври

7150
Новините: Най-важното за деня, 17 октомври
Снимка: БГНЕС

КСНС завърши без консенсус за антикорупционния орган, нови "бисери" от премиера Бойко Борисов и първи коментар на Кубрат Пулев за контузията, разочаровала феновете му. Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 7 октомври във вечерния информационен бюлетин.

УЧАСТНИЦИТЕ В КСНС НЕ СЕ РАЗБРАХА ЗА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ОРГАН (ВИДЕО)

Консултативният съвет за национална сигурност по въпроса с корупцията завърши без съгласие за ролята на новия антикорупционен орган и принципите за назначаването на неговото ръководство.

АЕЖ: ПОЛИТИКЪТ Е ГЛАВЕН ТЕЛОХРАНИТЕЛ НА МЕДИИТЕ У НАС

Политикът се завръща като главен телохранител на информацията в медиите. Той стои на входа и на изхода, контролира и се намесва в журналистическото съдържание.

РЕКОРДИТЕ В ТУРИЗМА - ТАЙНА СТАТИСТИКА ИЛИ СТЪКМИСТИКА?

Още на 12 октовмри Actualno.com изпрати въпроси до Министерството на туризма за изясняване на разликата – дали статистиката, която Ангелкова цитира, е изготвена с други данни, а не тези на НСИ и какви показатели влизат в тази статистика – отчитат ли се само хората, дошли с цел почивка, екскурзия и комадировка или има включване и на минаващите транзит например.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: 5 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ТЪРГОВЦИ ДАЛИ ИЛИ ПОИСКАЛИ ПОДКУП

Министерството на правосъдието внесе днес за обществено обсъждане нови промени в Наказателния кодекс (НК), съобщиха от ведомството.

ЗЛЕ СМЕ, НО... КОЛКО ДА СМЕ ЗЛЕ, ЧУДИ СЕ БОРИСОВ

Като дойде петък, няма разминаване по "Витошка", кафе няма празно. Зле сме, но… колко да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, ама не само в София, а и в Бургас и Варна. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на дискусията "Бизнесът и правителството в един отбор".

ГЕРБ И БСП В СБЛЪСЪК ЗАРАДИ "БАТКО И БРАТКО" В РУСЕ

Става дума за тежко и сериозно обвинение. За нас е особено неприятно, че един от заподозрените е брат на депутат от БСП. Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков относно ареста Илия Стоилов, брат на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов.

СТАНА ЯСНО КОГА ЩЕ СЕ ЗАВЪРНЕ КОБРАТА СЛЕД ТЕЖКАТА КОНТУЗИЯ

Контузията на Кубрат Пулев го извади от двубоя срещу Антъни Джошуа за световната титла на IBF, но в същото време няма да му позволи да се върне на ринга в следващата половин година.

ОТ БСП СИ ПРИЗНАХА ЗА СЕРИОЗНИ КАРАНИЦИ

Очевидно е, че има проблем в БСП и е очевидно, че тези противоречия определиха дневния ред на заседанието на пленума през почивните дни (14-15 октомври). Това призна червеният депутат Валери Жаблянов.

ШЕФКА НА СЪД ПОИСКА ЦАЦАРОВ ДА Я ПРОВЕРИ ЗА КОРУПЦИЯ

Председателят на Софийския апелативен съд (САпС) Даниела Дончева е изпратила сигнали до главния прокурор, до Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) и до съдийската колегия на съвета.

СИМЕОНОВ: МЕДИИТЕ НЕ СЕ ИЗВИНИХА, ЩЕ СЕ ВИДИМ В СЪДА

В същото време вицепремиерът заяви, че не водел битки с никого, а че защитава човешките и законовите си права.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНА НОВА ДРОГА Е ЗАСЕЧЕНА В БЪЛГАРИЯ

Опасното вещество се нарича фентанил и замества хероина. Представлява смъртоносен опиат, който може да се инжектира, да се шмърка или да се пие като хапче. Възможно е да доведе до смърт и само след едно вдишване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com