Новините: Най-важното за деня, 18 август

5309
Новините: Най-важното за деня, 18 август
Снимка: МВР

Екипът на Actualno.com събра най-важното от деня в няколко заглавия.

ОТКРИХА ВТОРИ РАЗЛОЖЕН ТРУП КРАЙ ВОДОЕМА В НЕГОВАН

Втoри труп e нaмeрeн дo coфийcкoтo ceлo Нeгoвaн, близo дo първoтo рaзфacoвaнo тялo, потвърдиха за БГНЕС от МВР. Cпoрeд пoлициятa cтaвa въпрoc зa eдин и cъщ криминaлeн cлучaй. Все още се установява дали откритият по-рано през деня труп е на жена. Той е бил с огнестрелна рана, cлeд тoвa нaтъпкaн в бидoни c oтрязaни глaвa и крaйници. Вeрoятнo и при втoрия cлучaй ce кacae зa нacилcтвeнa cмърт. Според полицията починалите вероятно са мъж и жена.

ДНК ПРОБА ПОТВЪРДИ: МАРТИН ТРИФОНОВ Е ИЗНАСИЛИ И УБИЛ ДЕТЕТО В СОТИРЯ

Категорично е потвърдено от ДНК пробата, че 21-годишния мъж е извършител на деянието. Утре сутринта към делото ще бъде присъединена експертна справка от ДНК профила на заподозрения. По-рано днес стана ясно, че заподозреният е направил пълни самопризнания пред пред служебния си защитник. Това се е случило в болницата в Сливен.Трифонов беше настанен в лечебното заведение в петък, след като беше прострелян в краката при залавянето му.

ВМРО НАСТОЯВА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ НА ПЕДОФИЛИ И ИЗНАСИЛВАЧИ

"Поставяме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения". Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение, съобщиха от пресцентъра на партията. Позицията идва след поредното брутално престъпление, извършено от човек, който не се вписва в нормите на нормалното съвременно българско общество. "Случаят с жестокото изнасилване и последвало убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря не бива да остане просто поредният абзац от дългата сводка с престъпления извършени от маргинални субекти. Това е симптом за сериозността на проблема, за който ние от ВМРО говорим от години.

ЩЕ ИМА ЛИ НОВИ СЪТРЕСЕНИЯ В „ГОЛЯМАТА КОАЛИЦИЯ“?

Валери Симеонов обяви, че предстоят сериозни промени в отношенията с ГЕРБ. Според лидерът на НФСБ, проблемите в икономиката на страната налагат спешни разговори с партията на Бойко Борисов. Затова Симеонов ще поиска нови преговори с ГЕРБ и нов формат на патриотичната коалиция между НФСБ и ВМРО. В близките дни лидерът на НФСБ ще разговаря и с партньора си от ВМРО – Красимир Каракачанов за промените, които обмисля от септември.

ТИТЛА ЗА АНСАМБЪЛА НА ОБРЪЧИ И БУХАЛКИ В МИНСК

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала на обръчи и бухалки на Световната купа в Минск. Родните грации се представиха отлично и заслужиха оценка 28.600, което им донесе титлата. На второ място остана отборът на Беларус, а бронзовите медали са за гимнастичките на Украйна. По-рано днес ансамбълът ни спечели и бронзов медал на пет топки

 

НЯМА ЩЕТИ ПО ЖЕЛЯЗНАТА ЦЪРКВА В ИСТАНБУЛ СЛЕД ПОРОИТЕ

Вследствие на проливен дъжд вода е проникнала през камбанарията на Желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул, съобщиха от българското министерство на външните работи. По информация на Генералното ни консулство в Истанбул водата е стигнала до преддверието на църквата, но не е нанесла щети

ВЗРИВ НА СВАТБА В КАБУЛ УБИ 63-МА И РАНИ НАД 180 ДУШИ

Най-малко 63 души са убити, а 182 са ранени при взрив на сватбено тържество в столицата на Афганистан, съобщиха местните власти, цитирани от АФП. "Сред ранените има жени и деца", заяви говорителят на министерството на вътрешните работи Нарсат Рахими часове, след мощната експлозия. Отговорност за атентата пое „Ислямска държава“.

СЕКРЕТЕН ДОКЛАД: ПРИ БРЕКЗИТ БЕЗ СДЕЛКА – НЕДОСТИГ НА ГОРИВО, ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА НА ОСТРОВА

Обединеното кралство може да се сблъска с недостиг на гориво, храни и лекарства и блокирани пристанища и летища, ако Лондон напусне Европейския съюз без каквато и да е сделка, се казва в поверителен правителствен документ. Докладът е бил съставен по-рано този месец от кабинета под кодовото име „Операция Йелоухамър“. Той предлага поглед върху скрито планиране, което се извършва от правителството на Обединеното кралство, за да се предотврати потенциален срив в британската инфраструктура.

ЮНКЕР В БОЛНИЦА. ОПЕРИРАТ ГО ОТ ЖЛЪЧКА В ЛЮКСЕМБУРГ.

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер е бил настанен по спешност в болница за операция, съобщи прес-службата на ЕК. Заради хоспитализация Юнкер е трябвало да прекъсне отпуската си в Австрия. Операцията по отстраняването на жлъчния мехур ще се извърши в Люксембург.

НАМЕРИХА ДИАМАНТИ В БРАЗИЛИЯ, СТАРИ КОЛКОТО ЗЕМЯТА

Въпреки че Земята е на 4,54 милиарда години, скалите по нея не са. Множеството процеси, които оформят кората и по-високите нива на нашата планета, променят тези скали постоянно: те се образуват, растат, разрушават се, превръщат се в прах, а след това се превръщат обратно в скали. Някои от най-старите скали на Земята съществуват от около 4 милиарда години, но изследователите смятат, че сега са открили доказателства за нещо много по-старо от тях. Диаманти, намерени в Бразилия, намекват за скален резервоар, разположен на поне 410 километра под морското равнище, който може да бъде само десетки милиони години по-млад от самата Земя. Изследването е публикувано в авторитетното научно списание „Science“.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com