Новините: Най-важното за деня, 18 декември

8494
Новините: Най-важното за деня, 18 декември
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 18 октомври, вторник.

НЕВЕРОЯТНА КРАЖБА НА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ ЛИ 'СГОТВИ" ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА? (ВИДЕО)

Вече 9 месеца не се работи по подаден от г-жа Иванчева и г-жа Петрова сигнал срещу инвеститор в "Младост". Това заяви бившият пиар на "Младост" Петър Кърджилов на нарочна пресконференция. Сигналът е срещу Димитър Логофетов, а съмнението е за документна измама. Логофетов има проект в "Младост" 3.

СИГНАЛ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА - ВЗЕМА ЕВРОПАРИ ЗА ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ, А ГО ОТЛАГА

Сдружение "Мрежа за инициативи решения" внесе сигнал до омбудсмана Мая Манолова заради законодателни промени, които ощетяват граждани и фирми, посочват от организацията. В сигнала се посочва, че промените направени в Изборния кодекс през декември отлагат въвеждането на електронното дистанционно гласуване. С промените се нарушава правото на Европейския съюз и Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове, отбелязват от гражданското сдружение.

ЗАЩО ЦЕНКО ЧОКОВ ДА СЕ ВРЪЩА В АРЕСТА - "НЕ СЕ ПРИДВИЖВА С БОЛНИЧНА НОСИЛКА, А Е УСТАНОВЕН В ПИТЕЙНО ЗАВЕДЕНИЕ"

"Лицето не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се яви в съдебно заседание пред Апелативния специализиран наказателен съд, а е установен в питейно заведение намиращо се в кв. "Драгалевци", гр. София". Това е основанието на Апелативната специализирана прокуратура да поиска бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков да бъде върнат в ареста. Според официалната информация Чоков е посетил въпросното заведение вчера, 17 декември, след като би трябвало да е под домашен арест.

ДЕПУТАТИТЕ СЕ ОТКАЗАХА ДА ГЛЕДАТ МЕРКИ ЗА ПО-НИСКИ ДАНЪЦИ ВЪРХУ СТАРИТЕ КОЛИ

Парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление отложи за следващо заседание разглеждането на проекта за изменение на Закона за местните данъци и такси, внесен от председателя на комисията Искрен Веселинов (ВМРО) и група народни представители.

ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА С ПРИМЕРИ ЗА АБСУРДА НА СЛУЧАЯ

Сдружение "За Зелен Младост" иска Иван Гешев и Пламен Георгиев да подадат оставки – ако не го направят, да бъдат отстранени по съответния ред. Причина за това са "лъжите" по адрес на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Това обяви бившият пиар на "Младост" и бивш пиар на БАН Петър Кърджилов.

ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА СИГУРНИ, ЧЕ СА ПОРЪЧАНИ, ПОКАЗАХА ДОКУМЕНТИ КАК СЕ КРАДАТ ИМОТИ

Само ние сме граждански кметове, зад нас няма нито една партия - нито ГЕРБ, нито друг. Ние наистина поведохме война срещу имотните измами и явно сме настъпили интереси за милиони. Не бих могла да кажа кои – 7-8 имота за обща стойност 15 млн. лева открихме откраднати от държавата. Това заяви бившата зам.-кметица на "Младост" Биляна Петрова, която показа и заповед за връщане на земя и как тя е била преправена, за да не е общинска. Искахме да заведем дело, но бяхме арестувани, добави тя.

ИЗТОЧНИК ОТ БЕЛИЯ ДОМ: ТРЪМП НЕ Е ОБЕЩАВАЛ НА ЕРДОГАН ЕКСТРАДИЦИЯ НА ГЮЛЕН

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не е обещавал по време на срещата си с турския си колега Реджеп Таийп Ердоган на форума на Г-20 в Аржентина преди две седмици, че ще екстрадира мюсюлманския проповедник Фетулах Гюлен, заяви служител на Белия дом, предава Reuters. „При срещата си с президента Ердоган на Г-20, Тръмп не е обещавал да екстрадира Гюлен“, заяви неназованият източник на британската агенция.

ДАНС Е ТРЪГНАЛА ПО ПЕТИТЕ НА ИВАНЧЕВ МЕСЕЦИ ПРЕДИ СКАНДАЛА ЗА КОРУПЦИЯ

Прокуратурата и ДАНС са търсили корупционни практики в общината в столичния район "Младост" месеци преди някой да се оплаче, че му е искан подкуп. Това стана ясно по време на делото срещу бившия кмет на района Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, пише в. "Сега".

ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ОТРЕКОХА ЖИРАРДЕЛИ ДА Е СЪВЕТНИК НА АНГЕЛКОВА

Австрийският скиор Марк Жирардели, който вчера обяви, че е мажоритарен собственик на „Юлен” АД., не е съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това заявиха от ресорното ведомство след постъпили запитвания.

БЕЛГИЙСКИЯТ ПРЕМИЕР ПОДАДЕ ОСТАВКА

Припомняме, че от 11 октомври 2014 г. Шарл Мишел е министър-председател на страната начело на коалиция, водена от неговото Реформаторско движение.

БСП: ВЛАСТТА СМАЧКВА ВСЕКИ, КОЙТО КАЗВА ИСТИНАТА, НЯМАМЕ ДОВЕРИЕ НА КЕВР

Нямаме грам доверие в КЕВР, призна лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция. Тя нарече КЕВР независима в кавички и обвини, че 10-15 комисари, затворени на тъмно, решават съдбата на милиони. Независим орган ли е КЕВР, или имат зависимости от монополисти, попита Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com