Новините: Най-важното за деня, 18 октомври

5888
Новините: Най-важното за деня, 18 октомври
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com избра за Вас акценти от най-важните събития за 18 октомври във вечерния информационен бюлетин.

ДЕПУТАТИТЕ УДАРИХА ПО ЧСИ-ИТАТА, НО "ВЕЧНИТЕ ДЛЪЖНИЦИ" СИ ОСТАВАТ

Повече граждански дела да стигат до третата съдебна инстанция, промени в призоваването на длъжниците и таксите по изпълнението. Това са само част от промените, които Народното събрание прие на второ четене при разглежда не на промените в Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

НАБЛИЖАВА КРАЯТ НА БЕЛЕЖКИТЕ ЗА ДЪЛГОВЕ КЪМ НАП И ОБЩИНАТА

Депутатите намалиха бумащината и честите срещи с чиновниците с промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, предложени от кабинета.

РАБОТОДАТЕЛСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ПОИСКАХА ОСТАВКАТА НА СОЦИАЛНИЯ МИНИСТЪР

Работодателските организации поискаха оставката на социалния министър Бисер Петков заради заложеното административно увеличение на минималните осигурителни прагове с 3,9% и вдигането на минималната работна заплата с 50 лв., което трябва да стане факт догодина.

КМЕТИЦАТА НА "МЛАДОСТ": СПИРАМ ДА ИЗДАВАМ РАЗРЕШЕНИЯ ЗА СТРОЕЖ В КОНФЛИКТНИ ЗОНИ

Четете интервю на кметицата на "Младост" за Actualno.com.

НАМЕРЕНИЯ ЗА ДОБИВ НА ГАЗ В ДОБРУДЖА ПРЕДИЗВИКАХА ГРАЖДАНСКО НЕДОВОЛСТВО

Над 2000 подписа са събрали граждани на община Генерал Тошево против добива на природен газ в региона на Добруджа. Това става ясно от писмо, изпратено до медиите, от Инициативен комитет против добива на шистов газ.

СЛЕД КСНС КАРАКАЧАНОВ СКЕПТИЧЕН ЗА НОВИЯ АНТИКОРУПЦИОНЕН ОРГАН

Има два законопроекта за борба с корупцията в Народното събрание, които ще се борят за гласовете на народните представители.​ Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БНТ.

ЦАЧЕВА: КСНС ПРАВИЛНО НЯМА ПОЗИЦИЯ ЗА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ЗАКОН

Противодействието на корупцията не дава достатъчно ефективни резултати – обединихме се около това на Консултативния съвет (КСНС). Така правосъдният министър Цецка Цачева коментира защо вчера не се стигна до съгласие за антикорупционния орган.

МОСКВА: ЗАПАДЪТ СЕ ОПИТВА ДА ВСЯВА РАЗДОР В РУСКО-БЪЛГАРСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО

Русия смята, че съществуват противоречия между доклада за националната сигурност на България, в който Русия е посочена като заплаха за страната, и намеренията на българското правителство да развива двустранни отношения с Москва. Това пише в съобщение от Руското министерство на външните работи.

ЗАХАРИЕВА КЪМ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ: ПОМАГАМЕ ВИ, НО СИ НАПРАВЕТЕ РЕФОРМИТЕ

Посланието ни към приятелите от Западните Балкани е: Предлагаме ви съвети и експертна помощ, но вие трябва да си направите реформите. Помогнете си, за да ви помогнем! Това заяви първият ни дипломат Екатерина Захариева.

ЕРДОГАН: ВСИЧКИ СЪСЕДНИ СТРАНИ СА ЧАСТ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ТУРЦИЯ

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че всички съседни на Турция страни представляват част от интересите й. Той добави, че Турция е обект на критики заради намесата във вътрешните работи на Сирия, Ирак, балканските страни, държавите в Южен Кавказ, Средна Азия и северна Африка.

ЕКСПЕРТ: СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ ПРОФИЛИ ЩЕ БЪДЕ НЕРАЗПОЗНАВАЕМО ОТ ИСТИНСКИТЕ

Следващото поколение профили в социалните мрежи ще бъде неразпознаваемо от истинските. Това каза експертът Борислав Сестрински по повод зачестилите случаи на компютърни измами в интернет.

3000 МАШИНИ ЩЕ ЧИСТЯТ ПЪТИЩАТА ПРЕЗ ЗИМАТА

Около 3000 машини е предвидено да поддържат републиканската мрежа през зимните месеци. Това сочат одобрените планове на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

АИКБ: ИКОНОМИКАТА ЩЕ РАСТЕ ПОВЕЧЕ, АКО СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМЪТ С КАДРИТЕ

Растежът на българската икономика през 2018 г. може да бъде и повече от очакваните 3.9% и да достигне 4.2%, ако правителството адекватно насочи усилия за решаване на проблема с липсата на квалифицирана и производителна работна ръка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com