Новините: Най-важното за деня, 19 април

7443
Новините: Най-важното за деня, 19 април
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас във вечерния информационен бюлетин най-важното от днешния 19 април.

ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ОТКРИТ ЧОВЕКЪТ, КОЙТО Е ХВЪРЛИЛ БОМБИЧКАТА НА СТАДИОН "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Все още не е открит човекът, който е хвърлил бомбичката на стадион "Васил Левски". Това съобщи главният секркетар на МВР Младен Маринов след срещата със спортния министър Красен Кралев.

ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР: АТАКАТА СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ Е БИЛА ЦЕЛЕНАСОЧЕНА

Успешно е преминала операцията на полицайката, която беше ранена от бомбичка на снощния мач ЦСКА-София – „Левски“, съобщи в пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов. 

ОКОНЧАТЕЛНО: УБИЕЦ НА ВЪЗРАСТНИ РОМИ ВЛИЗА ЗА 30 ГОДИНИ В ЗАТВОРА

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Апелативен съд – Пловдив за налагане на наказание "лишаване от свобода" за срок от 30 г. на Иван Николов за двойно убийство по расистки подбуди.

БСП ПРЕДЛАГА ДА СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ И ПОЧИВКИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ

„Внесохме в деловодството на НС промени в правилника на парламента. С него намаляваме заплатите на депутатите от сегашните 3540 лв. на 2976 лв. – заплатата, с която е приключило предишното НС. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

РУМЕН РАДЕВ: ЗА ЕДНА ГОДИНА АРМИЯТА НАМАЛЯ С 1000 ДУШИ

За 1 година армията намаля с близо 1000 човека, старата техника остаря с 1 година, а нова не бе придобита. Обстановката около нас не стана по-спокойна“, заяви президентът.

ЦАЦАРОВ ПИТА: ЦЕЛИЯТ КАБИНЕТ ЛИ СМЯТА, ЧЕ ПРИ АРЕСТА НА ИВАНЧЕВА СА ПРЕХВЪРЛЕНИ ГРАНИЦИТЕ?

Позиция на целия кабинет ли е твърдението, че при ареста на кметицата на "Младост" са прехвърлени границите? Това попита главният прокурор Сотир ЦацаровЛ

БОЙКО НОЕВ ПРОГНОЗИРА, ЧЕ ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ ОТДЕЛИ ОТ НАТО

Турция ще се отдели от НАТО. Ракетите, които купува от Русия, са, за да се опази от своите съюзници. Те ще са срещу НАТО, да пазят Турция от американски, френски и английски самолети. Това заяви бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

БИВШ ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР ЗА АРЕСТА НА ИВАНЧЕВА: ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ Е УСПЕШНА ОПЕРАЦИЯ

Струва ми се, че начинът на изземване на веществените доказателства е добре издържан. Направи ми впечатление изземването на парите, струва ми се, че е добре премислено. Това заяви бившият правосъден министър Антон Станков.

РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА С КРИТИКА КЪМ ЗАКОНИТЕ НИ ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА

И на мен ми се иска законите ни да са като румънските и френските, но не са и това не е моя отговорност. Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев в коментар относно шумния арест на кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

ВЪЛЧЕВ ЩЕ ОГРАНИЧАВА АВТОНОМИЯТА НА УНИВЕРСИТЕТИТЕ

Просветният министър Красимир Вълчев планира сериозни промени в модела на академичното самоуправление, които да ограничат автономията на университетите. Това стана ясно от отговора му на въпроса на депутата от БСП Иво Христов вчера в парламентарната просветна комисия.

ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МЛЯКОТО, ВНАСЯНО У НАС ОТ ЧУЖБИНА, Е С ЛОШО КАЧЕСТВО

40% от млякото, което се внася у нас, е с лошо качество. Това заяви след заседанието на ресорната парламентарна комисия земеделският министър Румен Порожанов.

ПРИЕЛИ СМЕ 1530 БЕЖАНЦИ ОТ СИРИЯ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА

През миналата година 90 на сто от получилите убежище в България са били сирийци, сочат данни на Евростат, представени от Европейската комисия.

ПЕТРОЛНИТЕ ИГРИ НА ГОЛЕМИТЕ: СЪЮЗ МЕЖДУ РИЯД И МОСКВА БЛОКИРА СИЛИТЕ НА ОПЕК

Саудитска Арабия се надява да привлече Русия в разширения клуб на световните петролни гиганти, за да поддържа стабилен пазар, което може да постави под въпрос ролята на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК), пише в свой анализ агенция France Presse.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com