Новините: Най-важното за деня, 19 август

8207
Новините: Най-важното за деня, 19 август
Снимка: Правителствена пресслужба

Редакционният екип на Actualno.com избра за вас най-важното от новините в неделя, 19 август:

БОРИСОВ: ЩЕ ПОМОГНЕМ СПОРЕД ЗАКОНА НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ФАЛИТА НА "ОЛИМПИК"

Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

НИНОВА: ГОСПОДИН ПРЕМИЕР, НЕ ЛЪЖЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ

“Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество “Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа“. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова през официалния си профил във Фейсбук във връзка с изказване на премиера Бойко Борисов, че държавата ще положи усилия да помогне на пострадалите.

ИМАЛО ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК ПОКРАЙ СРИВА НА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР

"Опитът да се отклони вниманието от преките изпълнители и отговорните лица съгласно подписаните договори, ясно говори за политически натиск от определени групи хора и контролираните от тях субекти". Това заявява в подадената си оставка преди дни бившият вече директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.

ЛОКАЛИЗИРАХА ПОЖАРА НАД КАРЛОВО, НО ЩЕ ГО ГАСЯТ С ДНИ

Около 100 души са на трудния терен и гасят огъня на практика единствено с тупалки. Копаят се просеки, за да се спре евентуално разрастване. Това каза председателят на Кризисния щаб заместник-кметът на Карлово Антон Минев. Към мястото на пожара тръгнаха и 38 военни от 61-ва механизирана Стрямска бригада. С тях още десетина военни поеха нагоре, за да се включат в гасенето. Те носят и вода и храна на огнеборците. В гасенето на горския пожар се включиха от снощи пожарникари от Карлово, днес и от Пловдив, както и 20-ина доброволци от града.

АРЕСТ В ЛЕСНОВО - МЪЖ УБИЛ СЪСЕДА СИ С ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ

Битов скандал заради колело свърши с убийство в Лесново. Инцидентът стана снощи между двама мъже – 24 и 60-годишен. По-възрастният е извадил пистолет и е стрелял, съобщи Юри Николов, зам.-директор на ОДМВР София.

ВСИЧКИ МОСТОВЕ В БЛАГОЕВГРАДСКО СА ЗА РЕМОНТ, НО НЕ СПЕШЕН

Според АПИ,"Това не означава, че мостовете са опасни, просто се нуждаят от ремонт, като проблемът е предимно в плочите на съоръженията". Или преведено на достъпен език има нужда от ремонт на настилката върху мостовете, тъй като често се отварят дупки, тъй като асфалтът се полага върху бетонната конструкция.

ЗАЩО ЛЕТЯ "СПАРТАН"-А?

Първа донорска ситуация за тази година е реализирана в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. За целта самолет C-27 J „Спартан” от транспортна авиогрупа „Враждебна” на Военновъздушните сили е транспортирал от София до Горна Оряховица екип на Военномедицинска академия, който е извъшил експлантация на място, в областния стационар. Специалистите са взели черния дроб на 53-годишният мъж и след това са се върнали обратно в столицата, където още снощи е започнала работа по подготовка на реципиент за трансплантация.

ТРИТЕ ГРЕШКИ НА КРЕДИТОРИТЕ НА ГЪРЦИЯ

20 август, 2018 година, е една от важните дати за южната ни съседка Гърция - страната най-накрая слага край на дългата поредица от преговори и спасителни средства, които измоли от международните институции и европейските си партньори.

ВРЕДАТА ОТ УКРИВАНЕТО НА ДАНЪЦИ ОТ ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ - И ЕКОЛОГИЧНА

Освен като място да се укриват пари и да се лъжат данъчни системи, местата, известни като "данъчен рай", допринасят за промяната на климата и конкретно за обезлесяването на Амазония. Това показва изследване на Центъра за устойчиво развитие на Стокхолмския университет.

БРИТАНЕЦ ДАРИ 1 МЛН. ПАУНДА ЗА НОВО ДОПИТВАНЕ ЗА БРЕКЗИТ

Съсобственикът на британската модна верига "Супердрай" Джулиан Дънкъртън дари 1 млн. паунда (1,1 млн. евро) за кампанията "Гласът на народа" за провеждане на нов референдум за Брекзит. "Не е твърде късно", написа Дънкъртън във в. „Сънди Таймс“. "Имаме истински шанс да обърнем това."

ИСКАТЕ ЗВЕЗДА НА АЛЕЯ НА СЛАВАТА? ТРЯБВАТ ВИ 40 000 ДОЛАРА

Френският композитор и певец Шарл Азанаур е един от платилите 40 000 долара за своя звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис. Случаят с известния майстор на шансони не е прецедент, а обичайна процедура за известни личности, които искат да имат своя собствена звезда на известния булевард.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com