Новините: Най-важното за деня, 19 януари

3885
Новините: Най-важното за деня, 19 януари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 19 януари, неделя.

ПEРНИК НЯМА ДА ИЗПИЕ ВОДАТА НА СОФИЯ

Планът на правителството да захранва Перник с вода от язовир "Белмекен" през ВиК мрежата на София не е заплаха за водата на столицата. Това увери пред БНР министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро. "Това, което е необходимо на Перник, за да няма криза, можем да го осигурим, без да влияем нито на водосбора на "Софийска вода", нито на деривациите на "Софийска вода", посочи още той.

ЛОЗУНГИ "РЕВОЛЮЦИЯ" И "НЕ НА ДИКТАТУРАТА" ЗВУЧАТ СРЕЩУ ПУТИН В МОСКВА

Повече от хиляда опозиционни активисти маршируваха в центъра на Москва в неделя, след като президентът Владимир Путин предложи да се изготви нова конституция - акт, който предизвика политически катаклизми. Протестиращите - предимно млади антифашистки активисти, скандираха „Революция“ и „Не на диктатурата“, а някои носеха копия от конституцията.

ИТАЛИАНСКИЯТ БОКЛУК В БУРГАС И ВАРНА БИЛ ЗА ТЕЦ "БОБОВ ДОЛ"

Контейнерите с отпадъци, които пристигнаха на пристанището в България, трябваше да бъдат прехвърлени в ТЕЦ "Бобов дол". Това каза македонецът Горан Ангелов, който е управител на компанията "Блацион" ООД, цитиран от БГНЕС. "Блацион" ООД е българско търговско дружество със седалище и адрес на управление в гр. София. Тази компания внася отпадъците, които бяха открити на пристанищата в България. Негови управители са македонските граждани Блаже Игнатов и Горан Ангелов. Те притежават 15% от компанията, а останалата собственост е на италианците Винченцо Трасари и Ецио Боче.

ЕРДОГАН: ТУРЦИЯ ЩЕ ОБЕРЕ ПЛОДОВЕТЕ НА УСИЛИЯТА СИ В ЛИБИЯ

Турция ще обере плодовете на усилията си по отношение на Либия в предстоящите преговори в Берлин. Това заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган на съвместна пресконференция с руския президент Владимир Путин преди срещата на върха за Либия. От своя страна стопанинът на Кремъл коментира, че засега са предприети сериозни стъпки по отношение на политическия процес в Либия.

КРАДЦИТЕ В БЛАГОЕВГРАД НАВОДНИЛИ ЦЯЛАТА СГРАДА НА МИТНИЦАТА

Крадците, извършили крупен обир на митницата в Благоевград, са пуснали всички чешми да текат, запушили са сифоните и в продължение на десет часа водата е проникнала навсякъде и е разрушила кабинетите в митницата. Четири пъти СОТ-ът е подавал сигнал за аларма, но пристигналите на място охранители не намирали нередности и се връщали. Това съобщи районният прокурор Борислав Ковачки на специален брифинг. 

ТЕЛАТА НА УКРАИНЦИТЕ, ЗАГИНАЛИ В ИРАН, ПРИСТИГНАХА В КИЕВ

Ковчезите на 11-те украинци, загинали при инцидента със самолет, свален погрешка от Иран, пристигнаха в Киев. Президентът Владимир Зеленски, премиерът Олексий Гончарук и други присъстваха на тържествената церемония на киевското летище Бориспил, за да видят свалянето от самолета на тленните останки на деветимата украинци от полетния екипаж и двама пътници.

БСП РАЗШИРЯВА КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ 

"Разширяваме консултациите за вота на недоверие с извънпарламентарни партии. В понеделник ще се срещнем с АБВ и "Движение 21". Очакваме отговор за среща с "Демократична България". Получихме подкрепа и допълнителни мотиви от граждански организации". Това написа в своя Facebook профил лидерът на левицата Корнелия Нинова. "Време е да се обединим всички, които искаме промяна. Тя минава през смяна на сегашното безхаберно, некомпетентно и корумпирано управление", убедена е Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com