Новините: Най-важното за деня, 19 май

8374
Новините: Най-важното за деня, 19 май
Снимка: Getty Images/Guliver

Новината на съботния ден е една - кралска сватба. При това каква ! Между актриса от Холивуд и вторият син на принцеса Даяна – принц Хари, по когото дълго време въздишаха тайно жени с потекло и съвсем обикновени тийнейджърки. При толкова негативни новини през последните дни и натрупалото се напрежение сватбата просто напомня, че в света има и се случват и хубави неща.

Разбира се споровете и неприятните вести не могат да се спестят. Затова пък остава надеждата, че винаги може да се намери решение. Ето част от новините на 19 май, които екипът на Actualno.com избра за вас.

СВАТБАТА НА ПРИНЦ ХАРИ И МЕГАН МАРКЪЛ, ЗА КОЯТО ГОВОРЯТ ВСИЧКИ

Американската телевизионна звезда Меган Маркъл вече е част от кралското семейство. Британският принц Хари и Маркъл се ожениха при пищна церемония в параклиса Свети Георги в Уиндзорския замък.

СВАТБЕНАТА РОКЛЯ НА МЕГАН, КОЯТО РАЗПЛАКА ХАРИ

Една от най-големите спекулации също е разкрита, до тук със залаганията, защото роклята на булката вече е повече от ясна! Меган Маркъл, която от днес всички можем да наричаме херцогиня, избра класическа бяла рокля на Клеър Уейт Келър, британска дизайнерка, работеща за "Живанши".

МНОГО ХОРА ОТКЛЮЧИХА ЛЮБОВТА СИ, ДА СТАВАТ РАНО СУТРИН ДА СЕ МОЛЯТ – ВСИЧКИ СТАНАХМЕ ПО-ДОБРИ ЗАРАДИ БОЯН

Това заяви жената на големия български алпинист Боян Петров Радослава Ненова пред Нова телевизия. Радослава беше категорична, че не иска траур за Боян, а е помолила в института на БАН, където той работеше, да бъде сложено българското знаме, а не черни ленти.

ИМЕТО ИЛИНДЕНСКА МАКЕДОНИЯ Е ПРИЗНАНИЕ ЗА ОБЩАТА ИСТОРИЯ СПОРЕД ЗАХАРИЕВА. БОЖИДАР ДИМИТРОВ: НЕ Е УДАЧНО

Ако името Илинденска Македония наистина е предложено от премиера Зоран Заев и анализаторите, го приемам като потвърждение, че признават общата история. Това каза външният министър Екатерина Захариева за информацията, че Илинденска Македония е възможен вариант за ново име на Македония.

ЕС Е ГОТОВ СЪС СПИСЪКА НА АМЕРИКАНСКИТЕ СТОКИ С ПО-ВИСОКИ МИТА

ЕС е депозирал в Световната търговска организация (СТО) списък с американски стоки, които ще бъдат обложени с по-високи мита. Това е част от отговорът на Брюксел на очакваното въвеждане от Съединените щати на вносни мита върху стоманата и алуминия от Европа. Американските продукти, посочени в списъка на ЕС до СТО включват портокалов сок, уиски, тютюн, дънки, фъстъчено масло и мотори. Вносът им в Европа ще бъде обложен с 25% от 20-ти юни, в случай, че в края на месеца Вашингтон включи и ЕС в списъка с държави, срещу които президентът Доналд Тръмп въведе вносни мита.

ТЕРОРИСТИ В ГРОЗНИ АТАКУВАХА ЧЕРКВА, УБИТИ СА ДВАМА ПОЛИЦАИ И ЕДИН ГРАЖДАНИН

Двама полицаи и един гражданин са загинали в резултат на терористична атака срещу църква в руския град Грозни, заяви източник от местното полицейско управление, цитиран от Sputnik. В резултат на намесата на специалните сили, четиримата терористи са били елиминирани.

ПОВДИГНАТИ СА ОБВИНЕНИЯ НА МЪЖА, АРЕСТУВАН ПО СИГНАЛ ЗА БЛУДСТВО В СТОЛИЧНО УЧИЛИЩЕ

Повдигнати са обвинения на мъжа, арестуван по сигнал за блудство в столично училище. Мъжът, който бе арестуван по сигнал за блудство с деца в столично училище, е признал вината си. По-рано бе съобщено, че срещу него е образувано досъдебно производство в столичното Трето РУ.

СПЕШНО ПРИЕМАНЕ НА ЗАКОН ЗА РОЗИТЕ ПОИСКА ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР

За спешно приемане на Закон за розите и регламентиране българското розопроизводство се обяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при срещата си с розопроизводители от Карлово и кметове на населени места, във връзка с ниските изкупни цени на розовия цвят и проблемите с изкупуването на тазгодишната реколта.

РУМЕН ПЕТКОВ ЗАСТАВА НАЧЕЛО НА АБВ

Румен Петков застава начело на партията АБВ. От общо гласувалите 591 делегати на конгреса на партията, „против“ са били едва 3, а 9 са се „въздържали“.

ДА СИ УЧЕНИК В САЩ – ДВА ПЪТИ ПО-СМЪРТОНОСНО, ОТКОЛКОТО ДА СИ ВОЙНИК

От 1 януари до 18 май 2018 година в резултат на 16 различни инцидента със стрелба в училища в САЩ са загинали 29 ученици и преподаватели. За същия период загубите на Пентагона – както военни, така и невоенни – са 13 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com