Новините: Най-важното за деня, 19 юли

6326
Новините: Най-важното за деня, 19 юли
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас най-важните акценти във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от изминалите 24 часа.

БОРШОШ ВЕЧЕ Е ОБВИНЯЕМ

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош получи две обвинения за престъпления по служба от звеното "Антикорупция" на Софийската градска прокуратура. Боршош ще бъде разследван за нецелесъобразното изразходване на част от транша 17 милиона лева, отпуснат от държавния бюджет на НДК за ремонт и подготовка на българското председателство на Съвета на ЕС за 2018 г.

Няколко часа преди това в сутрешния блок на Нова телевизия депутати от ГЕРБ и БСП се скараха кой е пазел Боршош - Бойко Борисов или Деница Златева.

БОРИСОВ: ЧАКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ЕК ЗА ПРЕГОВОРИ ЗА ДИРЕКТНА ТРЪБА ОТ "ТУРСКИ ПОТОК"

Бойко Борисов очаква писмо от Европейската комисия, с което ще бъде разрешено България да получи директно на своя територия отсечка от газопровода "Турски поток".

СКАНДАЛ В ГЕРМАНИЯ: БЛУДСТВА С МАЛОЛЕТНИ В МОМЧЕШКИ ЦЪРКОВЕН ХОР

Скандални разкрития излезнаха наяве в Германия, свързани със световноизвестния момчешки църковен хор "Катедралните врабчета от Регенсбург". Оказва се, че стотиците възпитаници на хора през годините са били жертва на тежък психически тормоз, побой и системни изнасилвания.

НОВ ЗАКОН ЩЕ РЕГУЛИРА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НЕБОСТЪРГАЧИ В СОФИЯ

Небостъргачите в София ще се строят основно в покрайнините на града, строителството в зелените площи ще бъде строго забранено, а глобите за увреждане на културно-историческо наследство се вдигат до 200 хил. лв.

СКОК НА СЛУЧАИТЕ НА ТОРМОЗ В УЧИЛИЩЕ

Двойно са се увеличили случаите на тормоз в училище в последните години. Тези данни изнесе зам. образователният министър Деница Сачева на кръгла маса за детската агресия, организирана от парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и Държавната агенция за закрила на детето.

ОТНОВО АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ, НАПАДНАХА БРЕМЕННА ЖЕНА

Полицията задържа двама мъже, нанесли побой на мъж и бременна жена на АМ "Тракия", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив.

ВДИГАТ КОЛА СЪС СКОБА, АКО ГЛОБАТА НЕ СЕ ПЛАТИ ДО 19:00 Ч.

Общината ще може принудително да репатрира превозно средство със скоба, ако до 19:00 ч. не бъде платена глобата. Това гласува парламентът, като прие на първо четене промените на ГЕРБ в Закона за движението по пътищата.

НЕЗАКОННАТА СЕЧ В БЪЛГАРИЯ - СЕНЧЕСТ БИЗНЕС ЗА БЛИЗО 100 МИЛИОНА ЛЕВА

Незаконният дърводобив в България е между 10 и 25% от общия добив, което формира сенчест бизнес за близо 100 милиона лева. Това стана ясно днес (19 юли) на нарочна пресконференция, организирана от неправителствената организация WWF по темата за опазването на горите от незаконен дърводобив.

Незаконните сечи, съхненето на горските култури и пожарите през лятото са големи проблеми. Поставили сме си цел до 2020 година да спрем незаконните сечи, коментира Александър Дунчев, горски експерт в WWF.

ТУРСКИ ВОЙНИЦИ НЕ ПОЗДРАВИХА НАШИТЕ ОФИЦИАЛНИ ЛИЦА НА УЧЕНИЕТО "БРИЗ 2017"

На днешните демонстрации по време на военноморското учение „Бриз 2017“, коментари предизвика поведението на екипажа на турската фрегата „Ялдъръм" при срещата на военните кораби на море.

Единствено турските военни не излязоха на палубата, за да поздравят официалните гости - президента Румен Радев и министъра на отбраната Красимир Каракачанов

САУДИТСКА АРАБИЯ ОСВОБОДИ ЖЕНАТА, КОЯТО БЕШЕ ЗАСНЕТА ДА СЕ РАЗХОЖДА С КЪСА ПОЛА

Саудитската полиция освободи жената, която беше заснета да се разхожда с къса пола на исторически обект в ултраконсервативната държава, съобщиха властите. На нея не са й били повдигнати обвинения.

ГРАЖДАНИ ПОИСКАХА ПО-СТРОГИ НАКАЗАНИЯ ЗА УБИЙЦИТЕ НА ПЪТЯ

Граждани в няколко български града излязоха на протести с искания за по-строги наказания за шофьорите, които предизвикват катастрофи с жертви по пътищата. Протестиращите поискаха много сериозни глоби за шофьорите, които не спазват правилата, и повече камери на пътя, защото иначе недобросъвестните водачи се превръщат в потенциални убийци зад волана.

ИЗГОРЯ ПОКРИВЪТ НА ЕМБЛЕМАТИЧНАТА СПИРКА "ВИШНЕВА" В СОФИЯ (СНИМКИ)

Изгоря покривът на емблематичната трамвайна спирка "Вишнева" в София. Тя се намира в парка между площад "Журналист" и Лозенец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com