Новините: Най-важното за деня, 20 август

8442
Новините: Най-важното за деня, 20 август
Снимка: БГНЕС

Починалата родилка в Сливен не е имала счупване на ребрата, Екатерина Захариева поиска КФН да се срещне с кипърски експерти заради "Олимпик", предстои извънредно заседание на Народното събрание... Тези и други акценти избра за вечерния бюлетин екипът на Actualno.com в днешния 20 август. 

ШЕФЪТ НА СЛИВЕНСКАТА БОЛНИЦА: НЕ Е ИМАЛО СЧУПВАНЕ НА РЕБРАТА НА ПОЧИНАЛАТА РОДИЛКА

По думите му няма счупвания на ребрата на родилката, както се опасяваха роднините. Досега в лечебното заведение не са постъпвали жалби срещу лекаря, извършил раждането – д-р Таня Пашева. Според него екипът е предприел необходимите действия, за да се изроди бебето нормално.

РУСЕНЦИ ПРОТЕСТИРАХА ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ 

Поводът са зачестилите обгазявания в града, предимно вечер и в нощните часове.

ПОЧИВНИТЕ СТАНЦИИ ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ СТОЯТ ПРАЗНИ, А НОСЯТ 22 МЛН. ЛВ. ЗАГУБА ГОДИШНО

Академията на МВР и резиденция “Бояна” генерират най-големите загуби сред обектите на властта, установила проверката от Световната банка. 800 хил. лв. е оперативната загуба само на обектите, които се стопанисват от вътрешното министерство според данните от 2016 г.

ЗАХАРИЕВА ПОИСКА КФН ДА СЕ СРЕЩНЕ С КИПЪРСКИ ЕКСПЕРТИ ЗАРАДИ "ОЛИМПИК" 

Засегнати са много хора, а все още нямаме официална информация от кипърската страна относно процедурата, по която ще бъдат изплатени обезщетенията. Надяваме се да я получим във възможно най-кратък срок", каза министър Захариева, цитирана от пресцентъра на ведомството си.

ТРЯБВАТ НЕЗАБАВНИ РЕМОНТИ НА НЯКОЛКО МОСТА ПО АМ "ХЕМУС" И АМ "ТРАКИЯ" - ИНАЧЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ  

Припомняме, че на правителственото заседание през миналата седмица премиерът Бойко Борисов поиска от Нанков да изготви решение, при което да тече ремонт на всички мостове, които имат нужда от това. Регионалният министър обещава да има до понеделник (20 август) "график и механизъм, по който ще стартираме и ще осигурим финансирането".

КУРЦ: КОРАБИТЕ С МИГРАНТИ НЕ ТРЯБВА ДА СТИГАТ ДО ЕВРОПА

И докато италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини се закани да връща мигрантите директно в Либия, ако другите страни-членки на Европейския съюз не искат да ги приемат, Курц посочи, че на пристигащите от Африка кораби не трябва да се дава изобщо да влизат в териториалните води на страните от Съюза.

ПРЕДАВАМЕ НА ГЕРМАНИЯ И ПОСЛЕДНИЯ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ МЛАДЕЖИ, ИЗНАСИЛИЛИ ГРУПОВО МОМИЧЕ 

Според законодателството на Германия, става дума за тежък случай на сексуална злоупотреба над деца, извършена колективно от няколко лица, а предвиденото наказание спрямо непълнолетни извършители, е лишаване от свобода до десет години.

ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ  

По-рано през деня от БСП внесоха в деловодството на парламента искане за извънредно заседание, в което се подписаха почти от парламентарната група на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com